| |
aslan67
|
Fas'in uçsuz bucaksız çöllerinde patlayan tek el silah sesi, üç kıtadaki dört farklı ailenin yaşamını derinden etkileyecek olaylar zincirinin fitilini ateşler. Bu olaydan etkilenenler arasında Fas'ta turistik gezi yaparken ölüm kalım mücadelesi yaşamak zorunda kalan Amerikalı karı-koca, kazayla işledikleri suç yüzünden başı derde giren iki Faslı çocuk, Amerikalı iki küçük çocukla Meksika sınırını yasadışı yollardan aşan Meksikalı çocuk bakıcısı ve Tokyo'da babası polis tarafından aranan asi ruhlu sağır Japon genç kız vardır. Birbiriyle çatışma halindeki kültürlerin ve uçsuz bucaksız mesafelerin ayırdığı dört farklı insan grubu, izolasyon, keder ve üzüntü duygularının eşlik ettiği paylaşılmış kadere doğru hızla yol almaya başlayacaklardır.
Bu olayı izleyen birkaç günlük süre içerisinde korku ve karmaşanın en uç noktalarında gezinirken kaybolma duygusunun –çölde kaybolma, dünyada kaybolma, kendi benliğinde kaybolma- başdöndürücü etkisiyle yüzleşirken aynı zamanda da bağlılık ve sevgi gibi duyguların derinlikleriyle tanışırlar.

Özgün Ad :Babel
Yönetmen :Alejandro González Iñárritu
Yapımcı :Steve Golin,Jon Kilik
Senaryo Yazarı :Guillermo Arriaga
Oyuncular :Brad Pitt,Cate Blanchett,Gael Garcia Bernal,Adriana Barraza
Görüntü Yönetmeni :Rodrigo Prieto
Kurgu :Douglas Crise, Stephen Mirrione
Film Müzikleri :Gustavo Santaolalla
Yapım Yılı, Ülkesi :2006, ABD/Meksika
Yapım Şirketi :Paramount Vantage
Süre :142 dakika
Bütçe :25 milyon $
Bu filmle ilgili hali hazırda bir başlık var;ama orada bahsedilen filmin konusu değil,oscarda bu filmle ilgili çıkmış bir haberdir,bu yüzden bu başlığı açmakta bir sakınca görmedim,bu başlık açılmıştı diyeceklere şimdiden duyrulur:)
Filme gelirsek eğer;“Paramparça Aşklar ve Köpekler” ile “21 Gram” filmlerinin yaratıcısının filmidir..2006 Cannes Film Festivali Altın Palmiye adaylığı da almış olan yapım, Cannes’dan üç ödülle dönmüştür..imdb puanı 7.7/10'dur..bu başlığın benimle alakası yoktur,yoğun istek üzerine açılmıştır:P
|
|
2 ~ 403 gün
|
|
| |
koalalumpur
|
|
|
1 ~ 403 gün
|
|
| |
panik_yok
|
eyvallah baba
3 ayrı hikaye vardı herhalde evet 3 ayrı hikaye çok güzel bir dille anlatılmış insanların bencilligi Cate Blanchett in inanılmaz oyunculugu
ee 21 gramın yaratıcısından :p
|
|
~ 403 gün
|
|
| |
aslan67
|
bu filme kötü diyen de var mükemmel diyen de..ben anlamadım bu işi harbiden..bunları sinema sitelerinde okuduğum yorumlara dayanarak söylüyorum..bir film hakkında bu kadar zıt noktalarda yorumların olması ilginç..
|
|
~ 403 gün
|
|
| |
shepnem&zeki müren
|
çok çok iyi bir filmdi
annayana
tşk
|
|
~ 403 gün
|
|
| |
blackcat
|
farklıydı ya bazen ne nerde kafanı karıştırıyordu ama güzeldi sonunda o hıkayelerın hepsını tek bır olayda toplamk zekıceydı içinden diyorsunki adam nerden neyi bulmuş ya:D
|
|
~ 403 gün
|
|
| |
panik_yok
|
bir tek bu degil çogu filme iyi yada kötü diyen olur renkler ve renkler :P
aslan67 demis ki:
bu filme kötü diyen de var mükemmel diyen de..ben anlamadım bu işi harbiden..bunları sinema sitelerinde okuduğum yorumlara dayanarak söylüyorum..bir film hakkında bu kadar zıt noktalarda yorumların olması ilginç..
