ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  konu dışı  Ekşi Sözlük, Siyaset ve Edebiyat

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 6

resatcalislar
resatcalislar
Ekşi Sözlük'te son dönemde liberal-sol kesim ile milliyetçi-modern kesim büyük bir çatışma içine girdi. Ben de bu konularda bir takım polemiklerin içine girdim. Bunu yaparken bazı büyük edebiyatçılarla Ekşi Sözlük yazarları arasında karşılaştırmalar da yaptım. Yazılarımın ve onlara gelen tepkilerin linklerini veriyorum. Özellikle geyikçi-sol-liberal kavramına dikkat edin, ürettiğim siyasi kavramlar içinde en çok dalga geçileni bu oldu çünkü.

Şunu da son bir not olarak belirteyim ki, esasen benim asıl odaklandığım nokta siyaset değil Ekşi Sözlüğün ve gençliğin eğilimlerinin analizi.

Linkler:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=attila+ilhan+holderlin+ve+spinapubica#cid

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=goethe+almanya+nin+otisabi+sidir#cid

http://www.resatcalislar.com/index/727272.htm

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=geyikci+sol+liberal+genclik#cid
~ 989 gün   mesajın adresini al  

abbas
abbas
bence insanlar anca sağı, sağcılık kavranımı okuyup, anlayıp solcu; solu okuyup,anlayıp sağcı; dinleri kutsal kitapları veya ilahi olmayan kitapları okuyup ataist veya ataismin savunduğu noktaları anladığı zaman din hakkında yorum yapmalıdırlar bizler fikir sahibi olmadan bir şeyler bilmeden, okumadan fikir ileri sürdüğümüz zaman onlar bizle biz onlarla daha cok dalga geçeriz ve bu iş artık kör döğüşüne döner işte bizim gençliğimizde böyle, hiç bir şey bilmiyoruz sadece ordan burdan kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıyoruz sonucta ortaya hiç bi şey bilmeyen, cahil gençlik grupları ortaya çıkıyor ve bu yüsden gençliğin eğilimi üniverstilerin içinde özenti kavgalarına, kardeş kardeşi kırma olaylarına giriyor gençler siyaset yaptıkları veya polita hakkında yorum yaptıkları düşündükleri için değil sadece hayatlarındaki boşluğu kavgayla gürültüyle çatışmayla doldurmaya çalıştığı için siyasi olaylara giriyor kusura bakma belki bu yazdıklarımın yeri burası değildir ama başka bi yer bulamadım bunları yazmak için ve sadece gençliğin eğilimleri sorununa yanıt vermeye çalıştım eyvallah...

resatcalislar
resatcalislar
evet abi katılıyorum gerçekten de türkiyede rasyonel şekilde siyasetle ilgilenen genç sayısı az. bir tarafta tamamen apolitik yaşayanlar var, diğer tarafta ise siyaseti bir çatışma alanı olarak görüp fanatizm yapanlar var. Belki Türkiye'nin şu an içinde bulunduğu koşullar da sakin ve dengeli bir siyasi tavrın yaşama şansını azaltıyor. Ayrıca sanal ortamda siyaset tartışmak başlı başına tuhaf bir olay. çünkü iş çok kolaylıkla kutuplaşmaya kayabiliyor, bu sanal alemin doğasında olan bişey.

resatcalislar
resatcalislar
seda sayan tespiti güzel tespit ama heyecanlanmaya gerek yok gene de:)
~ 987 gün   mesajın adresini al  

resatcalislar
resatcalislar
Ekşi Sözlükte liberal-sol bir eğilim ile milliyetçi-modern bir eğilimin çatışma içinde olduklarını anlatmak istedim. Burada kavramları ekonomik bağlamda değil siyasi bağlamda, spesifik olarak da günümüz Türk siyaseti bağlamında kullanmaktayım.

Ben kendimi merkezde görüyorum bu skala içinde. Yani milliyetçi-modern kesim ile sol-liberal kesimin ortasında görüyorum. Bu kendime konumlarüstü bir konum biçtiğim anlamına değil sadece kendimi merkezde ve tarafsız bir noktada konumlandırdığım anlamına geliyor. Ha eğer derseniz ki "taraf olmayan bertaraf olur", o zaman şoray uzunun tarafına geçerim olur beter.
~ 987 gün   mesajın adresini al  

ufo gorn masum köylü
ufo gorn masum köylü
yauw ekşi sözlükte yorum yazabilmek için ne gerekli
~ 586 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 6

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008