ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  edebiyat  can yücelden bir anı

Sayfalar: 1  2  3  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 16 - 30

no control
no control
son şiir gecelerinin birinde insanoğlu çük gibidir, okşandıkça kalkar vecizesini dillendirerek, tuncel kurtiz'i ve salonu gülme krizine sokmuş, uzun alkışlar sonucu iyi okşadınız beni bakın kalktı demesiyle olayı bitirmiştir
 2   ~ 397 gün   mesajın adresini al  

su-yeon
su-yeon
zevkle okuduğum nadir başlıklardan biri olmuş teşekkür ederim
~ 397 gün   mesajın adresini al  

no control
no control
nedemek görevımız

su-yeon
su-yeon
Can Yücel vapuru
alaycı bir düdük çalar
savaş gemilerine
ki rakı şişeleri asılıdır
can simitlerinin
yerine
buda benim ensevdiğim dizelerinden biri

.pandora
.pandora
garson : efendim..ne yersiniz, ne getireyim size?
yücel : sabır..sabır ver bana!
garson : onu benden değil; allah'tan isteyeceksin.
yücel : öyle mi?! peki o zaman sen bana bir porsiyon allah getir!
bu bir can yücel:kalitesi mı şimdi
peki ya bu
bi de cemal süreyyayla bi anısı var bilenler varmı bilmiyorum.
bir gün meyhanede can yücel arkadaşlarıyla otururken cemal süreyya içeri girer ve birbirine takılmalar giderek farklıbi boyuta gelir.en son cemal süreyya ele gelir bişey yazdın mı bugüne dek diye sorar.can yücel de senin eline gelecek başka bişey var bende diye karşılık verir.bunun üzerine cemal süreyya 'ver ulan!'der ve elini uzatır;can yücel de herkesin meraklı bakışları arasında fermuarı çözeeer ve cemal süreyyanın deyim yerindeyse eline verir:))
bu
can baba (şairane bi üslupla): çok sarhoşum .mına koyiim... (bana bu kelimeleri şairen bir uslupla nasıl nakşedileceiğini ibr muhterem açıklarsa)

-küfür, burjuvazinin ağzında bir lağım çukurudur... küfür, işçi sınıfının ağzında bir çiçektir!.. bu memlekete paşalara ibne denemediği için ibnelere paşa deniyor... kıvrak zekanın parıltıları bunlardır can yüzel bu olmalıdır ama ne var ki o insandır vesselam
 1   ~ 397 gün   mesajın adresini al  

ali baba
ali baba

hemen açıklayım dilim döndüğünce.
can yücel'den bahsederken kalitenin sınırlarını nasıl aramak gerektiği de önemlidir.can yücel kalıpları kabul etmiyen tabulara karşı duran bi şairdir.
küfürlü konuşması herhangi bi kişiye direkt olarak saygısız olduğunu göstermez çünkü kendisi açıklıktan ve netlikten yana olmuştur sanatında da hayatında da.kısacası küfürlü konuşmak ve harbi olmak can yücel açısından bi kalitesizlik göstergesi değildir bence

.pandora demis ki:

garson : efendim..ne yersiniz, ne getireyim size?
yücel : sabır..sabır ver bana!
garson : onu benden değil; allah'tan isteyeceksin.
yücel : öyle mi?! peki o zaman sen bana bir porsiyon allah getir!
bu bir can yücel:kalitesi mı şimdi
peki ya bu
bi de cemal süreyyayla bi anısı var bilenler varmı bilmiyorum.
bir gün meyhanede can yücel arkadaşlarıyla otururken cemal süreyya içeri girer ve birbirine takılmalar giderek farklıbi boyuta gelir.en son cemal süreyya ele gelir bişey yazdın mı bugüne dek diye sorar.can yücel de senin eline gelecek başka bişey var bende diye karşılık verir.bunun üzerine cemal süreyya 'ver ulan!'der ve elini uzatır;can yücel de herkesin meraklı bakışları arasında fermuarı çözeeer ve cemal süreyyanın deyim yerindeyse eline verir:))
bu
can baba (şairane bi üslupla): çok sarhoşum .mına koyiim... (bana bu kelimeleri şairen bir uslupla nasıl nakşedileceiğini ibr muhterem açıklarsa)

