ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > DTP'nin meclise girmesinin tehlikeleri.

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  16  17  18  19  20  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

swashbuckler
swashbuckler
Yasakların çözüm olmadığını ne zaman anlayacağız...hmm....

Anayasa'nın 74. maddesini daha geniş bir şekilde bir daha yazayım.

'...toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler'

sen halkın temsil edildiği parlamento binasının, 'ama ama yasaklar çözüm değil ki?..' anlayışıyla bu kuralın kalkması sonucunda hırsızlarla, dolandırıcılarla, mafya üyeleriyle ve bebek katili bir terör örgütünü destekleyenlerle dolmasını kabullenebiliyorsan, tebrik ederim....
17 Temmuz 2007 20:24   mesajın adresini al  

memeth
memeth
swashbuckler bugün çeteciler, katiller parti başkanı oluyor, meclise girme ihtimali var susuyosunuz, şimdi konuşuyorsunuz. kusura bakmayın ama son msjım size...

anlamıyosunuz, anlamıycaksınız

cahillik bilmemektir, kara cahillik bilmeyip bildiğini sanmaktır...
17 Temmuz 2007 20:27   mesajın adresini al  

swashbuckler
swashbuckler
hayır anlamıyorum, glycerine, comandante, bana yardım edin bu noktada;
biz kendi görüşlerimizi belgelerle, kanunlarla destekliyoruz. hiç birimiz görüşümüzün yüzde yüz kesinlik taşıdığı gibi bir iddiada değiliz.

ama nedense bu tür başlıklarda çıkıp bizi kim eleştirirse, ikinci mesajımızdan sonra
'cuntacı' oluyoruz
'faşist' oluyoruz
'kara cahil' oluyoruz
'düzenin kölesi' oluyoruz
'beyni yıkanmış' oluyoruz

hayır arkadaşım, daha birinci sayfadan itibaren bizi cuntacı olarak damgalamışsın bir kere, sen siyaset ilmini, hukuk ilmini, dünya tarihini, türkiye tarihini yalayıp yuttun, yüksek askeri şura dahil Türkiye'nin bütün gizli devlet toplantı tutanaklarını eline geçirdin, derin devletin bütün sırlarına vakıfsın da mı bizim burada üç beş kelimemizden çıkarım yapıp bize hakaret etme hakkını kendinde buluyorsun?

kendinize muhalif düşünce çıktığı, görüşlerini desteklediği zaman lütfen böyle çirkin hitaplardan kaçının, bunu Ortakantin'de rahat ellinci söyleyişim ama bu forumlarda size muhalif bir düşüncenin olmasına böylesine katlanamıyorsanız yazmayın gitsin. hiç birimiz 'aha kaçtı, cevap veremedi hiç birimize' demedik, demeyiz. siz cevap yazmayınca tartışmayı kazanmış sayılıp Ortakantin'den para da almıyoruz. yazmayın gitsin. kimsenin sinirini oynatmayın akşam akşam, lütfen? =)
17 Temmuz 2007 20:35   mesajın adresini al  

blam_
blam_
dtpye oy verenın...
 1   17 Temmuz 2007 20:38   mesajın adresini al  

barış baykul
barış baykul
abi yani tek bir kişi ters görüş belirtmiş sizde oyuna geliyorsunuz,he diyip geçeceksiniz.Enerjinizi boşa harcamayacaksınız
17 Temmuz 2007 20:41   mesajın adresini al  

buz mavisi
buz mavisi
çok ince bi konu bu.oncelikle sunu sölicem turkıyede bi dogu sorunu vardır.bu bi gerçektir.yaşam şartlarının zor oldugu bi insanın dayanamacağı şartlarda insanlar yaşamaya çalışmaktadır.bence herseyın temelınde bu sorun yatmaktadır.bugun doguda yaşam şartları bu kadar güç olmasaydı halkı bu kadar cahil kalmaz pkk gıbı teror orgutlerıde kendılerıne yandaş bulup bukadar etkin olamzlardı.
öte yandan dtp nin bi sorun teşkil ettiğini düşünmek demokrasi karşıtlığı olarak görülmüş bazı yorumlar içinde.pkk gibi bi teror orgutunu destekleyen insanların cogunlugunu olusturdugu bir partıyı savunurken demokrasıyı zaten reddetmıs olursunuz.30 bin insanın canına kıymıs bi hareketi destekleyenler demokrasıden bahsedemzler.
onun dısında turkiyede hala turk kurt ayrımını yapanlar vardır yada her kurte pkk lı gozuyle bakanlar.tum bunlar yanlış ırkçı tutumlardır.ülkemızın insanlarınn aşması gereken eksikliklerdir.
ha bıde ben sosyalıstım solcuyum diyipte kürt milliyetçiliği yapan ırkçı zihniyete sadece guluyorum...
ve bugun butun bu sorunların yaşanmasında herkesı sorumlu tutuyorum ben.doğuya gıtmemek için torpil yaptıran zihniyette pkkya ister istemez yardım etmiştir benim gozumde.bu ulkede mecburi doğu hizmeti die bişe varki bu bir insanlık ayıbıdır.kendi ülkende nerde olsa gorevını yapmalısın heleki dogunun hizmete heryerden cok daha fazla ihtiyacı varken...
17 Temmuz 2007 20:42   mesajın adresini al  

