| |
e = m . c²
|
Ankara Ticaret Odasının (ATO) hazırladığı “Nükleer Enerjide Acil Durum” konulu raporda, Türkiye için nükleer santralın tercih değil, zorunluluk haline geldiği öne sürüldü.
Rapora göre, 2007 mart ayı itibariyle, dünyada 31 ülkede ticari olarak işletilmekte olan 435 nükleer santral bulunuyor, 30 nükleer santral inşaatı da devam ediyor. İşletilmekte olan nükleer enerji, dünya elektrik talebinin yaklaşık yüzde 16’sını karşılıyor. Türkiye elektriğin yüzde 46,6’sını yerli, yüzde 53,4’ünü ithal kaynaklardan elde ediyor. Türkiye artan talebi karşılamak için her yıl 12-13 milyar kilovat saatlik elektrik üretmek zorunda. Raporda, ülkenin yüzde 70 oranında dışa bağımlılığı da dikkate alındığında nükleer santral kurmanın, tercih değil zorunluluk haline geldiği öne sürüldü...
Haberin devamı için tıklayınız: http://www.ntvmsnbc.com/news/414852.asp
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
my eraser pişişik
|
nükleer santral gerekli evt
yapılmalı bence
|
|
2 ~ 395 gün
|
|
| |
umurr
|
yeni bı haber deilki .bı cernobıl korkusundan yapılmış olanlrıda calıştıramadık
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
peter pan
|
hidroelektrik enerji kapasitemiz düştükçe düşüyor. mecburuz gerçekten de galiba
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
şöyle ilginç bir durum var ki bu işin uzmanları bile kendi aralarında uzlaşamıyor...
kimisi zararlı diyor, kimisi güvenli yaparsan bişey olmaz diyor...
hangisi doğru insanın kafası karışıyor..:S
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
my eraser pişişik
|
okuldaki hocalarımızdan biri bu konuda duayenlerden biri..ve gerekli önlemler alınırsa zararın söz konusu bile olmicağı8nı savunuyor
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
peter pan
|
doğru haklısın.
misal çernobil vakası yüzünden herkes nükleer enerjiye soğuk bakıyor, lakin Rusya'daki nükleer santrallerin korumasız, ve bakımsız olduğu söyleniyor hep. adamlar çok önemsiyo görünüyorlar, lakin ellerindeki tesislerin varlığı önemli sadece, güvenlik çok da dikkate alınması gereken bi husus olarak görülmüyor rusya tarafından.
hatta adamlar şu anda ülkede(ayrıca eski sovyet ülkelerinde) kaç adet nükleer başlığa sahip olduklarını bile tam olarak bilemeyecek kadar şaşkın:)
myxomatosis demis ki:
okuldaki hocalarımızdan biri bu konuda duayenlerden biri..ve gerekli önlemler alınırsa zararın söz konusu bile olmicağı8nı savunuyor
|
|
|
1 ~ 395 gün
|
|
| |
tbc
|
|
|
1 ~ 395 gün
|
|
| |
baş rahip
|
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
baş rahip
|
'ne ocaklar sondürdun ah çernobil çernobil,
geride kalanlarun yureği kandil kandil...'
yine de çernobili unutmayalım
|
|
3 ~ 395 gün
|
|
| |
volkn
|
nukleer enerjiyi 20 sene sonra mecburen yapacagiz. bence bugun, hatta simdiden arastirmaya ogrenmeye baslamaliyiz. bence o alt yapiya da sahibiz. en azindan itude nukleer arastirmalar merkezinin senelerdir calistigini arastirma yaptigini biliyorum.
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
ßµ®ãk
|
cernobil faciası tamamen rusların sorumsuzlugundan gerceklesen bir olaydı,belki de sorumsuzluk değil komplo teorilerinin destekleyen bilerek yapılmıs bır olaydı...her neyse avrupa da en fazla nukleer santrale sahıp ulke fransa diye biliyorum,enerji anlamında dısa bagımlılık cıddı kriz yaratacak bir durum olabılır,sadece nukleer santral değil diğer enerji kaynaklarına da gereken onem verilmeli,bütün bunlar ıcınde bir devlet polıtıkası olması şart.
