ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > 22 Temmuz 2007-bir secimin ve sonucun muhasebesi
chp akp mhp 22 temmuz
Sayfalar: 1  2  3  4  5  21  22  23  24  25  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

luca leotardo
luca leotardo
Arkadaslar acisiyla tatlisi ile bir secimi bitirdik an itibari ile yuzde 97 lerde acilan sandik orani ve durum su:

AKP 15.749.854 46,89 %

CHP 6.962.704 20,73 %

MHP 4.836.638 14,40 %

Digerlerini almadim.

Simdi ben nacizane partiler acisindan degerlendirmemi yapiyorum:

1. AKP:

Secimin tartismasiz her yonden kazanani ve surpriz yapani. Cok elestirildi hakli elestirildi bazen abartili elestirildi ama elestirilerle ugrasmadi, secime calisti. Secimi 22 temmuzda kendi istedigi zamanda yapti, hazir girdi meyvesini aldi, secim oncesi erdogan 45 lerden bahsediyordu, kendine guvenli beyanlarinin dayanagi belli oldu. Secim oncesi anketlere bakarak bu sonucu degerlendirirsek, CHP secmeninden oy almis, luks semtlerden de oy almis fakir illerden de.

Isin ilginc yani onceki secimden 4 milyon oy fazla almis.

2. CHP

Bence bu secimin 2. surprizi ve her yonden kaybedeni. Hani hata nerde idi? Cunku bu iste bir gariplik var bence CHP hatasi su yonden yaklasamasi idi: 11 milyon kisi gecen secimde neden akp ye oy verdi? Bu secimde bana neden oy versin?

Elestiri ve propogandalar yapici degildi, empatiden yoksundu, laiklik milletin onem verdigi degerdir tartisilmaz asla ama milletin tek kriteri olsa idi onceki secimde CHP zaten 1. parti olmaz mi idi? DSP de ha keza. Bunlar uzaktan benim goruslerim ama cidden CHP adina surpriz sonuc.

3. MHP

Bekleneni aldi, muhalefette varligi cok buyuk bir olaydir bence, mecliste ve muhalefette MHP her zaman olmalidir.

Diger partilerde bence bekleneni aldi, GP nin oylari MHP ye kaymis gorunen diger bir gercek de o.

Sizce neden boyle oldu?

Lutfen **bizim millet aptal dan daha derin, siyasi nitelikli elestirilerle ve degerlendirmeler sunarsaniz sevinirim.
 10   22 Temmuz 2007 22:16   mesajın adresini al  

arethusa
arethusa
yorumunda bir akp hayranlığı sezdim ama neyse...

hayırlısı böyleymiş diyeceğiz ve ülkemize daha çok sahip çıkacağız bundan sonra...
22 Temmuz 2007 22:18   mesajın adresini al  

bad religion
bad religion
hayir akp hayranligi yok bence ilk mesajda.. gayet objektif yorumlamis arkadasimizi.. katiliyorum genel hatlariyla..
22 Temmuz 2007 22:20   mesajın adresini al  

my eraser pişişik
my eraser pişişik
akp nin şaşılası bi durumu yok aslında
gecen secimde veren simdi niye vermesin..fikir baki kalmıs.dediğin gibi secime iyi hazırlandı
chp beni sasırttı ama senin dediğin gibi eksiği bu diil yani 11 milyon niye akp ye verdi ..eksiği vaatleriydi
mhp iyi oldu bence..ne kdr fazla görüş olsa o kdr iidr
22 Temmuz 2007 22:21   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
Tesekkur ederim objektif olmaya calistim elestirilere acigim sahsi gorusumdur, beni baglar:)
22 Temmuz 2007 22:21   mesajın adresini al  

sine qua non!
sine qua non!
''her toplum layık olduğu şekilde yönetilir'' hadis-i şerif
sonuç cidden çok üzücü :( insanlar hala birşeylerin farkına waramamış çok yazıkk ! gerçektende eğitim şart !
VATAN ELDEN GİTTİ UYAN TÜRK EVLADI !!
22 Temmuz 2007 22:22   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Demokrasilerde çare tükenmez lafı geçerliliğini yitirmiştir. Bu ülkede demokrasi artık çare üretmek, ileriye götürmek yerine hep geleceği tehlikeye atıyor. İsteyen cuntaci desin isteyen militarist isteyen faşist. Ben bu ülkeyi seviyorum kardeşim. Gözümün önünde eriyip gitmesine tahammül edemiyorum. Ülkenin bağımsızlığı ulusal bütünlüğü birliği ve dirliği için gereken her şey yapılmalıdır. Mustafa kemal ve silah arkadaşları bu ülkeyi parsel parsel satsınlar, ılımlı islam devleti yapsınlar, ABD'nin eyaleti durumuna getirsinler diye kurtarmadı.
 3   22 Temmuz 2007 22:22   mesajın adresini al  

ufoozgur
ufoozgur
bizim millet cahil. bundan daha derin olabileceğini de düşünemiyorum. herhangi kalabalık bir yerde yürürken etrafınıza bakının. konuşmaları dinleyin. sonra kendi kafanızda muhasebenizi yapın...
 1   22 Temmuz 2007 22:22   mesajın adresini al  

loveroflife...
loveroflife...
22 Temmuz 2007 22:22   mesajın adresini al  

//cehennet_gümrah//
//cehennet_gümrah//
böle olmamalıydı.ama bu kdr çok oy alması benide şaşırttı ben bu kdrını beklemiodum.demekki halk memnun.demekki tek karşı gelen ben ve benm gibilerdi.ve bizde kaybettik...umarım kimse kafasını taşlara vurmaz ve hepimiz için hayırlısı olsun diorum....
22 Temmuz 2007 22:23   mesajın adresini al  

arethusa
arethusa
bizim hakettiğimiz buymuş demek ki...

sadece kabullenemiorum...

bu kadar kör müyüz biz?
22 Temmuz 2007 22:24   mesajın adresini al  

lithium
lithium
ben bu sonuçtan sonra anamı da alır giderim lan!
 1   22 Temmuz 2007 22:24   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  21  22  23  24  25  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008