ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  kampüs hayatı  yabancı dilde eğitim

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

poetaster
poetaster
işe yarıyor mu yaramıyor mu?konu hakkında ne düşünüyoruz?
~ 1058 gün   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
okulu yabancı dilde okumak ile bi kursa gidip yabancı dil öğrenmek arasında dağlar kadar fark vardır bunun bilincinde olmanızı umarım

ada
ada
anadilde eğitim ancak kaliteli yabancı dil eğitimi diyorum...

ada
ada
vadi sence ben almanca konuşabiliyo muyum bu insana bağlı öğrenirsin ya da öğrenmezsin

kretzsche
kretzsche
gözdecim hayatta herşey insana bağlıdır, fakat aynı insanın aynı eforu sarfedeceğini düşünelim o zaman yabancı dilde eğitim almakla yabancı dil dersi almak arasındaki farkı daha iyi görebiliriz .. konuşabiliyo muyum falan diyosun sana öyle geliyor ama merak etme bir hafta almanyada kalsan bülbül gibi şakırsın ;)

ada
ada
bence kafkanın almanca metinlerinin bürokratik anlamları ya da andorranın faşizmini incelemektense kendini anlatabileceğin bi kaç satır çiziktirmek daha önemli bu da iyi bi yabancı dil dersiyle sağlanabilir. Tesellin için teşekkür ederim yüreğime su serptin ama ben bi hafta almanyaya gidip sadece türkçe konuşup dönmüş bi insanım :)))

ada
ada
inşallah da benim yaz planlarımda italyaya gitmek var ... Nurşah sen düşünüyosun konu hakkında

poetaster
poetaster
bölüm itibariyle bizim derslerimizi ing. almamız şu an mantıklı gibi görünüyor(amerikan kültürü ve edebiyatı için) ancak öylesine başarılı ve yetenekli olmasına rağmen birçok mühendislik ya fen fakültesi öğrencisi arkadaşım kendilerini KENDİ DİLLERİNDE ifade etmekte çok zorlanıyor. fikrimce öncelikle branşın bilgi ve teknikleri anadilde öğretilmeli çünkü insan en iyi şekilde anadilinde düşünebilir,sonra yurtdışıyla bağlantı kurulacaksa bu terimlerin ingilizcelerinin öğrenilmesi. bu da taş çatlasa bir ay sürer bir insan için. bildiğim kadarıyla kendine sömürge damgası vurdurmak istemeyen devletlerin yöntemi böyle... bir de şu var:aslında herkes şu veya bu şekilde karşı yabancı dilde eğitime, (yabancı dil öğretimi değil elbette) ama kimse kalkıp şu işin bi ucundan tutalım, ne diyor bu insanlar demiyor maalesef,bu da işin acı tarafı...

pinky chocolatte
pinky chocolatte
kabus olcak sanırdm türkçesini bile anlamadığım dersleri ingilizce görmek..ama sıkı bi hazırlık senesinden sora hiç de problem olmuyomuş..kendi dilimizde derinlemesine dşünebilme yeteneğimizi körelttiği konusunda haklı bi yan var ama yabancı dilde eğitimi devam ettirmek de oldukça pekiştirici oluomş..
~ 1057 gün   mesajın adresini al  

moviebiker
moviebiker
işe yaramaz.(sırf son sayfadaki son başlığa bişey yazmak için yazdım) :)
~ 981 gün   mesajın adresini al  

tane® ©an
tane® ©an
sanirim adamlar turkiyedeki cogu universitelinin beyin gocu ile yurtdısına cıkacagını varsayıo, yok yane ben cogu terimin turkcesini bilmezken nasıl calısacaksam Turkiyede:D

tane® ©an
tane® ©an
o yine iyi orenmiş ben 1 senede anca ekonominin turkcelerini orenebilirim-malum 1,5 senede verdik dersi- sora diğerlerine de bi 2 sene de, yok anam ben en iyisi bi de turkce eğitim veren uniye gireyim en iyisi- yada beyin gocu yaparız belki kimbilir, o kadar ısrar ediolar maem

tane® ©an
tane® ©an
ya ben artık okudugumun turkcemi ingilizcemi oldugunu pek ayırd edemiom, taki cok cins bi ingiizce kelimeye denk gelene kadar:D

lucy luyi
lucy luyi
yabancı dilde eğitim olsun. bu da latince olsun! hep olsun! kaybolmasın!
~ 978 gün   mesajın adresini al  

sarimsak
sarimsak
dünyada yegane olmasa da bi elin parmağını geçmez bizim yaptığımız
~ 958 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008