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
Faşistlikse faşistim anasını satayım..Yanlış insanların oylada olsa zorlada olsa meclise girmesini istemiyorum(uz).!!!
17 Temmuz 2007 20:45   mesajın adresini al  

fatihyilmaz
fatihyilmaz
ben anlamıyorum şunu:
herkes bir demokrasiden bahsediyor.
belediyelerde TC'nin resmi dili yerine ikinci bir olark ta Kürtçe kullanılıyor. Hayır bu demek değildir ki Kürtçeye ve Kürtlere karşıyız. Ama burası TC. ve TC belediyeerinde Türkçe hizmet verilir. Ama sonra belediye başkanı diyor ki Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir. haydaaaaaaaaaaaaa.

Herkes barış özgürlük demokrasi diyor. silahlar sussun diyor ama PK K o.çocukları ve onun yandaşları ona liderimiz diyenler, PKK orman işçilerini, bebekleri masumları öldürken suspus kesiliyorlar.

Sanırım demokrasi kelimesinin en anlamsız olduğu ülke Türkiye'dir.
Her boka demokrasi diyerek bugunlere geldik.
En basit örneği AKP. Ülke şeriat tehlikesinde. Asker bildiri yayınlıyor. sonra neymiş efendim Demokrasiye büyük darbe. Haydaaaaaaaaaaaaa.

Akıllı olmalıyız.
 2   17 Temmuz 2007 20:47   mesajın adresini al  

fatihyilmaz
fatihyilmaz
habide şu olay var. Kendini SOL diye lanse eden kimi partiler, örgütler, kuruluşlar bi bakıyosunuz Kurdish MHP propagandası yapıyor.. Hani nerde solculuk? Sizlere ömür. Solculuk yerine halkların kardeşliği adı altında kürt milliyetçiliği. halkların kardeşliğine eyvallallah ama bu adamlar PKKya da laf kondurmuyolar. nasıl kardeşlikse bu.

Uyanık olmalıyız.
 3   17 Temmuz 2007 20:50   mesajın adresini al  

^^sarcoptes^^
^^sarcoptes^^
birde ben şunu eklemek istiyorum.....,İspanyada,italyada,ingilterede yani demokrasinin keşfedildigi kıtada mecliste temsil edilme hakkı en küçük ve en tehlikeli toplulukLARA BİLE VERİLİRKEN BİZDE NEDEN BUKADAR BÜYÜK Bİ OLAYMIŞ GİBİ KAFANIZDA BÜYÜK AĞRILARA SEBEB OLUYO ANLAYABİLMİŞ DEİLİM..ASLINDA YALAN SÖYLEDİM ÇOK İİ ANLIYORUM..BASKIN HOCANIN DEDİGİ GİBİ EZBER BOZMAK KÜÇÜK KAFALILARIN İŞİ DİİL
17 Temmuz 2007 21:37   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
bna o saydığın memleketlerde tehlike teşkil edenleri sayar mısın?onlara nasıl haklar verildiğini?o saydığın ülkelerde bölücülük tehdidi mi var?stratejik önem taşıyan boğazlara sahipler mi?petrolün vatanı olan topraklara komşular mı?yanı başlarında müttefikleri mi var düşmanları mı?

insomniac demis ki:

birde ben şunu eklemek istiyorum.....,İspanyada,italyada,ingilterede yani demokrasinin keşfedildigi kıtada mecliste temsil edilme hakkı en küçük ve en tehlikeli toplulukLARA BİLE VERİLİRKEN BİZDE NEDEN BUKADAR BÜYÜK Bİ OLAYMIŞ GİBİ KAFANIZDA BÜYÜK AĞRILARA SEBEB OLUYO ANLAYABİLMİŞ DEİLİM..ASLINDA YALAN SÖYLEDİM ÇOK İİ ANLIYORUM..BASKIN HOCANIN DEDİGİ GİBİ EZBER BOZMAK KÜÇÜK KAFALILARIN İŞİ DİİL

17 Temmuz 2007 21:43   mesajın adresini al  

hayda.bre
hayda.bre
Bugün kürt sorunu var diyen çözüm isteyenler türk bayrağını taşlıyor,polise molotof atıyor,cadde de taeş yakıp arabaların geçmesine engel oluyor, otobüs yakıyor, keleşlerle dolaşıyorlar evet bunları demokrasi için,eşitlik için yapıyorlar :)
17 Temmuz 2007 21:44   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  16  17  18  19  20  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008