ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > kampüs hayatı > Sizce yüksek lisans mı yapmalıyım?
egitim yukseklisans kampus
Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

milena
milena
İşletme fakultesini yeni bitirdim.Hemen işemi başlamalıyım yoksa yukseklisansmı yapmalıyım karar veremiorum..Yukseklisans yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.Bazı arkadaşlar hiç bi işe yaramadığını söylüyorlar..
7 Ağustos 2007 19:29   mesajın adresini al  

t.j
t.j
7 Ağustos 2007 19:31   mesajın adresini al  

panik_yok
panik_yok
yapma bence :p
7 Ağustos 2007 19:38   mesajın adresini al  

milena
milena
çok saol ama yinede tatmin olamadım
7 Ağustos 2007 19:38   mesajın adresini al  

iyiniyetli3.kişi
iyiniyetli3.kişi
işletmenin iş alanları ne durumda bilmiyorum ama bence yüksek lisans yapman senin için bir artı sağlayacaktır. özel sektörde deli gibi rekabet var, böyle bir artı senin pek çok kişinin önüne geçmene yardım eder..
7 Ağustos 2007 19:44   mesajın adresini al  

çılgın bi nick
çılgın bi nick

katılıyorum....

iyiniyetli3.kişi demis ki:

işletmenin iş alanları ne durumda bilmiyorum ama bence yüksek lisans yapman senin için bir artı sağlayacaktır. özel sektörde deli gibi rekabet var, böyle bir artı senin pek çok kişinin önüne geçmene yardım eder..

7 Ağustos 2007 19:49   mesajın adresini al  

daddy's girl
daddy's girl
yapmalısın ileride vurma kafanı duvarlara sonra...
iş yerinde diploman konuşucak!
7 Ağustos 2007 19:50   mesajın adresini al  

milena
milena
evet ya bide alesten iyi bi puan aldım.Hem çalışıp hem yapayım diye duşunuyorum
7 Ağustos 2007 19:53   mesajın adresini al  

iyiniyetli3.kişi
iyiniyetli3.kişi
bu arada ikisini aynı anda da yürütebilirsin eğer maddi anlamda düşüncelerin varsa...sanırım şirketler kolaylık gösterio ayrıca okullarda da derslerin saatleri değiştirilebilior
7 Ağustos 2007 19:53   mesajın adresini al  

milena
milena
zaten babamın yanında calışcam ve buraya yakın biyerde duşunuorum gidip gelebileceğim
7 Ağustos 2007 19:57   mesajın adresini al  

ßµ®ãk
ßµ®ãk
piyasa da cok fazla mezun işsiz var,şirketlerın burda eleman alma kriteri 1.sırada torpil(sektore gore bu değişir)2.sırada kısının kendını gelıstırmesıne bakıyolar,yapılan master ogrenılen ek programlar hatta yapılan staj bıle ıse alımda etkendir,ıleride oyle bır durum olucakki artık herkes master yapmıs olucak bu sefer de doktora isticekler (: master programı olarak da bılınen bolumler deıl extreme bolumlerde yapman her zaman bir artıdır ;)
7 Ağustos 2007 20:05   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
Valla şimdi burda 1400 ihtimal var öncelikle neden yüksek lisans yapmakla çalışmayı ayrı tuttuğunu anlamadım zaten babmın yanına çalışacağım demişsin benim bildiği ancak çok üst düzey kurumsal şirketlerle, çalışanının pek düşünmeyen diğer şirketler bir kişinin çalışırken yüksek lisan yapmasına izin vermez. Babanın şirketi Turkcell, Ernst& Young, Procter & Gamble Türkiye vs tarzı bir şirket değildir diye tahmın ediyorum.

Örnek olarak benim bir arkadaşım masterı kazandığı günle işten atıldığı günü beraber yaşadı diyim durumun vehameti açısından...

Neyse bu ayrı tutmanın sebebi kız milletinin olaya yaklaşımıdır.

Şimdi eğer master yaparken çalışmazsan 2 senen iptal olucak ha kariyer planın olarak burda üst düzey bir şirkette çalışma hedefini temel alıyorum bu arada, yok babamın yanında ömüt boyu durucam dersen direk cevabım:

- Ne yaparsan yap git gez dolaş

ama eğer ilerde kurumsal nitelikli firmaları hedef belirledi isen hem çalışığ hem master yapma işini şu aşamada yapman gereklidir. O da dünyanın en zor işidir ha bide masterın yapılması değil nitelikli master yapılması önemlidir diye düşünüyorum.

İş hayatında önemli olan pek çok faktör vardır, zannımca etkiler şu şekildedir:

Eğer torpil varsa o istisna istisna olmak üzere

yüzde 45 eğitim
yüzde 30 karakter ve kişisel nitelikler
yüzde 25 şans

Bu itibarla sen düşün karar ver artık:))

milena demis ki:

İşletme fakultesini yeni bitirdim.Hemen işemi başlamalıyım yoksa yukseklisansmı yapmalıyım karar veremiorum..Yukseklisans yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.Bazı arkadaşlar hiç bi işe yaramadığını söylüyorlar..

7 Ağustos 2007 20:10   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008