| |
-glycerine-
|
Saygıdeğer Efendiler,
Pek iyi bilirsiniz ki, sultanlarla, halifelerle idare edilmiş ve edilmekte olan memleketlerde, vatan için en büyük tehlike, sultanların ve halifelerin düşmanlar tarafından satın alınmalarıdır.
Bu, çok defa kolaylıkla sağlanabilmiştir. Meclislerle idare edilen memleketlerde ise, en
tehlikeli durum, bazı milletvekillerinin yabancılar adına çalınmış ve satın alınmış olmalarıdır.
Millet Meclislerine kadar girme yolunu bulabilen vatansızlara her zaman rastlanabileceğine, tarihin bu konudaki örnekleriyle hükmetmek zaruridir.
Bunun için millet, kendi vekillerini seçerken, çok dikkatli ve titiz olmalıdır.
Milletin hata yapmaktan korunması için tek çıkar yol, düşünce ve faaliyetleriyle milletin güvenini kazanmış olan siyasi bir partinin seçimde millete kılavuzluk etmesidir.
Genellikle bütün vatandaşların, adaylıklarını ortaya atan her şahıs hakkında karar vermeye
yardımcı olacak doğru bilgilere ve isabetli oya sahip bulunacağını kabul etmek, nazari olarak var sayılsa bile, bunun tam bir gerçek olmadığını, tecrübelerin tecrübeleriyle ve inkar edilemez bir açıklıkla ortaya çıkmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk
|
|
1 ~ 402 gün
|
|
| |
republic army
|
ben de bir kurt olsam oyumu gozum kapalı dtpye atardim. ve ben de size inat ne mutlu kurdum diyene derdim. ve ben de anadilim turkce degil kurtce derdim. ve ben de turk olmayi asla kabul etmezdim...
sen zaten Türk olmayı haketmiyosun.
|
|
~ 402 gün
|
|
| |
ewin
|
bumudur yani üniversite gençliğinin kullanıdığı dile bak ya ne bu küfürler abi kaç aydr demediğinizi bırakmadığınız kürtlere...burada tartışmak kasmıo tabi hiçbrnizi bunu sorun haline getrenler zaten öle bi kelime söliyip kuyruğunu kısıp kaçanlar ama şundan emin olunki siz böle konuştukça bu sorun büyür gderr bile bile bizide yani bölücülüğü savunmayan kürtleride yakmayın...
|
|
1 ~ 402 gün
|
|
| |
souvereign jr.
|
o kişisel bilgi formunda hata var. bildiği dil yazıyo , bildiği yabancı dil yazsaydı heralde o hatayı yapmazlardı ama kasıtta olabilir tabi...
|
|
~ 402 gün
|
|
| |
-glycerine-
|
bn bütün kürtlere hakaret edeni hiç görmedim.Tabi DTP'nin görüşlerine karşı olsan bile,ona oy verenler şöledir böledir demek yanlış sonuçta o adamlar da demokratik sistem içerisinde seçime katılmış ve meclise girmişler.Terbiye sınırları içerisinde eleştirmek lazım.Kimse çıkıp bütün kürtler şöledir böledir demedi,bn görmedim,görsem de tepki gösterirdim.
ewin demis ki:
bumudur yani üniversite gençliğinin kullanıdığı dile bak ya ne bu küfürler abi kaç aydr demediğinizi bırakmadığınız kürtlere...burada tartışmak kasmıo tabi hiçbrnizi bunu sorun haline getrenler zaten öle bi kelime söliyip kuyruğunu kısıp kaçanlar ama şundan emin olunki siz böle konuştukça bu sorun büyür gderr bile bile bizide yani bölücülüğü savunmayan kürtleride yakmayın...
|
|
|
~ 402 gün
|
|
| |
hayyam*
|
Ben türk değilim, kürtte değilim, ama TC kimliği taşıyorum. Türk olmayı hiçbir zaman istemedim. Ve kimliğimi açıkladığımda hakarete uğradığım oldu. Ondan sonra neymiş demokratik bir ülkede yaşıyormuşuz kesin traşı.Türklerden ya da Türkçeden nefret ediyormuyum HAYIR. Memleketimi seviyorum diyenlerin milyon katı bu memleketi sevdiğim kesin. Ama sevmediğim bu ülkede başka halkların yaşadığını ve bunların FARKLI DİLLERİ ve KÜLTÜRLERİNİNDE olduğunu kabullenemeyen gerizekalılardır.
|
|
3 ~ 402 gün
|
|
| |
seytan ucurtmasi
|
türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi türk diye nitelendirmek yanlış.bu ülkede onlarca farklı etnik kökene sahip insan olduğu unutulmamalı.onlarında haklarına kültürlerine sahip çıkılmalı.dtp nin meclise girmesi bir umut bu duruma örnek olması açısından .bakalım ne kadar savunabilecekler kürt halkının haklarını.faşizanlıktan öteye gitmeyen yorumları bırakıp biraz olsun insan hayatına farklı ırkların kültürlerine saygı duyalım...biz öyle yapmıyoruz yapanıda sevmeyiz tarzında politik söylemleride bi kenara bırakalım.komik oluyo.saygılar...
|
|
~ 402 gün
|
|
| |
ewin
|
ozaman DTP yi seçenleri ... die küfürde etmeyn sonuçta seçenler kürt ama doğru ama yanlış seçildiler buradan böle konuşarak daha fazla olayı büyütmeyn...
