ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Türk Olmak

Sayfalar: 1  2  3  4  5  17  18  19  32  33  34  35  36  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 205 - 216

şıracı
şıracı
türkiyelilik kavramını da dış mihraklar çıkartmıştır
19 Temmuz 2007 23:10   mesajın adresini al  

auxara
auxara
sen hakikaten otsun!!!

..ot... demis ki:

hicbirseydir. sadece bir ırka mensup olmaktir ozunde. bu kadar basit. yani aslında alman olmaktan ya da fransız olmaktan gunumuz itibariyle pek de bir farkı yoktur. surekli tarihiyle ovunmek de zugurt tesellisidir...

2   19 Temmuz 2007 23:12   mesajın adresini al  

şıracı
şıracı
dostum baskı,inkar politikası olmasa türk kelimesi kimseyi rahatsız etmezdi..neden edio düşünmek lazm..ne düşünürsek düşünelim ama lütfen sorgulayalm..kmse keyfnden bi kavrama karşı cıkmaz..gerçi hep bu dış mihraklar deil mi ama..
19 Temmuz 2007 23:13   mesajın adresini al  

peter pan
peter pan
olabilir peter pan...zaten başlığı ben açmadım..asıl öz olarak anlatmak istediğim şu...insan kürt,rum,ermeni,laz olabilir...ama türk vatandaşıdır..ve türk olarak geçer...yani aslında basit bir kelime oyunu ama çok büyük fikir ayrılıklarına sebep oluyo..hani derler ya önemli olan niyet diye...ne niyetle söylediğine bakar türküm demek...ayrımcı olarakta kucaklayıcı olarakta söylenebilir...

evet haklısın. işte bu küçük kelime oyunu madem büyük karmaşalara yol açıyor, kullanmayıverelim diyorum ben de zaten. daha önemli konularla uğraşmış oluruz bu sayede bence:)

ot
ot
abi bırak allahını seversen. arkadas bastan beri bilmem ulkenin basına turk olmayan gelmemeli, bilmem senin kanın turk kanı degildir, bilmem siz bizden degilsiniz gibi abuk sabuk cumleler kuruyor. neresi guzel bunlarin.

hallettim ev olaylarini netim yeni geldi ondan yoktum. saol...

mephisto ® demis ki:

peh yani ot ;
..ot...
seni kimse birsey zannetmiyor. sen zaten biz siz gibi cumlelerle boluyorsun ortalıgı...
demisin ama askolsun abi ya,adam ne guzel yazilar yazmis,bastan okumadn mi?
dayanismayi,birligi,saygiyi savunan bi insana da bunu diosan sen tam muhalifsin,elestirdiin CHP'yi bile asmisin artik :))
bu arada yoktun kac gundur,umarm iisindir,ev olaylarini da halletmisindir...

peter pan
peter pan
sen hakikaten otsun!!!

güzel güzel, lisan-ı münasiple tartışsak, daha hoş olmaz mı?
19 Temmuz 2007 23:14   mesajın adresini al  

mikrop®
mikrop®
aslında tartışmayı anlamsız kılan şey iki tarafında alaycı olması..birbirni göt etmeye çalışması...aslında bu konular yüzyüze konuşulmalı ki verimli olsun...burada tartışan insanlar için söylüyorum...

şıracı demis ki:

dostum baskı,inkar politikası olmasa türk kelimesi kimseyi rahatsız etmezdi..neden edio düşünmek lazm..ne düşünürsek düşünelim ama lütfen sorgulayalm..kmse keyfnden bi kavrama karşı cıkmaz..gerçi hep bu dış mihraklar deil mi ama..

ot
ot
işte adam kürdüm deyince ayrımcı demiyoruz biz..yanılgı ve tartışma ordan başlıyo..adam kürdüm diyebilir..zaten kürttür ama türk vatandaşıdır...anlatabildimmi??

turk vatandası degil de tc vatandası dersek anlasacagiz...

chi sj
chi sj
sen hakikaten otsun!!!

bu aptal yorumun kaçıncı kez yapıldığını sayamadım..iyi sabır var ot takma isimli arkadaşta
19 Temmuz 2007 23:15   mesajın adresini al  

mikrop®
mikrop®
anlaşalım madem...tc vatandaşı..

..ot... demis ki:

işte adam kürdüm deyince ayrımcı demiyoruz biz..yanılgı ve tartışma ordan başlıyo..adam kürdüm diyebilir..zaten kürttür ama türk vatandaşıdır...anlatabildimmi??

turk vatandası degil de tc vatandası dersek anlasacagiz...

19 Temmuz 2007 23:16   mesajın adresini al  

ot
ot
ama türk vatandaşıdır..ve türk olarak geçer...

iste benim kabul etmedigim nokta bu. neden turk olarak gecsin kardesim. tc vatandasidir bitti...

buz mavisi
buz mavisi
oncelikle girişteki yazı alıntımıdır bilmiyorum ama cok guzek mukemmel bi yazı olmuş.ve benım cıkardıgım anafikir şu oldu yazıyı okuduktan sonra:yazıda hiç bir şekılde turk olmak anlatılırken bi kökenden bahsedilmemiş.yani soyunuz suna dayanıo ve su kanı tasıyosanız siz turksunuz denmemiş.ortak amaçlardan ortak duygulardan ortak yanlıslardan ortak sorunlardan bahsedılmıs ve bunları paylasıosanız turksunuz denmıs.ki bi topluluk ortak bı amac ortak bı duyguda bırlesırse millet olur zaten.
onu dısında ırkçılık konusunda belkide bu ülkede ki en hassas dusunen insanlardan biriyimdir.ırkcılık karsıtı olmak bi erdemdir benim gozumde.insanı insan yapan yüce bi erdem.
benimde kökenimi arastırdınızda yuzde yuz turk cıkmam.ama ne mutlu türküm demektende çekınmem.geçmişteki başarılarla övünmek surekli onları dile getırmek tabiki yanlıs.burasi bizim ülkemizse ve yurtseversek hepımız bu ülkeyi herşeyiyle severiz.hatasıylada severız bu ülkeyi.oyle bi ulke kı bu ulke zamanında sivasta diri diri insan yakanlarıda barındırmış çanakkale savasında kendı kanından olmayan dusman olanıda kendı topragına gommüş mustafa kemal onlar bızım de cocuklarımız demıs hatta onlar ıcın.yanlıslarımızı gorup kabullenmeden de sevilmez bu ülke.
hiç bi ırkı bir diğerınden ustun tutmuyorum.turklugude diger ırklardan ustun falan gormuyorum.ben sadece milletimi seviorum.turk vatandası olarak turkıye cumhurıyetı catısı altında yasamayı sevıorum.çünkü burda doğdum buranın ekmeğini yedim burayı vatan bildim.insanın bi vatanı olmak zorunda kimse tek basına yasıyacak sekilde yaratılmadı cunku.
bu ulkeyı sevmeden bu ulkenın vatandası oldugunu kabullenmeden bu ülke için ii seyler yapamayız cunku.ne mutlu turkum demek bu ülkenın vatandası oldugunu kabul etmıs olmak demektır.burayı vatanım die bildiyseniz ne mutlu türküm dersiniz ister esasında kürt olun ister yunan olun ister çerkez olun.

Sayfalar: 1  2  3  4  5  17  18  19  32  33  34  35  36  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 205 - 216

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008