ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  Vaatleri Dinledik, Peki Biz Neler Talep Ediyoruz ?
sorun cozum talep vaat milletvekili secimleri 22 temmuz
Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

hiyelkar
hiyelkar
Şu ana kadar 22 Temmuz 2007 seçimleri için çeşitli partilerin ve bağımsız adayların amaçlarını, vaatlerini, nutuklarını dinledik, az çok bir fikir oluşmuş durumda insanların, en azından destekleme ve desteklememe yönünde. Bu noktada, site olarak, parti ve aday kısıtlamasından bağımsız bizler neler istiyoruz? Nedenleri ve amacı ile isteklerimizi sıralamak için bu forumu açtım, biz, ortakantinin üyeleri olarak nerelerde sorun görüyoruz, hangi kurumları geliştirmek istiyoruz ?
 3   ~ 415 gün   mesajın adresini al  

çemberimde gül oya
çemberimde gül oya
gelişmiş bi türkiye istiyorum
düşünce yönünden gelişmişlik
 1   ~ 415 gün   mesajın adresini al  

hayali
hayali
eğitimin ve sağlığın 100% devletleştirilmesini istiyorum..

panik_yok
panik_yok
bahçelide bi kenarda cappicinonu içen insanlarla orda çöp toplayan insanları aynı karede görmek istemiyorum

hiyelkar
hiyelkar
öncelikle, uzun süreli ve köklü sorunlar yumağındaki eğitim başlığının çözülmesi gerektiğine inanıyorum ben. bir tarafta orta öğretimin sonuna kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetimindeki sistem, diğer tarafta YÖK egemenliğindeki sayıları da giderek artan üniversiteler. Bina dikip, tesis hazırlamakla bir yere varılmayacağını bugüne kadar çoğu iktidar çözemedi bence, yani insana yatırım yapmak gerekliliğini nedense hala görmek istemiyorlar. ayrıca, tamamen eğitimcileri susturmak için yürüdüğüne inandığım paralı ders ve dersane denen, sömürüye dayanan düzenin derhal yıkılması gerektiğine inanmaktayım, sosyal devlet diye yasalara yazıp, şu anki düzeni savunmak, hiç ilkeli bir hareket değil.
~ 415 gün   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
soyal güvenceler artırılsın, gelir dağılımı düzenlensin. insanlar eşşek gibi çalışmak zorunda olmadan hayatını sürdürebilsin, tatile çıkabilsin . yatırımlar sadece büyük (!) şehirlere yapılmasın. ülkenin her köşesi gelişsin

eğitim-öğretim kurumlarına yatırım yapılsın. sorgulayıcı eğitim verilsin. ezberci, bağnaz eğitim kurumları reforma uğrasın

din-devlet ilişkisi ortadan kalksın. din bireysel tercih olarak kalsın. ne nüfus kağıdına, ne de herhangi bir kağıda din ile ilgili bir şey yazılmasın. bırakın millet kime inanırsa inansın size ne

teknolojiye yatırım yapılsın. özellikle teknoloji alanında kurumlar kar için değil hizmet için çalışsın. bunun için teşvikler verilsin. ülkenin kalkınması için en büyük fırsat bilişim sektörüdür. asosyal, sevişemeyen gençlerimiz bilişim alanına yönlendirilsin.

toplu taşımaya yatırım yapılsın. şehirler arası raylı sistemler geliştirilsin. ülkemi gezemedim yahu daha antakyadan öteye gidemedim gitmem de bu trenlerle falan. otobüsle de hayatta gitmem bilmemkaç saat

kretzsche
kretzsche
üniversite yalanını artık sürdürmesinler. mesleki, beceri ağırlıklı eğitim, ve bu tür mesleklere daha çok maaş sağlansın. ülkenin gençlerinin içinde bulunduğu durum rezalet. saçma sapan bölümlere girip yıllarını geçiriyorlar ne kendilerine bir hayırları oluyor ne de ülkeye. bırakın isteyen üniversite okumadan da hayatını yaşasın. aileler baskı altında hissetmesin. doğalgaz ve tüpçülük veya jeoloji okuyan insanların kaç tanesi okudukları işi yapıyor? ülkenin bu bölümlere ihtiyacı var mı? varsa kaç tane var? kontenjan yeterli mi haddinden fazla mı?

