ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
AHMET Hakan, seçimi kaybedenler için sıraladığı tavsiyelerinde, halkı küçük görmek isteyenlerin, benim Göbeğini kaşıyan adam yazımı okumalarını tavsiye etti.
Tüm yazılarım yanlış, haksız, tutarsız olsa dahi, o yazım doğrudur.
Ve bugün daha da geçerlidir.
Ben; çağdaş bir yurt için insanlar meydanlara döküldüklerinde, göbeğini kaşıyan adamın uzakta bir yerde göbeğini kaşıya kaşıya bıyık altından güldüğünü, günü geldiğinde oyunu götürüp AKP’ye vereceğini yazmıştım.
Öyle yaptı.
AKP kazandı...
*
AKP’nin ön habercisi Tarhan Erdem’in bir başka araştırması medyada yer aldı, Hürriyet’te de yayınlandı.
Bayram yapanlar ve Tarhan Erdem’i bir kahraman sayanların bunu da kabul etmeleri, önemsemeleri gerekmez mi?
Araştırma şöyle:
Üniversite mezunlarının yüzde 24’ü AKP’ye oy verdi.
Ortaokulun altında eğitim alanların ise yüzde 55’i ....
Ne demek bu?...
Cehaletle ilintisi yok mu yani bu seçim sonuçlarının?
Ama bana daha da ilginç geleni, yine araştırmaya göre; çocuk sayısı arttıkça AKP’ye oy verme eğilimi de artıyor.
Çünkü göbeğini kaşıyan adamın (o yazıma koymayı unutmuştum) bir özelliği de, bol çocuk yapıp salmasıdır.
*
Ben halkı asla küçük görmem.
Benim kadar halkın içinde yaşayan gazeteci azdır. Kaportacı Osman, Servet usta, döşemeci Sezai, köfteci Sait, Yavuz Gökmen ile ikimizin ortak dostlarıydı, hálá onlar kadim dostlarımdır.
Ben yazları Urfa’nın Tülmen Köyü’nde, kışları Sumeydanı’nda büyüdüm.
Aydın, ilgili, zeki, akıllı, uyumayan halk sevdamdır benim.
AKP’ye oy vermeyen yüzde 53 halk oradadır.
Ama yazım doğruydu; bir köşeye sinmiş, tepkisiz, umursamaz, işitmez, duymaz, bilmez, öğrenmez... Ya da tümünü bilir ama çağdaşlığı sevmez göbeğini kaşıyan adam kazandı seçimleri.
Bu sefer cüzdanını okşayan zengin adamın da desteğini alarak.
Yalan mı?.
3~ 407 gün
shepnem&zeki müren
bunu diğer kaşıyan adamın altına koymak daha ii bir fikir
değil mi?
~ 407 gün
boomerang ¹³
pek tabi akp karşıtı biri akp'ye oy verenleri bilgisizlikle,
akp yanlısı biri de chp'ye oy vereni bilgisizlikle suçlayacaktır..
%50 akp'ye oy verildi diye diğerlerinin aa, demek ki siz haklıymışsınız demesi karaktersizliktir..
Bekir coşkun densizliklerinden bir yenisi daha. Uni mezunlarının %24 ü akp ye oy vcerdiyse CHP toplam %20 oy aldı? CHP ye oy vcerenlerin hepsi zaten Uni ögrencisi yada mezunu, seçkin elit insanlar tabi ki!
Daha fazla gerzeklik yaparsan halk seni kaşır ona göre bekir bey.
1~ 407 gün
-glycerine-
çok komiksin sn ya :) ülkede sadece üni mezunları mı oy kullandı?ne alakası var şimdi istatistikle :)
zuegud demis ki:
Bekir coşkun densizliklerinden bir yenisi daha. Uni mezunlarının %24 ü akp ye oy vcerdiyse CHP toplam %20 oy aldı? CHP ye oy vcerenlerin hepsi zaten Uni ögrencisi yada mezunu, seçkin elit insanlar tabi ki!
Daha fazla gerzeklik yaparsan halk seni kaşır ona göre bekir bey.
