gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Edebiyat - can yücelden bir anı
 Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
 Yazar: Mesaj:
no control
no control
yazilarinda göt kelimesini açik açik kullandigi için mahkemeye verilen can yücel, mahkemedeki sözlü savunmasini 'ne diyeyim hakim bey? bizim köyde göte göt derler' diye bitirir, ancak öncesinde bir de fikra anlatir mahkemede. (c. yücel bu davadan beraat etmistir.)

fikra:
bir köyde atesli bir hasta vardir, kasabaya doktora getirir hastayi köylüler. koca devletin koca doktoruna. doktor hastaya fitil verir ve köye döndükleri gibi hastaya fitili anüsten vermelerini söyler köylülere. köylüler tabi 'tamam doktor bey' deyip köye giderler. köydeki herkese sorarlar, en bilgelere bile, ama kimse anüs ne demektir bilemez. bu nedenle bir türlü ilaci da veremezler hastaya. hastanin durumu da gitgide kötülesmektedir. bunun üzerine köylü, doktora, koca devletin koca doktoruna telefon etmeye
karar verir ama kimse buna yanasmaz. ne cüret degil mi doktoru arayacak bir köylü.. neyse durumun vehameti üzerine muhtar aramayi kabul eder. bütün köylü toplanir santrale, muhtar arar, biz ne yapacagimizi bilemedik doktor bey felan der. karsidan doktor birseyler söyler. muhtar döner arkasina: makattan verin dedi doktor der. yine tüm köye sorarlar, komsu köylere birilerini yollayip sordururlar felan, ama makat ne bilen yoktur yine. hasta ise gitti gidecek, atesler içinde kivraniyor baya. ıhtiyar meclisi toplanir. son çare, doktorun bir kez daha aranmasina karar verilir. yine kimse aramak istemez doktoru. nihayetinde yine biri kandirilir, telefonun basina geçer, ama bir yandan söylenmektedir: çok kizacak doktor çok! diye. sonunda telefonu açar, durumu anlatir, doktor birseyler söyler yine. telefondaki köylü, yüzü allak bullak, arkasini döner: ben çok kizacak demistim size; götüne sokun dedi.

12 defa alkışlanmış (12)  6 Ağustos 2007 16:27  mesajın adresini al  
no control
no control
fi tarihinde duygu asena bir tv programına konuk olmuş, o sıralarda yeni çıkan bir kitabının promosyonu mevzusuna absürd absürd açıklamalar yapmaktadır. meydanı boş buldukça absürdlüğün kulağına su kaçırır. tam da nazım hikmet şiiri hakkında işkembeden konuşurken canlı yayına can yücel bağlanır. canlı yayın asıl o vakit canlanır. ufak bir dialog gelişiverir. akabinde duygu asenanın panikle ağzında gevelediği;
-ama biliyorsunuz ki nazım hikmete kartpostal şairi diyenler de var...
sözlerine can babanın tarihe geçen cevabı gelir;
-kart sensin postal da sana girsin

...duygu asena ağlamaklı vaziyette küfrederek programı terkeder

7 defa alkışlanmış (7)  6 Ağustos 2007 16:29  mesajın adresini al  
no control
no control
can yücel'e diyorlarki zeki mürene niye paşa diyorlar.
cevap:
bu memlekete paşalara ibne denemediği için ibnelere paşa deniyor...

8 defa alkışlanmış (8)  6 Ağustos 2007 16:30  mesajın adresini al  
no control
no control
can yücele sorarlar
-hangi takımı tutuyorsunuz
can yucel cevap verir
-kendi takımlarımı tutuyorum

8 defa alkışlanmış (8)  6 Ağustos 2007 16:31  mesajın adresini al  
no control
no control
bir gün izmir'de bir grup arkadaşı ve hayranlarıyla içtikten sonra gece sabaha varırken kıbrıs şehitleri caddesi'nde ekip olarak yürümeye başlarlar. o sırada can baba gözlerini gökyüzünden ayırmadan uzun süre öyle durur. herkes ondan şairane bir laf bir şiir bekleyerekten sorarlar: can baba bize de söyle allah aşkına ne görüyorsun?
can baba (şairane bi üslupla): çok sarhoşum .mına koyiim...

7 defa alkışlanmış (7)  6 Ağustos 2007 16:32  mesajın adresini al  
no control
no control
garson : efendim..ne yersiniz, ne getireyim size?
yücel : sabır..sabır ver bana!
garson : onu benden değil; allah'tan isteyeceksin.
yücel : öyle mi?! peki o zaman sen bana bir porsiyon allah getir!

5 defa alkışlanmış (5)  6 Ağustos 2007 16:39  mesajın adresini al  
doğam
doğam
Öyle bir kısrağa bindim ki kanser
seke seke ben geldim s.ke s.ke gidiyorum...

6 Ağustos 2007 16:55  mesajın adresini al  
dogujan
dogujan

canım sıkıldı kıçımı parmaklarım bari

espirisine koyayım onun emi

no control demis ki:

5 defa alkışlanmış (5)  6 Ağustos 2007 16:57  mesajın adresini al  
no control
no control
kadın şair olur mu ? diye soran bir aklı evvele verdiği ayar ise;
ne bileyim ulan, ben şiirlerimi z.kimle mi yazıyorum? şeklindedir.

