ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Bağımsız seçilip DTP çatısı altında birleşen milletvekilleri dün parti genel merkezinde bir araya gelerek hem seçim sonuçlarını değerlendirdi, hem de önümüzdeki dönemde Meclis'te nasıl bir strateji izleneceğini kararlaştırdı.
Muş Milletvekili Sırrı Sakık, seçimde daha iyi bir sonuç beklediklerini, ancak kendi dışlarında gelişen bazı olaylar nedeniyle bunu başaramadıklarını belirterek şunları kaydetti: Merkez sağda DYP-ANAP birleşmesinin olmaması bizim zararımıza oldu. Böylece çeşitli partiler arasında dağılacak oyların tümü AKP'ye gitti. CHP ve MHP de bilinen nedenlerle Güneydoğu'da varlık
gösteremedi. Bu arada, AKP seçimler için trilyonlar harcadı, yoksul insanlara yardımlarda bulundu. Bu durum oyların yönünü değiştirdi ve bizim beklediğimiz kadar başarılı olmamızı önledi. Yapılan değerlendirmelerde, bağımsız adayların birleşik oy pusulalarına dahil edilmesinin de DTP kökenli adaylara yeterli sayıda oy çıkmamasının başlıca nedenlerinden biri olduğu vurgulandı.
DTP'li milletvekillerinin toplantısında, partinin Meclis'te önümüzdeki dönemde izleyeceği strateji ise şöyle belirlendi: Gerilimden kaçınılacak. Yemin töreninde herhangi bir olaya meydan verilmeyecek.
Diğer tüm partilerle diyalog kurma yolları aranacak. Demokrasinin, insan haklarının, hukukun üstünlüğünün egemen kılınması için gerekli yasaların çıkarılmasında iktidar partisine destek verilecek. Meclis'te AB ile ilişkilerin sürdürülüp geliştirilmesi yönünde adımlar atılmasının heyecanlı savunuculuğu yapılacak.
Diğer yandan, DTP'nin yeni milletvekillerine Meclis içtüzüğü, genel kurul ve komisyon çalışmaları, yasa tekliflerinin, soru ve araştırma önergelerinin nasıl hazırlanacağı konularında tecrübeli milletvekilleri tarafından brifing verileceği de öğrenildi.Toplantıya Sırrı Sakık, Nuri Yaman, Aysel Tuğ-luk, Sellahatin Demirtaş, Akın Birdal, Gül-ten Kışanak, Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır, Pervin Buldan, Ahmet Türk, Emine Ayna, Fatma Kurtalan, Özdal Uçar, Ayla Ata Akat, Bengi Yıldız, İbrahim Binici, Osman Özçelik, Sabahat Tuncel, Hamit Geylani, Şerafettin Halis, M. Nezir Karabaş katıldı. DTP'li milletvekillerinin, Meclis'te yapacakları yemini, bir süre önce yaşamını yitiren Orhan Doğan'a adamaları bekleniyor.
BİRGÜN gazetesinden alıntıdır..
4 Ağustos 2007 11:51 ~ 4 Ağustos 2007 14:32
seytan ucurtmasi
yemin kendi yeminleri kime isterlerse adarlar.bi sakınca yok bunda...
vicdanlarıyla ,tanrıyla aralarındaki bir olay.
kimseye birşey adamadan yemin edenleride görüyoruz mecliste.nasıl icraatlerde bulunduklarınıda.
4 Ağustos 2007 12:07
..ot...
guzel sozler soyluyorlar. insallah boyle devam ederler...
4 Ağustos 2007 12:24
bessy
Kimseye bişey adamadan yemin edenleri de görüyoruz ama onlar başarılı deil diye bunlar başarılı olacak mı ?Böyle bi denklem kurulabilirmi,ilk günden gerilim yarattılar ,ör:yabancı dili türkçeymiş daha neler göreceğiz bakalım...
4 Ağustos 2007 12:26
..ot...
gerilim merilim yarattiklari yok. asıl gerilimi sizin gibi dusunenler yaratiyor. surekli adamlardan bir acık bekliyorsunuz. en ufak birseyde ne demek istedi bunlar diye dusunmeye hazırsınız. art niyet aramaya hazirsiniz. bence adamlar gayet de ilk gunden beri gerilimi dusurmek icin ellerinden geleni yapıyorlar. ben tbrk ediyorum...
bessy demis ki:
Kimseye bişey adamadan yemin edenleri de görüyoruz ama onlar başarılı deil diye bunlar başarılı olacak mı ?Böyle bi denklem kurulabilirmi,ilk günden gerilim yarattılar ,ör:yabancı dili türkçeymiş daha neler göreceğiz bakalım...