1~ 407 gün
zuegud
Tarhan Erdem e yazdıklarının ardındna birde utanmadan bugunde ismini kullanmış. bu ne yüzsüzlüktür anlamıuyorum, cehalet bu değilmidir ki 1 hafta öncesini anında uturup pişkin pişkin havaya bakıp ıslık çalıyorlar! Bekir çoşkun 1, emin çölaşan 2
1~ 407 gün
swashbuckler
tabi sen de bir kimya mühendisliği öğrencisi olarak sahip olduğun engin siyaset, hukuk, sosyoloji, Türkiye tarihi ve dünya tarihi bilgisinden kaynaklanan bir bilgelikle Bekir Coşkun gibi yıllarını bu işe adamış, sırf yazılarını okumak için Hürriyet gazetesini satın alan bir kitleye sahip, tek bir kere bile objektif olarak kanıtlanabilecek yalan haber yazmamış, üslubunu bozmayan, 'gazeteci gibi bir gazeteci'ye 'densiz', 'gerzek', 'yüzsüz', 'cahil' diyebilme hakkını kendinde bulabiliyorsun.
eleştirilerini genel ahlak ve terbiye sınırı içerisinde tutmanı tavsiye ederim, aksi takdirde sarf ettiklerin eleştiri değil, hakaret. yazdıklarını tekrar gözden geçirmeni öneririm; eleştiri yapacaksan da, bu objektif bir kanıta dayalı bir görüş olsun lütfen..
1~ 407 gün
zuegud
ya ne kadar körsünüz siz. bir o kadarda çirkef. lafı nerenizle anlıyorsanız artık. saldırmak en iyi savunmadır herhalde :p köşenize çekilip susmanız gereken yerde bildigim dogruları savunmakla meşgulum diyerekten, hiçbir dogrunuzunb yanlışlıgını sorgulamadan, karşındakini belki haklı olabilecegini düşünmeden saldırıyorsunuz.
Bekir çoşkun göbeğini kaşıyan halk tasvirini herhalde bbc nin haber bültenlerinin okurken ezberine almış!
~ 407 gün
swashbuckler
kör değilim. bir gözüm 0.25, bir gözüm 0.5 bozuk. gözlük kullanıyorum.
çirkef de değilim, tavla istisnası dışında. tavlada oyun adam gibi ilerliyorkan iki düşeş bir dübeş'e oyunun yatmasına dayanamaz isyan ederim.
lafı ben senin anladığın yer ile anlamıyorum, sorun haklı o yüzden.
Mustafa Kemal Atatürk'ün, Nuri Conker'in 'Zabit ve Kumandan' kitabına ithafen yazdığı 'Zabit ve Kumandan ile Hasbihal' kitabında da, 'İnsiyatif' başlığı altında belirttiği üzere, 'En iyi savunma, iyi bilr saldırıdır.'
Senin *belki* haklı olabileceğini düşünüyorum evet. Körü körüne eleştirmek ve işine gelmeyince bize hakaret etmek yerine neyi savunuyorsan, neyi iddia ediyorsan düzgünce yazıp ortaya koyarsan, uyuştuğumuz noktalar bile çıkabilir ki CHP hakkındaki görüşlerinden anladığım kadarıyla, bu noktaların sayısı tahmin ettiğinden daha çok bile olabilir. Ama şu anda bizim tek yaptığımız, senin ardı arkası kesilmeyen hakaretlerini ayıklamaya çalışmak. Zor bir iş oluyor takdir edersin ki, işimi(zi) kolaylatmak istersen, memnuniyet duyarım.
2~ 407 gün
zuegud
hakaretleri ayıklamakta üstünüze zaten kimse tanımıyorum ben. Göbegini kaşıyan adam tasviri bir haklaret değil, bu halkın %50 si mal demek hakaret değil, aziz nesin dogruymuş bu milletin %60 ı salak demek hakaret değil herhalde.
Stratejiye merakın var sanırım, Enver paşayı anımsatıyorsun bana ama, elinde kılıç koca bir orduya savaş açan bir enveri. Saldırman için savunmanı güçlü tutman gerek öncelikle.
başka bir konuya değineceğim ama alakası var. CHP seçim çalışmaları boyunca HEP SUÇlamalara gitti, özellere girdi, hiçbir zaman bizim böyle planımız var, biz şunları yapacagız halkımıza demedi. dedikleri var tabiki, cem uzandan çaldıgı vaatler bunlarda. Milletimiz salak değil işte, icraatlere bakar, kuru laf kalabalıgına değil
~ 407 gün
swashbuckler
Bu ülkede hukuk yolu açıktır. Rahatsız olduysan, Bekir Coşkun'a manevi tazminat davası açabilirsin. Zira Aziz Nesin'e de açıldı dava. Hatta dava açılması üzerine Aziz Nesin çıkıp 'Yanılmışım, yüzde sekseni aptalmış' dedi.
