ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  sinema-tv  The Mission(Misyon)
dram oscar altin palmiye robert de niro
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

aslan67
aslan67
Peder Gabriel (Jeremy Irons), Brezilya'nın dağlarına, hristiyanlığı yaymak için gidiyor. Hristiyanlığın gelmesiyle birlikte bu dağlarda yaşayanların altın çağı da başlamış oluyor. Bir köleci olan Mendoza (Robert De Niro), kardeşini öldürmüş ve Peder Gabriel sayesinde intihar etmekten vazgeçmiştir. Peder Gabriel, misyonunda yardım etmesi için Mendoza'yı yanına getirtiyor. Burada huzura kavuşan Mendoza, rahip olmak için başvuruyor. Baskı altında olan kilise, Portekizlilere karşı çıkamadığından, topraklarda yeniden kölecilerin olmasını da karşı koyamıyor. Mendoza sözünü tutmayıp, yerlilerin kendilerini nasıl savunması gerektiğini onlara gösteriyor, ancak Peder Gabriel, Mendoza'nın yerlilere bir rahip olarak yardım etmesini istiyor.

imdb puanı:
7.3/10
Vizyon tarihi:
13 Kasım 2002
Oyuncular:
Liam Neeson , Robert De Niro , Jeremy Irons
Tür:
Dram
Yapım:
İngiltere
Yıl:
1986
Süre:
126 dakika (Renkli)
Yapımcı Firmalar:
Kingsmore Productions Ltd

Oscar ödüllü görüntü yönetmeni,altın palmiyeli yönetmeni ve Robert De Niro ile Jeremy Irons'ın müthiş performanslarıyla izleyenleri etkileyen bir 1986 yapımı..Robert De Niro varsa o filmin izlenilmesi kaçınılmazdır zaten..
~ 415 gün   mesajın adresini al  

aynen_kanka
aynen_kanka
the mission=misyon
ne de aciklayici olmus
okunusumu bu
anlami degildir sanirsam misyon benim kelime daarcigimda bisi ifade etmiyo yokmu bunun turkcesi
ama yinede tesekurler film aciklamasi icin
 1   ~ 415 gün   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
mission,görev demektir normalde;ama buradaki anlamı bir görev değil hristiyanlığı yaymaktır..yani misyon kullanımı doğrudur..nitekim http://www.seslisozluk.com/?word=mission linkinde de 5. madde olarak göze çarpmaktadır..

Filmin açıklamalarının olduğu sitelerde verilen başlığın aynını alıp koyuyorum..benim yorumumu kattığım tek kısım en sondaki 3 satırlık yazıdır..

lithium
lithium

muhalafet yapmasan hani?! yazmış işte.. detaylara neden takılıosun..
izlemedim filmi ama sanırım güzel bir film.. izleyecek film arıordum..isabet oldu, saol paylaştığın için..

aynen_kanka demis ki:

the mission=misyon
ne de aciklayici olmus
okunusumu bu
anlami degildir sanirsam misyon benim kelime daarcigimda bisi ifade etmiyo yokmu bunun turkcesi
ama yinede tesekurler film aciklamasi icin

aynen_kanka
aynen_kanka
ahaaa bi tane cikti dondan firt diyee

ben arkadasimla anlastim cokta guzel bi aciklama yapti bana tesekurlerimi de tekrar iletirim

lithium
lithium
gördüğüm kadarıyla bugün yırtık don içinde duramayan sensin.. her başlıkta bi muhalefetlik yapar gördüm seni!
evet güzel yanıt vermiş.. öğrenmiş olmuşsun anladığım kadarıyla..sevindim senin adına!

aynen_kanka demis ki:

ben arkadasimla anlastim cokta guzel bi aciklama yapti bana tesekurlerimi de tekrar iletirim

utanmaz'adam'
utanmaz'adam'

bak ben de çıktım şimdi senin çıktığın yerden...madem sana arkadaşın yaptı güzel bi açıklama o zaman sen neden daha öncesinde güzel bi şekilde yaklaşmadın arkadaşa?
bu da benim karakter birikimim de bi anlam ifade etmiyor mesela...

şimdi sen bana karaktersiz de dersin...

aynen_kanka demis ki:

aynen_kanka
aynen_kanka
yok ben sana utanmaz adam derim:))))

benim arkadasima yaptigim hatadir o benimle o arkadasimin arasindaydi o da cok iyi sekilde acikladi ama ben hala sizleri anlayamadim
devam ama iyisiniz...

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008