4 Ağustos 2007 12:32
bessy
gerilim merilim yarattiklari yok. asıl gerilimi sizin gibi dusunenler yaratiyor. surekli adamlardan bir acık bekliyorsunuz. en ufak birseyde ne demek istedi bunlar diye dusunmeye hazırsınız. art niyet aramaya hazirsiniz. bence adamlar gayet de ilk gunden beri gerilimi dusurmek icin ellerinden geleni yapıyorlar. ben tbrk ediyorum...
walla arkadaşım diğer forumlarda da gördüm kü bişeler söylesem de sen anlamayıp kendine yontuyorsun fikirlerimiz bu bağlamda uyuşmuyor sanalaf anlatmaya çalışmicam waktim değerli çünkü...
4 Ağustos 2007 12:36
..ot...
sizle fikirlerimin uyusmamasi cok normal. hatta benim icin mutluluk verici. iyi gunler...
4 Ağustos 2007 12:42
bessy
bana werdigi mutluluk ise tarifsiz!Sana da ii günler
..ot... demis ki:
sizle fikirlerimin uyusmamasi cok normal. hatta benim icin mutluluk verici. iyi gunler...
4 Ağustos 2007 12:58
seytan ucurtmasi
öyle derken bir denklem kurma amacım yoktu.sadece basit bir karşılaştırmaydı..senin nasıl görmek istediğine göre değişir tabiki...
4 Ağustos 2007 13:01 ~ 4 Ağustos 2007 13:03
*lokum*
uçurtmalar demis ki:
DTP stratejisini belirledi
Top-lantıya Sırrı Sakık, Nuri Yaman, Aysel Tuğ-luk, Sellahatin Demirtaş, Akın Birdal, Gül-ten Kışanak, Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır, Pervin Buldan, Ahmet Türk, Emine Ayna, Fatma Kurtalan, Özdal Uçar, Ayla Ata Akat, Bengi Yıldız, İbrahim Binici, Osman Özçelik, Sabahat Tuncel, Hamit Geylani, Şerafettin Halis, M. Nezir Karabaş katıldı.
BİRGÜN gazetesinden alıntıdır..
Burada Top-Lantı yazmasına çok güldüğümü belirtiyor ve DTP lilerin bu sessiz derinden gidişini iyi karşılıyorum... En azından gürültü patırtı çıkarmasınlar da o da yeter... Yoksa biz amaçlarını zaten biliyoruz...
Ayrıca gerek MHP gerekse DTP den hoş açıklamalar gelmesine rağmen MHP li bir vekilin yan odasına odası denk gelen o pislik gacının odasını değiştirmek istemesine sinir oldum... Sanki öpecekler seni orada mecliste...
4 Ağustos 2007 14:18 ~ 4 Ağustos 2007 14:19
seytan ucurtmasi
amaçlarını bildiğin filan yok .yakında görürsün ne olduğunu..tabi bir halkın haklarını araması gürültü patırtı oluyo afedersin.unutmuşum..
bu arada sende bu konuşma tarzınla nasıl bi düşünceye sahip olduğunu çok iyi açıklamışsın..bkz:pislik
saygılar...
4 Ağustos 2007 14:45 ~ 4 Ağustos 2007 14:45
*lokum*
Öcalan DTP'lilere fırça attı
22 Temmuz seçimlerinde oy kaybeden ve ancak 21 milletvekili çıkarabilen DTP'yi beceriksizlikle suçlayan teröristbaşı Öcalan, Benim adım etrafında gidip gelip 20 milletvekili çıkardılar. Ben olmasam ne yapacaklardı. Yapamıyorlarsa bırakıp gitsinler. dedi.
İmralı Özel Tip Cezaevi'ndeki terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Çarşamba günü avukatlarıyla yaptığı görüşmenin notları PKK'ya yakın internet sitelerinde yayınlandı. 22 Temmuz milletvekili seçimleriyle ilgili uzun bir değerlendirme yapan Öcalan, seçimlerden oy kaybı yaşayan ve ancak 21 milletvekili çıkarabilen Demokratik Toplum Partisi'ni (DTP) beceriksizlikle suçladı.
