| |
aslan67
|
Çok garip bir anne baba tarafından büyütülen Amelie, gündüzleri Paris'te bir kafede garson olarak çalışırken akşamlarını küçük apartman dairesinde yalnız olarak geçirmektedir. Hiçbir arkadaşı ve hayattan beklentisi olmayan bu utangaç ve sevimli genç kadının hayatı kısa zaman içinde değişmek üzeredir.
Banyosunda yıllar öncesinden kalma bir kutu bulan Amelie, sahibini bularak kutuyu ona verir. Böylece çevresindeki insanlara yardım ederek yaşamlarını iyileştirmeye karar verir. Bu arada karşılaştığı Nino adlı bir adamdan çok hoşlanır ama onunla konuşmaya cesaret edip kendi hayatını da değiştirebilecek midir?

Yönetmen :Jean-Pierre Jeunet
Yapımcı :Jean-Marc Deschamps,Claudie Ossard
Senaryo yazarı :Guillaume Laurant,Jean-Pierre Jeunet
Oyuncular :Audrey Tautou,Mathieu Kassovitz,Serge Merlin,Jamel Debbouze
Film müzikleri :Yann Tiersen
Yapım yılı, ülkesi :2001, Fransa
Süre :122 dakika
Dil :Fransızca
Bütçe :11,400,000 Euro
filmin soundtracklerini yann tiersen'ın hazırladığı,yönetmenliğini Jean-Pierre Jeunet'ın yaptığı süper fransız filmi..böyle bir filmin başlığının olması gerektiğini düşündüm..amelie'nin de şirinliğine hayran kaldım:P
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
daisy=) **delilah**
|
hastayım bu filmn müzklerine ve afişine:))
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
boomerang ¹³
|
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
tsigalko
|
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
kupa kızı
|
kızın gözleri filmden çok konuşulmuştu...
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
scarlett o'hara
|
film ilk çıktıında bi tv kanalında fragmn gösteriolrdı tanıtımı yapan ses filmin adını 'amele' olark okumştu.. :D
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
ülkü özcan
|
Audrey Tautou;Da Vinci Şifresi'nde oynadığında herkes Amelie'deki kız olarak tanımıştı..
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
envengikara
|
Soundtrackleri süper olan film..
|
|
~ 417 gün
|
|
| |
sober
|
|
|
~ 417 gün
|
|
| |
timmy
|
|
|
~ 417 gün
|
|
| |
vi0let de mars
|
müzikleri 1numara ya hatta 10 numara, varsa dinlemeyen mutlaka arşivine mutlaka eklesin,,
hatta resim yaparken Amelie'nin müzikleri, bal üstü kaymak tadında! şiddetle tavsiye ediyorum
|
|
~ 417 gün
|
|
| |
ülkü özcan
|
soundtrack leri indirdim dinliyorum şuan :)
|
|
~ 417 gün
|
|
| |
ondskan
|
en sevdiğim sahnesi amelie'nin acaba su an kaç kişi orgazm oluyor dediğisahnedir :))
|
|
~ 417 gün
|
|
| |
auxara
|
filmin 2 müziğini duydum gerçekten güzeldi.benim erkek arkadaşım da bayılıyo bu kadına.anlamadım gitti.neden?bildiğin kısa saçlı fransız işte..
|
|
~ 417 gün
|
|
| |
blackcat
|
aaa süper bir filimdi hazır aklıma gelmişken tekrardan izleyim:)
|
|
~ 417 gün
|
|
| |