ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
BRAVO aziz milletime, Aferin yüce milletimize, Şükranlarımızla birlikte takdirlerimizle... Tabii hepsine değil, bir bölümüne...
Demek onların laiklikten yana bir korkuları yokmuş, zaten destekledikleri AKP Genel Başkanı Erdoğan, bir tarihte Laiklik elden gidecekmiş diyorlar, eeee millet isterse gider! dememiş miydi?
İşte o gün, bugündür...
Güle güle laiklik!
Millet daha ne desin!
Oh çok şükür, bundan sonra türban diye bir sorunumuz kalmaz, herkes başını örter, gider okula, fakülteye, mahkemeye, daireye...
Çankaya'ya türbanlı first lady çıkamazmış.
Niye o!
Millet, laikliğe güle güle dedikten sonra, Çankaya'nın örtüsü, türbanı mı kalırmış?..
Bırakın başörtüsünü, türbanlı meselesini...
Siz Şeyini şey ettiğimin şeyi! diyen Meclis Başkanı'na bugüne kadar katlanmadınız mı?
Bundan sonra da katlanıverin ne olacak?
Daha nelere katlanacaksınız, hele bekleyin!
BU yazının hiçbir cümlesinde, istihza, ironi yoktur.
Bu gidiş, bugüne kadar eleştirdiğimiz ya da eleştirilen sorunların, sandığımız kadar seçmenin nezdinde itibarı olmadığının delilidir.
Hele öyle gemiymiş, gemicikmiş gibi safsataların kimsenin aklını karıştırmadığı, onların teşehhüt miktarı kadar düşünülmediği ortadadır.
Hele hele Al ananı git! lafı kimsenin kılına bile dokunmaz.
EĞER bir ülkenin yarısı böyle düşünüyorsa Cumhuriyetin elden gittiği ya da gideceği endişesini asla paylaşmıyorsa, geriye kalanlara seyretmek düşer.
AMA unutulmamalıdır ki, bu memlekette böyle düşünmeyenler de vardır.
Bugün yüzde elliyi alanlar, geri kalanın da bu ülkenin insanı, vatandaşı, yurttaşı olduğunu bileceklerdir.
Bilmezlerse ne olur?
Demokratik hukuk devleti olmaz.
ÇOK mu önemli?
Onda da haklısınız, laiklik elden giderse...
Hani geçenlerde yazdık. Burdur-Isparta maçında, Burdur maçın başında ilk golü atınca Ispartalılar başlamışlar bağırmaya:
Biz bu golü saymeyoz!
Burdurlular da karşılık vermiş:
Sayceniz, sayceniz, sayceniz!
Biz yüzde elliyi sayacağız, onlar da küsuratı...
HAAA az kaldı unutuyorduk, yeminli Deniz Baykal muhalifleri, sizden ne haber?
Deniz Baykal var diye oy vermediniz, hayırlı olsun!
hasan pulur
424 Temmuz 2007 17:55
ot
gerceklikten uzak bir yazi...
724 Temmuz 2007 18:00
daisy=) **delilah**
gerçekliğe daha yakın bir yazı olamazdı sanırım...
1024 Temmuz 2007 18:01
ot
adam ciftci oldugu iddia edilen birinin sahsina anani da al git dedi. herkes basladi ciftcilere anani da al git diyemez bu adam diye. simdi bakıyoruz bunu diyenler ulkenin %50 sine daha kotu ithamlarda bulunuyorlar. bu da ilginc...
324 Temmuz 2007 18:01
daisy=) **delilah**
ülkenin yarısnın başka dşünür diğer yarısına eleştri de bulunması koskoca bir başbakanın kalkıp bir vatandaşa ananı al git demesyle bir tutulmamalı sanırım...
524 Temmuz 2007 18:09
buz mavisi
yazının bazı bolumlerıne katılıorum ozellikle anafikrine yuzde ellininde unutulmaması gerektıgıne.ote yandan cumhurıyetın elden gıttıgı falan yok.buna bu ülkede izin verilmez.onun dısında ılımlı bi islam devleti yaratılmaya calışsalarda bunu basaramayacaklar.bu durumda ülkenın ne kadarı devreye gırer bilemıorum ama bu insanların sayısı hiçte az diil buda unutulmasın.
bu sonuç aslında şunu gösterdi insanımız artık ataturke devrimlerne laikliğe hakaret etmiş kişileri affetmiş ya da bu durum artık kimsenin umrunda diil.yani ettiyse etti kardeşim ben kendi yoluma bakarım diyor sanırım.dun akp li bi arkadasımla tartıstık seçim sonucunu.zamanında bole yetısmıs hatalı davranmıs olabilirler ben degıstıklerıne ınanıorum dedı.ben inanmıorum ama halkımın yarısı inanmıs buna.
umarım bu bes sene içinde dogru hayırlı işler yaparlar ama haytım boyunca benım oy verecegım bi partı olamıcaklar..
24 Temmuz 2007 18:12
betüşşş
Oh çok şükür, bundan sonra türban diye bir sorunumuz kalmaz, herkes başını örter, gider okula, fakülteye, mahkemeye, daireye..
işte işin en güzel yanı bu sanırım
eskiler açın diye zorbalık uyguladıular
ama korkmayın bunlar kimseye kapatacaksınız die saygısızlık yapmazlar..
daisy=) demis ki:
ülkenin yarısnın başka dşünür diğer yarısına eleştri de bulunması koskoca bir başbakanın kalkıp bir vatandaşa ananı al git demesyle bir tutulmamalı sanırım...
24 Temmuz 2007 18:29
daisy=) **delilah**
aynı ülkenin farklı dşünen insanları birbrlerine eleştiri de bulunurlar...farklı dşüncelere sahip olduğu için ne insanlar öldü,öldürüldü...bu önemli bir şey diil tabi!!!!
benim dediğim bu ülkenin BAŞBAKANI en üst kademelernden biri,halkın isteklerini her daim dinlemekle yükümlü olan kişi,koskoca ülkenin bir nevi emanet edildiği kişi halktan birine ananı al git derse bu adama çüşşşşşşşş!!!denir...farklı dşünen diğer gruba bi zararımız yok bizim...fkrlerimizi beyan ediyoruz....kşisel bir tavır diil olsa da kmseye bir zararı yok!!!
ben burda örnek teşkil eden,ülke yönetim hakkı elime verilmiş,ülke yönetimi için büyük sorumlulukları olan biri diilim...benm sana bir söölediğim cümleye sen karşılığını verirsin olur biter...en fazla kavga ederiz budur....
ama o anasını alıp gidecek kişinin öyle bir hakkı yok ne yazık ki!!!!
24 Temmuz 2007 18:37
arethusa
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak!
O benimdir, o benim milletimindir ancak!
Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.
Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.
Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.
O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım.
Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım;
Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım!
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet,
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!
324 Temmuz 2007 18:42
arethusa
kalın yazdığım yerler özellikle şu durumda hissettiklerimi en iyi yansıtan cümleler...
bu ülkede tek cumhuriyetçi bile kalsam savaşacağım!!
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/12943
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.