| |
aslan67
|
Schindler'in Listesi (Schindler's List), yönetmenliğini Steven Spielberg'in yaptığı, 1993 ABD yapımı bir filmdir. 2. Dünya Savaşı sırasında Naziler'in uygulamış olduğu soykırımdan binin üzerinde Polonya yahudisinin kurtarılmasında rolü olan Oskar Schindler'i ve bu kurtarmayı konu edinen film, Akademi, Altın Küre, BAFTA ve Grammy ödülleri kazanmıştır. Tüm zamanların en iyi filmleri konulu çeşitli listelerde üst sıralarda bulunan film, Amerikan Film Enstitüsü'nün güncel listesinde 9. sırada yer almaktadır.
2. Dünya Savaşı, Nazi Almanyası.Oscar Schindler Almanya'ya iş kurmak amacı ile gelir. Fakat beş kuruşu yoktur. Kendi deyişiyle sunum yeteneği sayesinde birçok üst düzey Alman S.S. subayı ile dost olur. Bu sırada Yahudi Soykırımı başlamıştır. Schindler'in fabrikası artık Getto kamplarındakilerin cennet kapısı olmaya başlamıştır.

Özgün ad :Schindler's List
Yönetmen :Steven Spielberg
Yapımcı :Branko Lustig,Gerald R. Molen,Steven Spielberg
Senaryo Yazarı-> Eser:Thomas Keneally,Uyarlama:Steven Zaillian
Oyuncular :Liam Neeson,Ben Kingsley,Ralph Fiennes
Görüntü Yönetmeni :Janusz Kaminski
Kurgu :Michael Kahn
Film Müzikleri :John Williams
Yapım Yılı, Ülkesi :1993, ABD
Yapım Şirketi :Amblin Entertainment Universal Pictures
Süre :195 dakika
Tür :Dram, savaş, tarih
Renk :Siyah-beyaz
Bütçe :25 milyon $
Gösterim tarihi ABD: 15 Aralık 1993
Mükemmel bir film..İnanılmaz bir yönetmenlik ve sinema tarihinin tartışmasız en iyi yapımlarından biri..imdb puanı 8.8/10..
|
|
1 ~ 388 gün
|
|
| |
aslan67
|
akademi,altın küre,bafta,grammy ödüllerinin sahibi..
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
wraith*
|
sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri.
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
porcelain babé
|
hala izleyemedim.ne dvdsi ne vcdsi var ama surekli ariyorum...
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
henüzdüşünmedim
|
oo bu film mükemmel zaten gerçek olay .
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
henüzdüşünmedim
|
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
ali baba
|
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
por una cabeza tango
|
izle düşün
izle ağla
cidden çok iyi bi film..
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
grey.
|
bitene kadar ağladığım, ağladıkça daha da ağladığım, soundtracklerini günlerce dinleyip yine ağladığım filmdir kendisi....
izlenmelidir, külttür, klasiktir....
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
pera
|
mükemmel bi film....pek severim 3 saat değil 5 saat olsa yine izlerim.....kesinlikle tavsiye edilir özellikle ermeni soykırımını pompalamaya uğraşan insanların seyredip soykırım nasıl olurmuş görmesi için birebirdir....
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
_lulu_
|
cokkk guzel bi filmmm cokk hmdeeee....herseyine emek harcanmis..cok kiymetli bi yapit
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
p.* selin akay*
|
yahudi soykiriminda nazileri ocu gibi gosteren yanlis anlatim sahibi, misyonerlige bel baglamis, yer yer tarihsel ve olaylar uzerinde yanlis bilgiler veren film. guzel mi? evet yahudileri iyi gostermesi disinda guzel, sionist merkezli film olsa da yapit olarak iyi. zira derin dusununce izlenmese daha iyi.
her seyden once emek harcanmis feci uzun bir yapit, gorsellik de guzel. gel gor ki beyin yikama aparati, tarihi kitaplardan degil de filmlerden ogrenmeye calisan gerizekalilar icin birebir beyin yikayici. 1 numero...
|
|
2 ~ 388 gün
|
|
| |
kuğucan
|
nazilerin melek olduğunu sananlar için verdiği bilgiler yanlış gibi görünebilir ama maalesef gerçek bir hikaye. insanı insanlığından utandıran cinsten.
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
lucy luyi
|
gel gor ki beyin yikama aparati
steven spielberg'in tarzı işte. münich
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
kapsül
|
Alman komutanın evinin balkonuna çıkıp elinde tüfekle,esir aldıkları insanları rastgele vurma sahnesi.......insanlığın bittiği noktayı gösterir....
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
aslan67
|
her boku sen biliyorsun ya,hayranız sana:)
p.* selin akay* demis ki:
yahudi soykiriminda nazileri ocu gibi gosteren yanlis anlatim sahibi, misyonerlige bel baglamis, yer yer tarihsel ve olaylar uzerinde yanlis bilgiler veren film. guzel mi? evet yahudileri iyi gostermesi disinda guzel, sionist merkezli film olsa da yapit olarak iyi. zira derin dusununce izlenmese daha iyi.
her seyden once emek harcanmis feci uzun bir yapit, gorsellik de guzel. gel gor ki beyin yikama aparati, tarihi kitaplardan degil de filmlerden ogrenmeye calisan gerizekalilar icin birebir beyin yikayici. 1 numero...
|
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
por una cabeza tango
|
bu filmi izleyip yahudilere ay yazııııııııık diyip kayırmadık ki biz sonrasında
izledik duygulandık kaldı orda
p.* selin akay* demis ki:
|
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
gülin l'angelo
|
cidden cok guzel bi film ya
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
aslan67
|
bırak konuşsun ya,yazıları tutmadı galiba kendini buraya attı:)
|
|
~ 388 gün
|
|
| |
p.* selin akay*
|
yok valla tatildeydim 2 haftadir geldim bi bakem dedim benim tutmayacak yazim yoktur siz kafa yormayin o konuda:) derdim sizi germesin yani;)
|
|
~ 388 gün
|
|
| |