|
|
|
~ 403 gün
|
|
| |
lord of drinks
|
filmle ilgili gerçekler:
1- inanılmaz ama inanılmaz sıkıcı.zaten ana ve de tek negatif yönü bu filmin. o konuda arkadaşlara katılıyorum :) ama şöyle bi olay var;
tipik Iñárritu filmi. ve bazı filmleri biraz sıkıcı olabiliyor.
Amores perros bi istisna ama. yer yer o da sıkıcı ama neyse. laf yok tabi.
fakat anlatım inanılmaz ağır gidiyor, bi anda 180 derece dönüyor yan roller çok yer kaplamış asıl isimlere rağmen filmde, bunun da etkisi var.
2-film bazı gerçeklere üstükapalı da olsa yer vermiş, mesela amerikan halkının(evet türk çocuklarının deveyle okula gittiğini düşünen bi halktan bahsediyoruz) egolarını yeri geldiğinde yerin dibine gömmüş fillmde.
mesela bir sahnede(spoiler içerir) Cate Blanchett eşi Brad Pitt buzlu kola içeceği sıada bardaktaki buzları döküyor ve 'neidiğü belirsiz şeyleri içme kimbilir nerden çıkardılar o suyu' şeklinde bi tabir kullanıyor. yani onlara göre eskidünya ülkeleri(özellikle de afrika) geri kalmış, pis, medeniyetten uzak insanlar. Amaa;
yolda başlarına gelen bi kaza sonrası o burun kıvırdıkları halk bunlara öyle kol kanat geriyor ki; kendi vatandaşları bile'hadi lan bı sıcakta sizi mi beklicez' diyerekten satışı koyarken, yerinden doğrulamayan bu kadının(cate blanchett) altını bile değiştiriyor o medeniyetten uzak insanlar.
bu yönüyle de bazı çarpıcı gerçekliklere ve doğu ülkelerinin insanlarının hoşgörüsüne de yer veren güzel, ama katılıyorum SIKICI bi film.
bahse girerim bundan sonra kimse Iñárritu izlemez :D
|
|
~ 403 gün
|
|
| |
cereyan
|
ilk başlarda sıkıcı başlamişti ama olaylar ve aklim kariştikça film çok güzel bi hal aldi..bitttiginde ise işte budur dedim..kisaca çok begendigim bi filmdi..
|
|
~ 403 gün
|
|
| |
*lokum*
|
hayatımızda boşa geçen 3 saatlerden biriydi... Ben o filmi tavsiye eden fiisiidiicinin sülalesine en kalbi duygularla selamlarımı yoluuyorum...
(vcd de bozuktu kardeşim hem film kötü hem cd bozuk olunca hiç çekilmio , sonunu da görmedik ama katil yerde yatanmış dediler :D ahuahua )
|
|
~ 403 gün
|
|
| |
tuğçé
|
filmin hiçbiyerinde sıkılmadım acaba ben anormalmiyimm:Pp
walla filmi izlerken ordan burdan yönetmenlik,konuşmalar,kamera çekimleriyle ilgili bişeyler yakalamaya çalışırken sıkılmaya vakit kalmadı
|
|
~ 403 gün
|
|
| |
petite
|
bu sene izlediğim en iyi film diyebilirm kurgu süper olmuş
|
|
~ 403 gün
|
|
| |
lucy luyi
|
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
snm
|
japonların hikayesi hariç iidi.tam fotoğraflık kareler wardı
|
|
~ 368 gün
|
|
| |
ikaruss
|
inarritu'nun benzer kurgulu filmleri -ki benim bildiğim bu üçüncüydü- sıkmaya başladı. ameros perros'u ilk olduğu için sevdik tamam güzel. 21 Gram da el kamerasıyla çekilmiş takdir ettik, ama Babil özgün bir yapıt özelliği taşımıyor bence.
|
|
~ 358 gün
|
|
| |