| |
tane® ©an
|
walla osmanlıya dair herhangibir şey tartışabiliriz benim iddiam bu foruma katılımın sanıldığı uzre cok duşuk olmayacağı. Mesela forumu acmama vesile olan konuyla başlıyalım osmanlı fethettiği topraklarda uyguladığı politikalar. ASimilasyon yapsa daha mı iyi olurdu
|
|
~ 992 gün
|
|
| |
ada
|
bence osmanlının assimilasyon yapması fransız devriminin getirdiği milliyetçilik akımlarını durdurmaya yetmezdi
|
|
~ 992 gün
|
|
| |
beşiktaş
|
ne günlerdi be.dünyanın kralıydık
|
|
1 ~ 992 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
bence asimilasyon yapcanda neyin asimilasyonu, osmanlıda zaten kuruluştan itibaren bi çok kültürlülük vardı, hem sora bence uyguladaıkları hoşgörü politikası olmasa 600 yıl hukum suremezlerdi
|
|
~ 992 gün
|
|
| |
ada
|
taner commonwealthı nası açıklıycaz hoşgörü politikası uymaz bence:)))
|
|
~ 992 gün
|
|
| |
beşiktaş
|
osmanlı çok sistemliydi,din konusu abartılıydı,onun haricinde bütün dünyanın korktuğu güçtü osmanlı.bilim ve sanatta oldukça ileriydi.rönesans ve reform avrupayı bizden ileri götürdü
|
|
~ 992 gün
|
|
| |
beşiktaş
|
avrupaya bilimi osmanlı götürdü adam etti,şimdi onlar bizi adam etmeye kalkıyor
|
|
1 ~ 992 gün
|
|
| |
onurr
|
işte bisde ki tek sorun bence awrupa sanayi dewrimi yaptığın da bizim durmamızz yoksa ne olurdu bilmem wallaa butun awrupa bisim olurdu
|
|
~ 992 gün
|
|
| |
ada
|
osmanlı bilimi sadece asker anlamda algıladı avrupadan geri kalmamızın sebebi bu bence
|
|
~ 992 gün
|
|
| |
beşiktaş
|
avrupada okutulan tarih kitaplarında osmanlının hoşgörüsünden bahsedilmez.osmanlının zulümleri,köylerde hristiyanları doğradığı anlatılır.biz böyle bir devlet idiysek neden türkçe ve müslümanlığı sokamadık?yoksa çok mu milliyetçisiniz avrupalılar? asimilasyonun kralını yapardı osmanlı isteseydi
|
|
~ 992 gün
|
|
| |
beşiktaş
|
suriyeli bi arkadaşım der ki:"biz en rahat zamanlarımızı osmanlı zamanında yaşamışız."
|
|
~ 992 gün
|
|
| |
palali
|
kesinlikle doğru osmanlı herşeyi becerdi ama politikayı yeterince beceremedi.
|
|
~ 992 gün
|
|
| |
onurr
|
her şeyi geçtim annem tarih öğretmenidir.. durup durup bana fatih in istanbulu feth etdiği yaştasın şiirini okur :p
|
|
~ 992 gün
|
|
| |
feardotcom
|
bence bilimin gelişmesinde etkili olanların devşirme olması en büyük etken bakarsan tüm blim adamları savaşsız sakin ülkelere yerleşiyorlar
|
|
~ 992 gün
|
|
| |
soulfly free
|
ee rüşvet, adaletsizlik, eeemmm kadrolaşma vs vs böyle şeylerden yıkıldı gitti eşşek kadar imp.
yani bu bana bi başka ülkeyi çağrıştırdı ama bakalım hayırlısı
|
|
~ 992 gün
|
|
| |