ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
İşletme fakultesini yeni bitirdim.Hemen işemi başlamalıyım yoksa yukseklisansmı yapmalıyım karar veremiorum..Yukseklisans yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.Bazı arkadaşlar hiç bi işe yaramadığını söylüyorlar..
7 Ağustos 2007 19:29
panik_yok
yapma bence :p
7 Ağustos 2007 19:38
milena
çok saol ama yinede tatmin olamadım
7 Ağustos 2007 19:38
çılgın bi nick
katılıyorum....
iyiniyetli3.kişi demis ki:
işletmenin iş alanları ne durumda bilmiyorum ama bence yüksek lisans yapman senin için bir artı sağlayacaktır. özel sektörde deli gibi rekabet var, böyle bir artı senin pek çok kişinin önüne geçmene yardım eder..
7 Ağustos 2007 19:49
daddy's girl
yapmalısın ileride vurma kafanı duvarlara sonra...
iş yerinde diploman konuşucak!
7 Ağustos 2007 19:50
milena
evet ya bide alesten iyi bi puan aldım.Hem çalışıp hem yapayım diye duşunuyorum
7 Ağustos 2007 19:53
milena
zaten babamın yanında calışcam ve buraya yakın biyerde duşunuorum gidip gelebileceğim
7 Ağustos 2007 19:57
anthony casso cesare
Valla şimdi burda 1400 ihtimal var öncelikle neden yüksek lisans yapmakla çalışmayı ayrı tuttuğunu anlamadım zaten babmın yanına çalışacağım demişsin benim bildiği ancak çok üst düzey kurumsal şirketlerle, çalışanının pek düşünmeyen diğer şirketler bir kişinin çalışırken yüksek lisan yapmasına izin vermez. Babanın şirketi Turkcell, Ernst& Young, Procter & Gamble Türkiye vs tarzı bir şirket değildir diye tahmın ediyorum.
Örnek olarak benim bir arkadaşım masterı kazandığı günle işten atıldığı günü beraber yaşadı diyim durumun vehameti açısından...
Neyse bu ayrı tutmanın sebebi kız milletinin olaya yaklaşımıdır.
Şimdi eğer master yaparken çalışmazsan 2 senen iptal olucak ha kariyer planın olarak burda üst düzey bir şirkette çalışma hedefini temel alıyorum bu arada, yok babamın yanında ömüt boyu durucam dersen direk cevabım:
- Ne yaparsan yap git gez dolaş
ama eğer ilerde kurumsal nitelikli firmaları hedef belirledi isen hem çalışığ hem master yapma işini şu aşamada yapman gereklidir. O da dünyanın en zor işidir ha bide masterın yapılması değil nitelikli master yapılması önemlidir diye düşünüyorum.
İş hayatında önemli olan pek çok faktör vardır, zannımca etkiler şu şekildedir:
Eğer torpil varsa o istisna istisna olmak üzere
yüzde 45 eğitim
yüzde 30 karakter ve kişisel nitelikler
yüzde 25 şans
Bu itibarla sen düşün karar ver artık:))
milena demis ki:
İşletme fakultesini yeni bitirdim.Hemen işemi başlamalıyım yoksa yukseklisansmı yapmalıyım karar veremiorum..Yukseklisans yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.Bazı arkadaşlar hiç bi işe yaramadığını söylüyorlar..
7 Ağustos 2007 20:10
anthony casso cesare
Hey allahım yarabbim bence diploma konuşacak olan değil konuşacak olan tek kişi diploma sahibi , insanların ona inanmasını sağlayacak olan ise onun diplomaları :))
daddy's girl demis ki:
yapmalısın ileride vurma kafanı duvarlara sonra...
iş yerinde diploman konuşucak!
7 Ağustos 2007 20:11
daisy=) 'pomegranate
bnde yapmak istiyorum mesela seneye...ales ve üds kurslarına gdicem onun için bu sene..gerçi eğitim fakültelerinde yaparsam ales gerekiomş konservatuvarda yaparsam ikisine de gerek yok...eğitim fakültelernde yaparsam orda kalma ihtimalimde var=S
bn npsam acep yauw:S
7 Ağustos 2007 20:36
bad religion
ahaha bu da güzelmiş.. hiç bi b.ka benzemio abicim gel sen beni dinle senle ortak bi iş yapalım fikir benden sermaye senden.. tipinde arkadaşların var galiba..
milena demis ki:
Yukseklisans yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.Bazı arkadaşlar hiç bi işe yaramadığını söylüyorlar..
(1) 7 Ağustos 2007 20:36
-sokarca-
her zaman artı sahibi olmak iyidir.
birde master yaptıgın branmsı cok iyi geliştirirsen kendini kimse tuutamaz seni..
7 Ağustos 2007 20:39
lillian
eger babanın yanında calısmayacak olsaydın once bi sene calıs master olarak da mba filan yap derdim. ama madem ii bi puan aldin alesten ve calısacagın yer babanın yanıysa okulu bitirdikten hemen sonra yuksek lisansa baslaman gayet makul.
7 Ağustos 2007 20:47
nemesismls
laf olsun diye kesinlikle yüksek lisansa başlamamak lazım. ciddi anlamda özveri gerektiriyor. şöyle ki; ben yüksek lisans sınavına daha girmeden işe başladığım için (lisansımın son aylarında başlamıştım işe) mecburen zaten çalışırken girdim mülakatlara,pek seçme şansım olmadı.iş yerim çok yoğun olduğu için (her ne kadar yüksek lisans yapmana benimki gibi tölerans gösteren bir patronun da olsa) yine de okul dersler,iş mesai derken harap oluyorsun. gerçi şu var beni sonuçta kimse zorlamadı illa çalış ya da illa master yap diye,ikisini de isteyerek (aynı anda birkaç şeyi isteme özelleğim var maalesef!) yaptığım için sonuçlarına katladım ve zorlu bir dönemi (yani yüksek lisansın ders dönemini geçen kış bitirdim) biraz uykusuz kalıyorsun yüksek lisans ödevlerini,ya da projelerini yetiştirmeye çalışırken o kadar. başka bir açıdan aslında yapabiliyorsan hem çalışıp hem master yapmak daha iyi çünkü mesela benim bölümde master yapıp işe girmeyen arkadaşlar vardı 2-3 yıl okulun yüksek lisans odasında oturdular yani teknik,iş anlamında hayatlarına (ya da aynı zamanda cv lerine tecrübe anlamında pek birşey katılmadı) onların yerinde olmak istmezdim, böyle bir bakıma daha iyi tecrübe edindim.özetle iyi düşün derim yapabiliyorsan (eğer iş yerindeki yöneticilerin bir nebze tölerans gösterebilirlerse ikisini bir arada götürmeye çalış derim (eğer cv ne iş tecrübesi de yazayım diyorsan tabi)kolay gelsin:)
7 Ağustos 2007 20:48
henüzdüşünmedim
ooo yüksek lisans yap evlen çocuk yap artık herşey birarada oluyor çocukta ,kariyerde :)))
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/13327
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!