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
hsynkr
|
keşke herkes zizin akdar bilinçli olabilse arkadaşlar ama ne yazıkki diil.toplumumuzun bi çoğu nükleer santral keliemsini duyunca çernobilde ölşen insanalrı, karadeniz bölgesindeki kanser oranındaki artışı yada volkan konak'ı biliyo kadar:)bu onların suçu değil bu konuda çıkar sağlamaya çalışan kişilerin bu olayı ve nükller santral oalyını farklı bi paltforma taşımasından kaynaklanıyo.ne yazkk,i bizim insanımızda bunlara inanıyo:(
cem yılmaz ın ağzına sağlık ya arkadaşlar EĞİTİM ŞART:)
|
|
1 ~ 395 gün
|
|
| |
panik_yok
|
fransada 130 abd 230 küsür nükleer santral var tam sayılar bu degil ama türkiyede yok nedense
gıcı kırık iranda dogalgaz içinde adamlar nükleer enerji kullanıyor
çernobil de deney yapmaya çalışırken sıcaklık sensörlerini kapatmak gibi çılgın bir sorumsuzluk sonrası bu oldu ama bu bize mal ediliyor
dünyada 1000 lerde ifade edlicek kadar varken akyurt da yabancı destekli greenpeace eylemi hiçde şaşırtıcı degil
siz ugraşmayın biz size satarız
bize gıcıkırık bulgaristan elektrik almaya devam edelim
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
polater
|
türkiye'ye kurulmasını istemezler tabi. türkiye'de tonlarca nukleer maden var ve su anda bunların hiçbirine dokunulmuyo. Eger nukleer santral kursak hem bunlar kullanılacak hem de ilerde bunları ihraç ederek bi dünya para kazanıcaz.
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
hsynkr
|
yaa ben çevre mühendisi olacam 1 sene sonra şuana kadar da hiç bi hocamdan yada bu alan üzerine araştırma yapan hiç birinden nükller santral kurmayalım die bi şey duymadım.bunlar tamamen yalan ya ben nükller enerjiyi yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarının arasında ve en avantajlı enerjilerden biri olarak öğrendim ve halen öğretilmeyede devam e diliyo.
elektirikte adam öldürüyo ama tehlikeli die kimse elektiriği hayatımızdan çıkaralım demiyo.;)
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
mavera..
|
boş meydana atmaca yarışması...bilmem duydunuz mu acaba Japonyada
neler oldu...hadi çernobil sonucu lazların başına gelenide geçelim yani.
nasıl olsa onlar her türlü merkeze destek vermeye şartlılar..
evet nükleer gelsin ama Trabzona, Rizeye yada yozgata kursunlar..
|
|
1 ~ 395 gün
|
|
| |
hsynkr
|
ne biliyosun ya sen bu konu hakkında bana bunu söyle yada hangi açıdan bakıyosun bu konuyaada böle bi cvp veriyosun bana bi söyle lütfen.ben rizeliyim ve rizede yaşıyorum.buraya nükller santral kurulmasından gurur duyarım.ama kuruluncada senni gibilere hizmet vermemek şartı ile kurulmasına.sz gidip bi nehire değirmen kurup enerji üretin bölece kimseye zarar gelmez.
yaslı_kurt demis ki:
boş meydana atmaca yarışması...bilmem duydunuz mu acaba Japonyada
neler oldu...hadi çernobil sonucu lazların başına gelenide geçelim yani.
nasıl olsa onlar her türlü merkeze destek vermeye şartlılar..
evet nükleer gelsin ama Trabzona, Rizeye yada yozgata kursunlar..
|
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
mavera..
|
tamam hocam kabul...rizeye nükleer kurulsun ve sadece size hizmet etsin.
merak etme Türkiyenin kaynakları bize baya baya yeter...illa istiyorsanız
kurunuz nükleeri rizeye...karşı çıkan yok...
|
|
~ 395 gün
|
|
| |
hsynkr
|
hocam sen tibette felan mı yaşıyosun yaa.teknolojiye ne bu düşmanlık bizdeki bize yeter die bişey yok.bunca sene bizdekib ize yeter die die bu hale geldik.çünkü daha fazlasını elde ettiğimizde oalcaklardan hereks korkuyor. bizdekini asırlar boyunca sürünerek eziyet çekerek tüketmektense bütün kaynakları ve imkanları kullanarak üst düzey bi yaşam sürmeyi yeğlerim.şimdilik sana ii günler.
yaslı_kurt demis ki:
tamam hocam kabul...rizeye nükleer kurulsun ve sadece size hizmet etsin.
merak etme Türkiyenin kaynakları bize baya baya yeter...illa istiyorsanız
kurunuz nükleeri rizeye...karşı çıkan yok...
|
|
|
~ 395 gün
|
|
| |