Eee tamam, ben CHP'nin seçim boyunca yürüttüğü politikanın zerre kadar faydası olmadığına inanıyorum zaten. Gemicikle uğraştı, saatle uğraştı, çıkıp program sunmadı, dış siyasetle ilgili bir şey belirtmedi.
Ben bu millete 'aptal' diyecek en son insanlardan biriyim, o konuda bir tereddütün olmasın.
1~ 407 gün
luca leotardo
Gelecek secimde yuzde 70:)
Bu arada cevremde en iyi universitelerden mezun cok arkadasim da akp yi destekliyor ya da kostek olmuyor diyim:)
~ 407 gün
swashbuckler
pyjamus, gelecek seçimlerde ben mezunum, ilk dava parasına iddiaya tutuşalım istersen ben dört sene sonra bu çoğunluğu sağlayamazlar diyorum :P ...ahlaka mugayir sözleşme olacak ya neyse..
ilginç ama, senin belirttiğin bu noktaya ben hemen değineyim, bir kanalda (kanalları geziyordum, hangi kanal olduğunu hatırlamıyorum, hatırlarsam / bulursam / siz biliyorsanız lütfen yazın..) %47'yi yorumlayan bir istatistikçi şöyle bir belge ortaya koymuştu; Büyükşehir olsun, çevre iller olsun, şark olsun AKP'ye oylar, burada bir ayırım yapılamıyor. Açlık sınırının altındakiler de, orta halli vatandaşlar da, ekonomik düzeyi iyi olanlar da AKP demiş; burada da bir ayırıma gidilemiyor. Ne var ki iş gelir ve eğitim ile karşılaştırmalı bir grafiğe vurulduğu zaman şöyle bir tablo ortaya çıkıyor; gelir seviyesi üzerinde eğitim seviyesi arttıkça, AKP'ye verilen oylarda dramatik bir düşüş yaşanıyor.
Yani zengin ve yüksek lisans / Master yapmış seçmenlerin nitelikli sayılabilecek bir çoğunluğu CHP, MHP, DP ve bağımsız adayları desteklerken, yine gelir durumu iyi ama eğitimi ilkokul seviyesinde kalmış seçmenlerin çok büyük bir kısmı AKP'yi tercih ediyor.
Böyle de bir belge ve bunun bu doğrultuda yorumu var elimizde... Sen nasıl yorumlarsın bunu? Kaynağı bulur bulmaz iliştiriyorum bu mesajıma.
1~ 407 gün
luca leotardo
:) Bakalim girelim iddiaya son secimde bir yemek kazandim dirde senden bir takim elbise alirim:))
Ben kendi cevremden ornek verdim, zaten, ayrica soyledigin kesimlerin sol goruslu olmasinin AKP ile alakasi yok bence turkiyede okullarda her turden adam bulursunuz, mezunlar arasinda da MHP nin de AKP nin de CHP nin de DSP nin de IP nin de uyeleri arasinda destekleyenleri arasinda her egitim seviyesinden insan vardir, yuzde 50 oy alan partiye de oy verenlerin cogunlukla dusuk egitim seviyeli olmasi dogal zaten, yuzde 50 chp oy alsa
bu sefer chp ye oy verenbler dusuk egitim seviyeli olacak cunku secmenin kumasi belli
swashbuckler demis ki:
pyjamus, gelecek seçimlerde ben mezunum, ilk dava parasına iddiaya tutuşalım istersen ben dört sene sonra bu çoğunluğu sağlayamazlar diyorum :P ...ahlaka mugayir sözleşme olacak ya neyse..
ilginç
Yani zengin ve yüksek lisans / Master yapmış seçmenlerin nitelikli sayılabilecek bir çoğunluğu CHP, MHP, DP ve bağımsız adayları desteklerken, yine gelir durumu iyi ama eğitimi ilkokul seviyesinde kalmış seçmenlerin çok büyük bir kısmı AKP'yi tercih ediyor.
.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/12995
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!