yurtdışında yaşayan Türkler için, Dışişleri Bakanlığı'na bağlı gerçekçi, düzenli ve istatistik tutabilen bir merkez kurulsun. bu Türkleri, özellikle Avrupa ya işçi olarak gidenleri, dini, siyasi akımlara kapılmaktan kurtarıp memleket yararına çalışmaları sağlansın.
tanıtım ve turizm için harcanan paralar, deniz, kum ve güneşten daha fazla bir ülke olduğumuzu anlatır hale getirilsin. Turistlere uygulanan soygun düzenine karşı önlemler alınsın.
120 Temmuz 2007 00:52
hiyelkar
Hukuk ve hukukçular, tüm siyasi erkanın dışında, gerçek ve ciddi bir bağımsızlığa kavuşturulsun.
günümüz gerçeklerine uyan, sivil, bize yaraşır, ülkeyi atılıma götürecek ve her isteyenin yok sayamacağı bir anayasa hazırlansın.
İstanbul ve bir kaç şehir merkezi dışında kent kavramını taşıyan bir düzen kurulamamış durumda maalesef. kesinlikle şehir ve bölge planlama konusunda çok sert, ranta açık olmayan bir sistem kurulsun.
20 Temmuz 2007 00:56
hayali
hisarüstü gibi küçük emlak piyasalarını kıskacına alıp 200 liralık gecekondudan bozma evlere 1200 lira fiyat biçen,mafyatik ve angut emlakçılar çökertilsin..diploması,sertifikası olmayan herifler de emlakçı olamasın..genel anlamda,devlet özel sektörü her alanda sıkı denetim altında tutsun,hött diyebilsin çekebilsin dizginleri..
20 Temmuz 2007 00:56
hiyelkar
üniversite veya sanayi kökenli devlet kuruluşları, özelleştirmeye ihtiyaç duyulmadan, adamakıllı, şirket gibi yönetilsin. döner sermaye denen şey, efsane olmaktan çıkıp, gerçekçi bir kazanç kapısı olsun. teoriyi, kitabı ne kadar kazırsan kazı, uygulama yapmadan bir insan mühendis, doktor, biyolog, kimyager vs. olmaz, olamaz. okul yönetimleri de, özerkliğin sadece kendi borusunu öttürüp, sırf kendi siyasi görüşünde diye adam almaktan ibaret olmadığını anlasın.
120 Temmuz 2007 01:00
umurr
bence kurşunsuz benzınde 1ytl olsun (98 olursa daha ii olur tabi)
20 Temmuz 2007 01:06
hiyelkar
çevredeki ülkelerin dili muhakkak öğrencilere, öğretim görevlilerine, ticaret ve turizmle uğraşanlara muhakkak öğretilsin, bu ülkelerle kolay kolay vazgeçemeyecekleri, organik bağlar kurulsun. içe kapanmakla hiç bişey olmayacağı, mantıksız hareketlere girileceği gayet aşikar. ne kadar ekonomik açıdan bize bağlı olurlarsa, o kadar rest çekme olasılıkları düşecektir. bu anlamda izlenen korkak ve yakışıksız politikalara son verilsin.
220 Temmuz 2007 01:07
hiyelkar
üretemediğimiz petrol, doğal gaz gibi temel durumdaki enerji kaynaklarını akıllıca kullanma imkanı sağlansın. demiryolu yapmamak hangi siyasi zekanın ve sistemin ürünüdür, çok merak ediyorum.
ayrca, koalisyon denen şu an için derdimize derman olmayı bırak, başka dertler de açmakta olan sisteme bir çare bulunmalı. ayrıca siyasilere bu ülkeye hükmetmek için değil, hizmet için geldikleri her gün, her an hatırlatılmalı. sen benim kim olduğumu biliyor musun gibi söylemlerdeki insanlar, pekala taş taşıma ile cezalandırılabilir.
220 Temmuz 2007 01:10
hightower
yabancı sermayenin sadece yatırım yapmak için geldiği, spekülatif amaçlı girişlerin bittiği bir ülke..
ülkemizin kaynaklarının sadece ülkemiz yararı için en maximize edilmiş şekilde kullanıldığı bir ülke...
120 Temmuz 2007 01:12
hiyelkar
IMF ve Dünya Bankası gibi kurumlardan, anlayış bekleyenlere gülüyorum. bu tarz kurumlarla yapılan anlaşmaların öyle küstüm oynamıyorum şeklinde bozulamayacağı da açık bir gerçek, ha ama elbette bir yerde bitecek bir anlaşma var ortada. yükümlülükler yerine getirilip, bize özgü sorunlara, bizim getirdiğimiz çözümleri, yöntemleri denemeli.
eğer ki, ülkeye zarar verdiği düşünülüyorsa, NATO dan bile çıkılabilir, yeri geldiğinde Fransa'nın yaptığı gibi. sonuçta uluslararası arenada hiçbişey vazgeçilemez değil.
120 Temmuz 2007 01:16
hiyelkar
Dini cemaatler ve topluluklar araştırılsın, ülkenin üstündeki şu ılımlı islam örtüsü bir alınsın, nasıl ki, devlete zarar veriyor bu hareketler, aynı şekilde dine ve ona bakış açısına da zarar veriyor.
120 Temmuz 2007 01:18
umurr
aklıma o kadar cok şey gelıyokı yaa
ilk olarak içınde bınlerce delık olmayan bı anayasa(içınde idamda olursa sewınırım)
sonra rüşwetin ortada kalkması
wergıden tam we adaletlı alınması
diee surer gıder işte
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/12816
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.