ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > DTP'nin meclise girmesinin tehlikeleri.

Sayfalar: 1  2  3  4  5  16  17  18  19  20  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

comandante
comandante

ümük sıkan demis ki:

demokrasi arkadaşım gayet basit bir olgudur, demokratik hakları, yaşama haklarını, temel imkanları (sağlık, eğitim) vermezsen silahlı mücadele kendiliğinden oluşur, ama demokratik yollara bu kadar kapalı bakmanız ciddi bir sorun bence, meclise zorla girmiyorlar arkadaşım oyla giriyorlar...

Ha yani PKK demokrasinin eksikliği sebebiyle oluşmuştur, Kürt halkının demokratik haklarını istemektedir öyle mi? Peki doğuda ki halkın temel imkanlarını devlet mi vermemiştir yoksa giden doktorları öldüren, öğretmeni katleden PKK mı engellemiştir. Bunları yaşayan öğretmenin yada doktorun oraya gitmesini devlet zorla sağlamaktadır artık. İnsanların yaşama hakkını da eğitim sağlık hakkını da diğer haklarını da engelleyen PKK'dır.
17 Temmuz 2007 19:55   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
şuna bak ya milliyetçilik faşizm oldu arkadaş.hayret.
17 Temmuz 2007 19:56   mesajın adresini al  

memeth
memeth
comandante cidden anlayamıyomusun yazdıklarımı, demokratik çözümün nasıl olması gerektiğini anlatıyorum sana, her lafı pkk ya getiriyorsun....
17 Temmuz 2007 19:56   mesajın adresini al  

sphinx®
sphinx®
arkadaşım sana birkaç sorum olucak; aşırı soldan kastın kimler??

türkiyede bulunan 50'ye yakın sol fraksiyondan yaklaşık 20-30 tanesi.hepsini yazamam...çoğunun tam adını bile bilmem...
17 Temmuz 2007 19:57   mesajın adresini al  

memeth
memeth

milliyetçilikle faşizm ayrı kavramlardır, sizin tutumunuz ırkçı ve faşist bir tutumdur..

-glycerine- demis ki:

şuna bak ya milliyetçilik faşizm oldu arkadaş.hayret.

17 Temmuz 2007 19:57   mesajın adresini al  

memeth
memeth

tahmin ettiğim gibi, adını bilmediğin gurupların siyasi, sosyo kültürel tutumlarını nasıl biliyorsun??

reinforced concrete demis ki:

arkadaşım sana birkaç sorum olucak; aşırı soldan kastın kimler??

türkiyede bulunan 50'ye yakın sol fraksiyondan yaklaşık 20-30 tanesi.hepsini yazamam...çoğunun tam adını bile bilmem...

17 Temmuz 2007 19:58   mesajın adresini al  

dogujan
dogujan
açmayın böyle başlıkları ana bacı sövesim geliyor böyle heriflere
17 Temmuz 2007 19:59   mesajın adresini al  

comandante
comandante

ümük sıkan demis ki:

comandante cidden anlayamıyomusun yazdıklarımı, demokratik çözümün nasıl olması gerektiğini anlatıyorum sana, her lafı pkk ya getiriyorsun....

İyi de bahsettiğin demokratik çözümün önündeki engel PKK. Konunun oraya gelip tıkanması çok doğal.
17 Temmuz 2007 20:00   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
ya bak arkadaşım,sen kürtler de meclise girsin dediğin zmn zaten ayrım yapmış oluosn.kürtler de haklarını savunsun dediğin zmn zaten ayrımcılık başlıo.ben doğdum,türküm dedim,Atatürk milliyetçiliğini öğrendim.Kimse bnm kökenimi araştırmadı,yüzüme vurmadı,ten rengimi sorgulamadı.yaşam tarzıma müdahalede bulunmadı.Ben Türküm derken,hiçbir etnik kökene mensup olmak zorunda değildim.bu vatanın bir parçası saydım kndimi,arkadaşım doğanın da dediği gibi,giydim türklük denen elbiseyi,kndime de yakıştırdım.işte sn ne mutlu türküm diyene dersen o da kürdüm diyene der zihniyetinden çıktı bu tartışmalar.türklüğün bir etnik köken olmadığını anlayamadınız hala.

ümük sıkan demis ki:

swashbuckler
swashbuckler
demokrasi arkadaşım gayet basit bir olgudur, demokratik hakları, yaşama haklarını, temel imkanları (sağlık, eğitim) vermezsen silahlı mücadele kendiliğinden oluşur

demokrasiyle silahlı mücadeleyi böylesine birbirine bağlayabilmen bile konu hakkında ne kadar bilgisiz olduğunu gösteriyor.

devlete karşı silahlı mücadelenin hukuk düzeni içerisinde meşru kılınmasını sağlayacak hiç bir mekanizma yoktur, devlete silahla muhalefet suçtur, daha ileri raddede terör suçudur, bu bir.

ece temelkuran'ın 'biz burada devrim yapıyoruz sinyorita' kitabını al, oku, Venezüella'da Chavez'in iktidarında yaşayan halk farklı etnik kökenlerden gelmesine rağmen tek bir bayrak altında nası hala hastalıktan sürünse, çocuklarını okula gönderemese bile nasıl senin dediğin gibi işi silahlı mücadeleye dökmeden oturup ülkelerinin çıkarı, eşitlik için uğraşıyor gör, bu iki.

internet ortamında da olsa, suçu ve suçluyu övmek suçtur, böyle hassas bir konuda konuşacaksan ifadelerini daha doğru kur, ne kendi başını belaya sok, ne de Ortakantin yöneticilerinin, bu da üç.

-glycerine-
-glycerine-
ya bnm ırkçı ne lafımı gördün sn ümük sıkan?
17 Temmuz 2007 20:01   mesajın adresini al  

sphinx®
sphinx®
tahmin ettiğim gibi, adını bilmediğin gurupların siyasi, sosyo kültürel tutumlarını nasıl biliyorsun??

çok zor olmuyor...çünkü her ne zaman okmeydanına baksam yada diyarbakıra baksam bayraklarını görebiliyorum ve pankartlarını da...benim de senin hakkında tahminlerim var ama boşver şimdi bunları...zaten sizin görüşünüze göre herkes bilgisiz,barbar...en aydın kesim sizsiniz zaten...sadece sizin yollarınızla ideal dünyaya ulaşılır...onun için fazla tartışmaya gerek yok..çünkü senin gibilerle tartışmak imkansız...
17 Temmuz 2007 20:01   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  16  17  18  19  20  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008