10 defa alkışlanmış (10)  6 Ağustos 2007 16:57  mesajın adresini al  
doğam
doğam
küfürü en doğru kullanan şair can yücel. genelde şairler alkolü ve küfürü ve sigarayı sever ne de olsa, kadın da olsa şair

6 Ağustos 2007 17:11  mesajın adresini al  
no control
no control

bunu edebi bir dille ve samımı olarak yapan ender sairlerden.....
şiirin can babası...

doğam demis ki:

küfürü en doğru kullanan şair can yücel. genelde şairler alkolü ve küfürü ve sigarayı sever ne de olsa, kadın da olsa şair

6 Ağustos 2007 17:16  mesajın adresini al  
pasaklı kontes
pasaklı kontes
yok artık..

ali baba demis ki:

bi de cemal süreyyayla bi anısı var bilenler varmı bilmiyorum.
bir gün meyhanede can yücel arkadaşlarıyla otururken cemal süreyya içeri girer ve birbirine takılmalar giderek farklıbi boyuta gelir.en son cemal süreyya ele gelir bişey yazdın mı bugüne dek diye sorar.can yücel de senin eline gelecek başka bişey var bende diye karşılık verir.bunun üzerine cemal süreyya 'ver ulan!'der ve elini uzatır;can yücel de herkesin meraklı bakışları arasında fermuarı çözeeer ve cemal süreyyanın deyim yerindeyse eline verir:))

6 Ağustos 2007 18:55  mesajın adresini al  
no control
no control
yıllar önce odtü'de yaptığı bir konuşma.. üç bin kişilik mimarlık amfisi tıklık tıklım dolu, hatta onu dinlemek için ayakta kalan onlarca kişi var...

can yücel konuşmaya şöyle başlar:
- biz hiç bi bok olamadık!
salondakiler bir anda neye uğradıklarını şaşırırlar. derin bir sessizlik kaplar ortalığı...

salona gelmeden önce 3 bira ve yarım votka içmesine rağmen muhteşem bir konuşma yapar. hiç şüphesiz bol küfürlü bir konuşma...

söyleşinin soru-cevap kısmında ön sıralarda oturan hanım hanımcık bir kız öğrenci parmak kaldırıp can yücel'e şöyle sorar:

-can bey, bizler şiirlerinizi ve düşüncelerinizi çok beğeniyoruz,size büyük bir saygı duyuyoruz ama konuşmalarınızda çok fazla küfüre ve argoya yer veriyorsunuz, küfürlü konuşmasanız olmaz mı?

can yücel önce susar, sonra yavaşça doğrulur, o kocaman ellerini kürsünün üzerine koyup:

-küfür, burjuvazinin ağzında bir lağım çukurudur... küfür, işçi sınıfının ağzında bir çiçektir!.. deyince salonda müthiş bir alkış kopar.

sonra tamamen ayağa kalkıp şöyle bitirir konuşmasını:

-arkadaşlar bugün de çok kafa z.ktik!...

2 defa alkışlanmış (2)  6 Ağustos 2007 19:01  mesajın adresini al  
no control
no control
son şiir gecelerinin birinde insanoğlu çük gibidir, okşandıkça kalkar vecizesini dillendirerek, tuncel kurtiz'i ve salonu gülme krizine sokmuş, uzun alkışlar sonucu iyi okşadınız beni bakın kalktı demesiyle olayı bitirmiştir

2 defa alkışlanmış (2)  6 Ağustos 2007 19:03  mesajın adresini al  
su-yeon
su-yeon
zevkle okuduğum nadir başlıklardan biri olmuş teşekkür ederim

6 Ağustos 2007 19:09  mesajın adresini al  
no control
no control
nedemek görevımız

6 Ağustos 2007 19:14  mesajın adresini al  
su-yeon
su-yeon
Can Yücel vapuru
alaycı bir düdük çalar
savaş gemilerine
ki rakı şişeleri asılıdır
can simitlerinin
yerine
buda benim ensevdiğim dizelerinden biri

6 Ağustos 2007 19:18  mesajın adresini al  
.pandora
.pandora
bu bir can yücel:kalitesi mı şimdi
peki ya bu
bi de cemal süreyyayla bi anısı var bilenler varmı bilmiyorum.
bir gün meyhanede can yücel arkadaşlarıyla otururken cemal süreyya içeri girer ve birbirine takılmalar giderek farklıbi boyuta gelir.en son cemal süreyya ele gelir bişey yazdın mı bugüne dek diye sorar.can yücel de senin eline gelecek başka bişey var bende diye karşılık verir.bunun üzerine cemal süreyya 'ver ulan!'der ve elini uzatır;can yücel de herkesin meraklı bakışları arasında fermuarı çözeeer ve cemal süreyyanın deyim yerindeyse eline verir:))
bu
can baba (şairane bi üslupla): çok sarhoşum .mına koyiim... (bana bu kelimeleri şairen bir uslupla nasıl nakşedileceiğini ibr muhterem açıklarsa)

-küfür, burjuvazinin ağzında bir lağım çukurudur... küfür, işçi sınıfının ağzında bir çiçektir!.. bu memlekete paşalara ibne denemediği için ibnelere paşa deniyor... kıvrak zekanın parıltıları bunlardır can yüzel bu olmalıdır ama ne var ki o insandır vesselam

1 defa alkışlanmış (1)  6 Ağustos 2007 21:02  mesajın adresini al  
su-yeon
su-yeon
pandora bunlar zaten olan yazılar okumadın mı :D

6 Ağustos 2007 21:26  mesajın adresini al  
no control
no control
tekrar yapmayalım arkadaslar

6 Ağustos 2007 22:23  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008