ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > DTP'nin meclise girmesinin tehlikeleri.

Sayfalar: 1  2  3  4  5  16  17  18  19  20  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 37 - 48

-glycerine-
-glycerine-
bn ne kimsenin etnik kökenini sorarım ne de merak ederim yaw bna ne.yazdıklarımı da okumuosn ki.
17 Temmuz 2007 20:02   mesajın adresini al  

memeth
memeth
swash... bahsettiğin kitabı okudum, ama sen benim yazdıklarımı okumamışsın, silahlı mücadeleyi fln övmüyorum burda, demokratik bir olguyu savunuyorum sadece, demokrasinin seneler önc engellenmesinin türkiyeyi ne zor durumlara soktuğunun farkında değilsiniz...
17 Temmuz 2007 20:03   mesajın adresini al  

memeth
memeth

ben senin yazdıklarını okuyorum, sadece demokretik bir olgudur arkadaşlar bir kişinin oy alıp meclise girmesi, buna tepki göstermekte milliyetçilik değildir faşistliktir...

-glycerine- demis ki:

bn ne kimsenin etnik kökenini sorarım ne de merak ederim yaw bna ne.yazdıklarımı da okumuosn ki.

17 Temmuz 2007 20:05   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
ya amaç belli zaten abi.çok açık yani.bunu görememek için kör olmak ya da bilerek başka yerlere bakıo olmak lazım.amerikada 300 tane etnik köken,gururlu bn amerikalıyım dio,ingilizce konuşuo,herkes barış içinde yaşıo ülkede.biz burda beceremiorz,aslında beceriorz da,dış etkenlerin önümüze attığı yapay sorunlarla boğuşuorz işte.
 1   17 Temmuz 2007 20:06   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
Arkadaslar zaten adaylik sartlari arasinda bazi suclardan hukum giymemek var diye biliyorum, ayrica potansiyel suc ve suclu diye bir sey hangi bakis acisinda var?
17 Temmuz 2007 20:07   mesajın adresini al  

memeth
memeth

bence herşeyi dış etkenlere bağlamak yanlış, örneklerin o olursa biraz daha farklı yerlere gider tartışma, amerika adı üstünde birleşik devletler.. ya da ingilterede ayrı etnik kökenler britanya adıyla birlik oluyorlar.

-glycerine- demis ki:

ya amaç belli zaten abi.çok açık yani.bunu görememek için kör olmak ya da bilerek başka yerlere bakıo olmak lazım.amerikada 300 tane etnik köken,gururlu bn amerikalıyım dio,ingilizce konuşuo,herkes barış içinde yaşıo ülkede.biz burda beceremiorz,aslında beceriorz da,dış etkenlerin önümüze attığı yapay sorunlarla boğuşuorz işte.

17 Temmuz 2007 20:08   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
isterse 1500 tane devletin birleşimi olsun,hepsi bn amerikalıyım demio mu?hepsi amerikanın birliği bütnlüğü içion çalışmıo mu?bi tanesi dio mu,devlet çok dilli olsun bn ing konuşmak istemiorm die.saçmasapan şeyler ya.işte bizi böle şeylerle oyalayıp,elimize 2-3 oyuncak verip,büyük balıkları avluolar.bi kaç minik adam da oturmuş,sn şusun bn buyum hadi birbirimiz vuralım fln dio.barzani zmnında,kerkük ü topraklarınıza katın,hem petrol sorununuz çözülür hem de biz kürtler sizinle barış içinde yaşamaya hazırız demiş bir adamdır.bunlar bukalemun gibi adamlar.böle insanlara karşı,hepimizin birleşip mücadele etmemiz lazım ama nerde.
17 Temmuz 2007 20:12   mesajın adresini al  

swashbuckler
swashbuckler
üstat, suç ve suçlu'dan kastım dtp değil, hata olmasın o noktada.

aynı zamanda, Anayasa'nın 76. maddesi uyarınca '...terör eylemlerine katılma veya bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçundan hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler' diye bir madde var fakat, burada dikkat çekilmesi gereken husus, 'hüküm giymiş olanlar' ibaresi ile çekilen sınır.

aday DTP'lilerin haklarında, soruşturma başlatılmış olan dosyalar var, ancak bunlar henüz bir hükme bağlanamadığı için an itibariyle bu yasak çerçevesinin dışındalar.
17 Temmuz 2007 20:13   mesajın adresini al  

memeth
memeth

yasakların çözüm olmadığını ne zaman anlıycaz :)

swashbuckler demis ki:

üstat, suç ve suçlu'dan kastım dtp değil, hata olmasın o noktada.

aynı zamanda, Anayasa'nın 76. maddesi uyarınca '...terör eylemlerine katılma veya bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçundan hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler' diye bir madde var fakat, burada dikkat çekilmesi gereken husus, 'hüküm giymiş olanlar' ibaresi ile çekilen sınır.

aday DTP'lilerin haklarında, soruşturma başlatılmış olan dosyalar var, ancak bunlar henüz bir hükme bağlanamadığı için an itibariyle bu yasak çerçevesinin dışındalar.

17 Temmuz 2007 20:15   mesajın adresini al  

swashbuckler
swashbuckler
aynı zamanda, bir kaç alıntı yapayım..

'Atatürk için Türk, bir ırkın ya da bir etnik kesimin adı değildir... Bu topraklar üzerinde yaşayan insanların - hangi etnik kökenden olurlarsa olsunlar - ortak adıdır. 20 etnik kimliğin üzerinde bir şemsiyedir, bir 'ortak kimlik'tir.

...Üstelik, Anadolu'da yaşayan insanlara Türk adını koyan da Atatürk değildir, daha 13.yüzyıldan başlayarak Avrupalılardır!'
Ahmet Taner Kışlalı, Cumhuriyet ve Kimlik

'Milliyetçi, emperyalizmin maşası olmaz, emperyalizmin oyunlarına karşı çıkar. Milliyetçilikte ülkeye, topluma hizmet amaçtır... Milliyetçi ne aldığının değil, ülkeye ne kattığının sorgulamasını yapar.

...Her alanda olduğu gibi milliyetçiliğin de düzmecesi, sahtesi vardır. Emperyal güçler, milliyetçiliği gözden düşürmek, kendi emelleri için engel gördükleri gerçek milliyetçileri, milliyetçiliği yok etmek için sahtelerini piyasaya sürerler. Milliyetçiliği yozlaştırırlar, sulandırırlar. Milliyetçilik, gerekli niteliklere sahip olunduğunda bir erdemdir. Milliyetçilik lafla, gösteri ile olmaz... Bence gerçek milliyetçiliik, Atatürk'ün altı oku ile tutarlı milliyetçiliktir.'
Öztin Algüç, Cumhuriyet Gazetesi, 11 Şubat 2007
17 Temmuz 2007 20:19   mesajın adresini al  

under a violet moon
under a violet moon
yasakların çözüm olmadığını ne zaman anlıycaz :)

bence hiçbi zaman anlamıcaz :)) işin kolayına kaçıp at gözlüğüyle olaylara
yaklaşmaya dvm edicez :))
17 Temmuz 2007 20:19   mesajın adresini al  

?.?
?.?
dtp üyelerinin bi çoğu bağımsız aday adamlar evimden çıkmasam bile seçilirim die iddalıda konuşuyolar şöyle yada böyle bi kaç tanesi girecek meclise
17 Temmuz 2007 20:21   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  16  17  18  19  20  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 37 - 48

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008