DTP'nin elindeki imkanları kullanmasını bilmediğini söyleyen teröristbaşı Öcalan, Benim adım etrafında gidip gelip 20 milletvekili çıkardılar. Ben olmasam ne yapacaklardı. Benim ismimi kullanmasalardı bu sonucu alamayacaklardı. Kendilerinin bizzat politika geliştirmeleri gerekir. Politika ciddi bir iştir. Yapamıyorlarsa bırakıp gitsinler. şeklinde sert bir ültimatom verdi.
DTP'nin bundan sonra iyi çalışmaması durumunda elindeki belediyeleri kaybedebileceğinin altını çizen Öcalan, AK Parti'yi eleştiriyorlar ama AK Parti seçim için çok çalışıyordu. dedi.
Öcalan'ın sadece DTP'li kadın vekillere başarı dileklerini iletmesi dikkat çekerken, DTP'nin DEP eski milletvekilleri öncülüğünde yeniden örgütlenmesi talimatını da verdi.
'AK PARTİ BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ'
AK Parti'nin başta Doğu ve Güneydoğu'da olmak üzere seçimlerde çok büyük bir başarı elde ettiğini belirten Öcalan, AK Parti Kürt halkını mikro kredi ile kazanmaya çalışıyor. Bunun için AK Parti'ye gereken karşılık verilmelidir sözleriyle DTP'yi uyardı. Öcalan, CHP ve MHP'nin alabileceği desteğin azamisini aldığını da öne sürdü.
ABD, AB ve sistemin AK Parti'yi desteklediğini savunan Öcalan, şu iddialarda bulundu: ABD AK Parti ile Ortadoğu'da ılımlı İslam modelini geliştiriyor. AK Parti içinde bazı Kürt milletvekilleri var, bunlar sahte Kürtçülüğü dayatacaklar. Bir takım bireysel haklar bunlar eliyle halka verilerek, kendilerince Kürt halkını kandırarak Kürt Hareketi, demokratik cumhuriyet projemiz boğulmaya çalışılacak. Bu oyuna karşı çok dikkatli olunması gerekir. AK Parti ileride düşüşe geçecektir. İşte o zaman ABD, AK Parti'deki Kürtleri ve diğer Kürtleri tamamen kendi yanına çekecektir.
Terör örgütü PKK kadrolarının artık gençleştiğini ve yeni yönetimin kendisini dinlemeyebileceğini de ifade eden Öcalan, Başka güçlerin etkisine girebilirler o zaman bu durum Türkiye için çok daha tehlikeli olur diye konuştu.
Adalet Bakanlığı'nın milletvekillerinin kendisi ile görüşmemesi için yasal düzenleme yaptığını öne süren Öcalan, Benim buna pek ihtiyacım yoktur sözlerini kaydetti.
4 Ağustos 2007 23:16
comandante
DTP strateji falan belirleyemez. onların tüm stratejilerini Abdullah öcalan ve Kandil'deki PKK yönetim kadrosu belirler. Onlar ne isterlerse o olur. Onların izni olmadan nefes alamazlar, su içemezler, tuvalete bile gidemezler. Ayrıca DTP'nin stratejisinde şunların da var olduğunu düşünüyorum ben. PKK'ya karşı yapılacak müdahalelere karşı karar alınmasını sağlamak, Irak'ın kuzeyine gereken müdahaleye karşı çıkılacak, gizli oturumlarda alınan kararları vakit geçirmeden PKK'nın dağ kadrosuna bildirilecek, Abdullah Öcalan'ın da içine alınacağı bir genel af çıkarılacak, ülkenin eyaletlere bölünmesi için adımlar atılacak. Bundan önce söyledikleri ve yaptıkları bunlar çünkü. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
4 Ağustos 2007 23:47
comandante
Peki o stratejide bu çocuğu bu hale getirenlerle mücadele etmek var mı? (Bu resmi bu adamlarla ilgili her foruma koyuyorum. evet belki görüntü hepimizin içini acıtan ve hoş olmayan bir fotoğraf. Ama tutup PKK'yi ve PKK adaylarını meşru göstermek isteyenler belki görürde bir vicdan muhasebesi yaparlar diye düşünüyorum.)
5 Ağustos 2007 00:44
seytan ucurtmasi
ya lütfen bırak bu oyunları.insanların duygularını sömürmeyi bırak.böyle yaprak biyere varmazsın lütfen ilerle biraz...
siz bu zihniyette oldukça savunmaya devam ederim ben onları...burayı fotoğraf galerisine çevirmeye gerek yok sanırım.o fotoğraflardan binlercesi koyulabilir.her iki tarafa ait..
