| |
aslan67
|
Film, 1970'lerin ünlü ve bir o kadar da garip komedyeni Andy Kaufman'ın ( Jim Carrey ) gerçek öyküsünü işliyor. Saturday Night Live şovunda bir rol alan Kaufman, George Shapiro ( Danny DeVito ) adlı bir menajerin dikkatini çeker. Shapiro, Kaufman'a kendi şovunu yapmasını teklif eder.
Shapiro, Kaufman'ı tanımaya basladıkça onun gerçek amacının izleyiciyi güldürmek değil yaptığı şovlarla adeta şok etmek olduğunu anlar. Kaufman şovlarda canlandırdığı karakterlerle o kadar özdeşleşir ki en yakın akrabaları bile onun rol yapıp yapmadığını anlayamaz hale gelir.
Günümüzde hala, birçok kişi Kaufman'ın hiç bir zaman gerçek anlamda anlaşılamadığını düşünmektedir.
Eğlenceli, kışkırtıcı ve hüzünlü bir Milos Forman filmi.
Filmin yönetmeni Milos Forman,One Flew Over the Cuckoo's Nest ve Amadeus filmleri ile iki defa Oskar kazandı. Ayrıca senaryo yazarları Scott Alexander ve Larry Karasewski de birer Altın Küre sahibi.

Yönetmen :Milos Forman
Senaryo :Scott Alexander, Larry Karaszewski
Oyuncular :Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, George Shapiro, Paul Giamatti
Filmin Türü :Komedi, Drama
Orijinal Adı :Man on the Moon
Yapımcı Firma :Mutual Film
Yapım Yılı :1999
Yapım Ülkesi :ABD
Orijinal Dili :İngilizce
Filmin Süresi :118 dakika
Resmi Sitesi :http://www.man-on-the-moon.com/
Dağıtıcı Firma :Warner Bros
Vizyon Tarihi :25.02.2000
Biraz önce izledim(geç izledim gerçi;ama olsun:P)..Jim Carrey'nin harika filmlerinden biri bence..Hem komedi hem dram olarak güzel bir film..İzlerken gülsem mi ağlasam mı? diyeceğiniz türden bir yapım..Bazı yerlerde kahkaha atabilirsiniz:)
|
|
1 ~ 399 gün
|
|
| |
kretzsche
|
alışıldık jim carrey filmlerinden değil, komediden çok dram, biyografi. oldukça başarılı bir filmdi. andy kaufman çok enteresan bir adam
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
aslan67
|
hatunlarla güreştiği sahnelere bayıldım:D
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
nilii
|
yemeyip içmeyip film mi izliosun aslan67 :D
3 yıl önce yazın bende aynı senin gibi film izliyordum...
Ama ben bu film izleyemedim fırsat olmadı :(
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
aslan67
|
yok hem yiyip içiyor hem film izliyorum:)film izlerken de yiyip içerim ayrıca:)
nili// demis ki:
yemeyip içmeyip film mi izliosun aslan67 :D
3 yıl önce yazın bende aynı senin gibi film izliyordum...
Ama ben bu film izleyemedim fırsat olmadı :(
|
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
elchina
|
aslan bi de şu filmleri eve servis yapsan tam olacak..gidip almak zor geliyor..sen burda iştahlı iştahlı anlatınca da hevesleniyor insan:)))
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
denizhan
|
film dediğin budur.
jim carrey'nin en iyi performanslarından bence.
ayrıca andy kaufman kadar garip bir komedyen de görülmemiştir. hayatı mercek altına alınmaya değer.
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
aslan67
|
sonunda bütün filmleri bir albüm altında birleştirip üzerine cafcaflı bir kapak yapıp d&r'da satışa sunacağım zaten:)
elchina demis ki:
aslan bi de şu filmleri eve servis yapsan tam olacak..gidip almak zor geliyor..sen burda iştahlı iştahlı anlatınca da hevesleniyor insan:)))
|
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
elchina
|
ben inanıyorum sana..sen buraya sinema salonu bile kurarsın..ha gayret:))
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
denizhan
|
|
|
1 ~ 399 gün
|
|
| |
denizhan
|
ha bir de rem - man on the moon şarkısı vardır yine kaufman ile ilgili film için yapılmış.
o da ayrı mükemmel.
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
aslan67
|
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
aslan67
|
oğlum şu plak çalarken bir yerde giriyo ya şarkıyo gülmekten öldüm orada:D:D
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
denizhan
|
evet evet.
bunun 3:46'dan sonrasını diyorum.
ayrıca ömer çok çakalsın var ya alkış için yapmayacağın yok =)
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
aslan67
|
ne alkışı lan koymuşsun oraya link,ben izin vermem kantin üyelerinin yorulmasına:)benim üyem laak diye basacak şırak diye izleyecek videoyu:)hayır istiyorsan sileyim mesajımı sen üstteki mesajını düzenle:)bu kadar da fedakarım denizhancım görüyorsun:)
denizhan demis ki:
evet evet.
bunun 3:46'dan sonrasını diyorum.
ayrıca ömer çok çakalsın var ya alkış için yapmayacağın yok =)
|
|
|
~ 399 gün
|
|
| |
üstteki
|
bu filmin adını gördükçe aklıma lisedeki arkadaşım geliyor.
Bu çocuk filme gitmiş ve beğenmemiş ,herkese filmi tavsiye ediyordu :)
|
|
~ 398 gün
|
|
| |