|
|
1 ~ 402 gün
|
|
| |
pera
|
dtp nin amacı bizim gibi pek çok kesimin türk kürt diye tartışmasını sağlamaktı zaten ve bunu sağlamak için de faaliyetlere başladı sanırsam...bana göre olay şudur:sen tc vatandaşısın, ırkın ne olursa olsun ...dolayısıyla senin ana dilin türkçe....
yurt dışında yaşayan türklere bi bakın onların da anadili yaşadıkları ülkenin dili oluyo ister istemez..
ha anandan, babandan öğrendiğin dil ana dilindir olayına da katılmıyorum, yaşadığın ülkenin resmi dili anadilindir...
resmi dil ana dildir,kürtçe bilirisn ,zazaca bilirisn,bulgarca bilirsin vs o farketmez....
|
|
~ 402 gün
|
|
| |
cizıs
|
bizim burda faşizanlık yaptığımız yok, benim tek derdim bu ülkenin, bölücü güçlerin emellerine alet olmaması.. kürtmüş, zazaymış, abazaymış.. hiç farketmez hepimiz kardeşiz, hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız.. herkes herkesin kültürüne saygı dıymak zorundadır, ki duyuyodur da.. ancak bizim karşı çıktığımız nokta; bu olayın bir kültür olmaktan çıkıp bir siyasallaşma, bir ayrımcılık getirdiğini görmenizi istiyoruz.. ülkenin Bölünmez Bütünlüğüne aykırı hareket edenlere tepki göstermeyi faşizanlık olarak değerlendiriyorsan, o zaman bu kavramın anlamı bildiğinden şüphe ederim..
|
|
~ 402 gün
|
|
| |
hayyam*
|
Bence diye bişi yoktur. Anadil bir bebeğin çocukluğuna varan süreye kadar yanında çokça konuşulan dildir. Bu bilimsel bir tanımdır, beyin ona göre şekilleniyo ve kişi ileriki yaşlarda o dilde en iyi şekilde okuyup yazabilir konuşabilir. Resmi dil çok farklı ana dil çok farklı. Duygusallıktan kurtulmak lazım.
pera demis ki:
dtp nin amacı bizim gibi pek çok kesimin türk kürt diye tartışmasını sağlamaktı zaten ve bunu sağlamak için de faaliyetlere başladı sanırsam...bana göre olay şudur:sen tc vatandaşısın, ırkın ne olursa olsun ...dolayısıyla senin ana dilin türkçe....
yurt dışında yaşayan türklere bi bakın onların da anadili yaşadıkları ülkenin dili oluyo ister istemez..
ha anandan, babandan öğrendiğin dil ana dilindir olayına da katılmıyorum, yaşadığın ülkenin resmi dili anadilindir...
resmi dil ana dildir,kürtçe bilirisn ,zazaca bilirisn,bulgarca bilirsin vs o farketmez....
|
|
|
1 ~ 402 gün
|
|
| |
ot
|
siz cok hakediyorsunuz ucuz milliyetci, bencil gencler. siz cok hakediyorsunuz turk olmayi...
d.o.u. demis ki:
ben de bir kurt olsam oyumu gozum kapalı dtpye atardim. ve ben de size inat ne mutlu kurdum diyene derdim. ve ben de anadilim turkce degil kurtce derdim. ve ben de turk olmayi asla kabul etmezdim...
sen zaten Türk olmayı haketmiyosun.
|
|
|
~ 402 gün
|
|
| |
hayyam*
|
bizimde derdimiz kardeşliğin bozulmamasıdır. Ama terörizm diye tanımladığımız odaklar kadar ülkenin içinde yer alan şövenist, ırkçı, zihniyetleri de bölücüdür kürtmüş zazaymış banane deniyo dilini konuşuncada ya dayak yiyo, ya hakarete uğruyo ya da bölücü deniyo anlamadımki sizi arkadaş...
cizıs demis ki:
bizim burda faşizanlık yaptığımız yok, benim tek derdim bu ülkenin, bölücü güçlerin emellerine alet olmaması.. kürtmüş, zazaymış, abazaymış.. hiç farketmez hepimiz kardeşiz, hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız.. herkes herkesin kültürüne saygı dıymak zorundadır, ki duyuyodur da.. ancak bizim karşı çıktığımız nokta; bu olayın bir kültür olmaktan çıkıp bir siyasallaşma, bir ayrımcılık getirdiğini görmenizi istiyoruz.. ülkenin Bölünmez Bütünlüğüne aykırı hareket edenlere tepki göstermeyi faşizanlık olarak değerlendiriyorsan, o zaman bu kavramın anlamı bildiğinden şüphe ederim..
|
|
|
1 ~ 402 gün
|
|
| |
seytan ucurtmasi
|
bölücü nedir bi türlü anlamadım ki.kürdüm diyen bölücü ,301 kalksın diyen bölücü,hepimiz ermeniyiz diyen bölücü ermeninin kendisi bölücü,genelin savunduğu bi konuda farklı düşünen bölücü,azınlıkların hakkını savunan insanlar bölücü,ne biliyim böyle uzar gider.bölücü olmak mı popüler oldu, yoksa insanlara bölücü etiketi yapıştırmak mı onu da anlamadım....
|
|
~ 402 gün
|
|
| |
republic army
|
siz cok hakediyorsunuz ucuz milliyetci, bencil gencler. siz cok hakediyorsunuz turk olmayi...
ben Türk olmayı hakediyorum, ve bundan gurur duyuyorum. arkadaşım ben ucuz millyetçilik yapmıyorum. hele ortaya çıkıp sağa sola çemkirmiyorum. benim milliyetçiliğime çamur atacağına, senden ricam, kendi duruşunu gözden geçirmendir.
|
|
~ 402 gün
|
|
| |