5 Ağustos 2007 00:49
seytan ucurtmasi
hatta ''ucuz milliyetçi duygular nasıl harekete geçirilir'' diye bi kitap daha iyi olur ne dersin...
-glycerine- demis ki:
yakında daha ii bir demokratik düzen için öğütler de verir.hatta,namlunun ucundaki 3 aylık bebeğin gözünden demokrasi die bi kitap yazsa tutar bnce.
5 Ağustos 2007 00:50
seytan ucurtmasi
senle yada onla .benim derdim duyguları sömüren ,sömürülmesine izin veren, milliyetçilik çıkmazında kaybolan,emperyalizmin kuklası haline gelen,oyuna gelen,halkları birbirine düşürmeye çalışanların oyuncağı olanlarla..sende bu kategorilerden birinde buluyasan kendini bilemem.saygılar efendim...
5 Ağustos 2007 00:56
comandante
uçurtmalar demis ki:
ya lütfen bırak bu oyunları.insanların duygularını sömürmeyi bırak.böyle yaprak biyere varmazsın lütfen ilerle biraz...
siz bu zihniyette oldukça savunmaya devam ederim ben onları...burayı fotoğraf galerisine çevirmeye gerek yok sanırım.o fotoğraflardan binlercesi koyulabilir.her iki tarafa ait..
hangi karşıt zihniyetin yada düşüncenin varlığı çocuk katili 30.000 kişiyi katleden eli kanlı bir terör örgütünü savunmanızı sağlar. savunurum dediğin adamlar bu ülkenin ve dünyanın terihindeki en kanlı terör örgütlerinden birisi. Nasıl olurda milliyetçiliği yada hadi sizin deyiminizle ırkçılı, faşistliği sebep gösterip terör örgütünün varlığını savunursunuz. Dediğim gibi biraz olsun şu resme bakın ve vicdan muhasebesi yapın. İnsanı insana kırdıran, aşırı milliyetçi, faşist bir terör örgütünün halkalrın kardeşliğini istediği yalanını da bir kenara bırakın.
5 Ağustos 2007 01:02
seytan ucurtmasi
glycerine senle anlaşamıyoruz o yüzden geçiyorum kusura bakma.sen çünkü tutarsız konuşuyosun.çelişkili...ha bu arada sinir konusuna girmeyelim..nasıl konuşacağımıda sana soracak değilim ..tekrar saygılar..
ya comandante biraz tarafsız bak abi şu olaylara.bunun vicdanla bi ilgisi yok.karıştırma vicdanını.çocuk katili ,30000 kişi katili .iki tarafında verdiği kurban sayısı aşşağı yukarı aynı.rakamları yarışa sokma şimdi burda.yoksa bizim memleketimiz sütten çıkma ak kaşık değil.yaptığımız katliamların hattı hesabı yok.halkların kardeşliği sözünden kastım da şuydubu oyunlara gelmeyip yani faşizanlık ırkçılık yapıp kendimizi kullandırmayarak ,oyuncak olmayarak yani asıl olan konunun üzerinde durmamız gerekiyo.bu konu nasıl bir çözüme kavuşturulabilir.ama daha adamların meclisteki ilk gününden ne şerefsizliği kalıyo ne namussuzlukarı.cidden ayıp ama..
5 Ağustos 2007 01:10 ~ 5 Ağustos 2007 01:13
comandante
2 tarafında verdiği kurban yok aslında. Kurban veren tek bir kesim var o da Anadolu. Çünkü Kürt faşisti PKK emperyalist aktörlerin kuklası durumunda. İnsanların etnik kökenlerini kullanarak onları kışkırtan Anadolu'da bağımsız ve kuvvetli bir Türkiye Cumhuriyeti istemeyen güçlerin kuklası durumunda. Ve bu kukla her gün gerek dağa çıkararak gerek şehirde katlederek bu ülke gençliğini kurban ediyor. Ve bugün o mecliste şerefi üzerine yemin eden şeref noksanı insanlar bu kuklanın uşağı durumundalar. Kanı dökeni savunuyorlar, terörist olarak nitelendiremiyor, kandil'deki kampları ziyaret ediyorlar. Bu adamlar varolduğu sürece ne yazık ki halkların kardeşliğinden bahsedilemez. Önce silahlı mücadele bitecek daha sonra barış ve kardeşlik kendiliğinden zaten gelecek.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/13243
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!