-küfür, burjuvazinin ağzında bir lağım çukurudur... küfür, işçi sınıfının ağzında bir çiçektir!.. bu memlekete paşalara ibne denemediği için ibnelere paşa deniyor... kıvrak zekanın parıltıları bunlardır can yüzel bu olmalıdır ama ne var ki o insandır vesselam

1   ~ 397 gün   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
helall olsun dogujannnnnnn agzına saglık

su-yeon
su-yeon
pandora bunlar zaten olan yazılar okumadın mı :D

no control
no control
tekrar yapmayalım arkadaslar

sweetdreams
sweetdreams
Can Yücel hapishanededir,ziyaretçilerden gelen üzümlerle şarap yapıp bütün koğuş demlenirler.Bir kaç gün sonra durum farkedilince Can Yücel iki gün tazyikli su verilerek hücre hapsinde tutulur.Cezası bittiğindeki yorumu:''O kadar şarabın üstüne iyi geldi''olur...
 1   ~ 396 gün   mesajın adresini al  

seytan ucurtmasi
seytan ucurtmasi
memleketin hali benim halim,
öyle bir kabız olmuşum ki
boğazıma kadar bok içindeyim...

can yücel..

seytan ucurtmasi
seytan ucurtmasi
bir sergide ortada dolanırken, alımlı bir kadın heyecanla yanına gelir:
- can bey, tanıştığımıza ne kadar memnun oldum anlatamam. sizin en büyük hayranınızım.
can yücel sırıtır:
- demek öyle, yatalım o halde?
kadın küskün bir ifadeyle bozuk atar:
- aşk olsun can bey!!
can yücel cevaplar:
- aşk da olacak elbet..

akyyy
akyyy
leman dergisinde ilk yazdığı gün metin üstündağ kendisini derginin son sayfasına koyunca metüstü aramış ve beni derginin kıçına koyanın gelir kıçına koyarım diye duygularını en güzel şekliyle belirtebilmiş bir adamdır...
~ 396 gün   mesajın adresini al  

tasarı geometri
tasarı geometri
şairleri ve yazarları yazılarından takip etmek sevmek en iyisi bence, eğer Can Yücel benim yan komşum olsaymış bende belki de serre kadar değeri olmayabilirmiş. Hiçiv, eleştiri, alay küfür etmeden de pek tabii yapılabilir diye düşünüyorum.
~ 396 gün   mesajın adresini al  

neworder
neworder
1- can yücel bir nevi namı kemal değildir.

2- paşa'nın hakkı paşa'ya: bu anı bizzat zeki müren'e sorulmuştur ve bizzat sanat güneşimiz, biricik paşamız tarafından cevaplanmıştır! can yücel'in olayla bir ilgisi yoktur.

3- kartpostal/duygu asena geyiği defalarca yalanlandı olayla ilgili olup/olabilecek herkes tarafından. unutun onu yok öyle bir şey. hem niye duygu asena? bu ülkede duygu asena, can yücel'in nazım'ın zıttı mıdır ki? illa bu şehir efsanesini devam ettireceğiz diyenler, nazlı ılıcak diye anlatmaya devam etsin örneğin...

4- cemal süreya, cemal süreya diye yazılır ve yazıldığı gibi de okunur! neden y'sini attığını da bilmiyorsanız ehühahahaa can baba eline vermiş öahahahha diye şeyler söylemeyin. gidin şiir okuyun.

5- düzyazı hatta geyik muhabbetinin şiirin önüne geçmesi ne acı... can yücel'in şiirlerinden yazsaydınız bu kadar fazla, acaba bu kadar ilgi görür, alkış alır mıydı bu başlık?

6- tüm heredot cevdetlere sorumdur: kaynağınız nedir? götünüz mü? koskoca şairi bir fıkra kahramamı haline getirmişiniz afferin lan size. sıçmışım ortalık yerinize, kıçımın fosforuyla aydınlanın siz artık
 4   ~ 396 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 16 - 30

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008