bu tür sorulara cevap bulunup ona göre davranılsın. cahil halkı kandırıp popülizm yaparak ülke yönetilmesin.
 2   ~ 415 gün   mesajın adresini al  

hayali
hayali
sosyal devlet anlayışı ve anayasal düzen de jour özel okulların,hastahanelerin ve vakıf üniversitelerinin varlığını engeller nitelikte zaten..babadan kalma yoluyla toplumda bir yerlere gelen,hayatta kalabilen insanlar olmamalı,fırsat eşitliği istiyorum..

aslan67
aslan67
dokunulmazlık kalksın..
işsizlik oranı kabul edilebilir seviyelere çekilsin..
terör konusunda somut adımlar atılsın..
30 tane-sadece binadan ibaret olacak-eğitim kurumu yerine 2-3 tane kaliteli kurum yapılsın..
bilişim sektörüne gerekli katkıda bulunulsun..

hiyelkar
hiyelkar
sporda amatörlere ve eğitim destekli dallara yatırım yapılsın, profesyonel disiplinler, belirli bir standart altında toplansın, yerel lig ve turnuvalar desteklensin, tepeden dibe değil, dipten temele, gerçekçi bir sporcu anlayışı yerleştirilsin.

sağlık konusunda, tıp fakültelerinin imkanları artırılsın, kesinlikle ücretsiz sağlık sistemi kurulsun.

sanayi ve ticaret için verilen teşvikler kontrol edilsin, denetlensin.

kretzsche
kretzsche
tüketime, ranta özendiren mantaliteye artık bir son verilsin.

yolda yürüyorum bir de bakıyorum kaldırım bitiyor, üstünde inşaat var kapatmışlar. ulan orası kaldırım sen nasıl kapatırsın? ensesi kalın olanlar yolu da kapatıyor, elli katlı apartman da dikiyor.

ranttan bağımsız kontrol mekanizması istiyorum. devlet bir şirket gibi yönetilmeli. iktidar değişince devlet kurumlarının projeleri, yatırımları, kadroları değişmemeli. artık şu kadrolaşma pisliğine de bir son verilsin

hiyelkar
hiyelkar
askerlik hizmeti için;

profesyonel ordu veya gönüllü düzeninin yerini alacak, gerçekçi bir çözüm bulunsun.Türk Silahlı Kuvvetleri komutası altında sadece erkekler değil, tüm vatandaşlar, hayatlarının bir dönemini mecburi kamu hizmeti yaparak geçirsin, bu şekilde memlekete bir fayda daha sağlanmış olur. eğitimli vatandaşlardan özellikle, uzmanlıkları doğrultusunda, memleket yararına yapılacak işlerde kullanılsın.

aslan67
aslan67
öncelikle yolsuzluğa bir son verilsin tabii!

hiyelkar
hiyelkar
yurtdışında yaşayan Türkler için, Dışişleri Bakanlığı'na bağlı gerçekçi, düzenli ve istatistik tutabilen bir merkez kurulsun. bu Türkleri, özellikle Avrupa ya işçi olarak gidenleri, dini, siyasi akımlara kapılmaktan kurtarıp memleket yararına çalışmaları sağlansın.

tanıtım ve turizm için harcanan paralar, deniz, kum ve güneşten daha fazla bir ülke olduğumuzu anlatır hale getirilsin. Turistlere uygulanan soygun düzenine karşı önlemler alınsın.

hiyelkar
hiyelkar
Hukuk ve hukukçular, tüm siyasi erkanın dışında, gerçek ve ciddi bir bağımsızlığa kavuşturulsun.

günümüz gerçeklerine uyan, sivil, bize yaraşır, ülkeyi atılıma götürecek ve her isteyenin yok sayamacağı bir anayasa hazırlansın.

İstanbul ve bir kaç şehir merkezi dışında kent kavramını taşıyan bir düzen kurulamamış durumda maalesef. kesinlikle şehir ve bölge planlama konusunda çok sert, ranta açık olmayan bir sistem kurulsun.

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008