| |
-glycerine-
|
zaten inan bna,talabaninin,barzaninin ve öcalan ın tek derdi bu adamların meclise girebilmesi.ezilmemesi.hani amerika da demokrasi götürdü ya ırak'a,aynen o amerika gibi iyi niyetliler işte.ben onların neler isteyeceklerini de çok iyi biliyorum.bütün kürt hareketlerinin liderleri,dış kaynaklardan güç almış git bak tarihteki bütün kürt hareketlerine.Doğu'nun sorunu,bak dikkat edersen kürt sorunu demiorm çünkü kürt sorunu yoktur.doğu'nun sorunu oradaki olanaksızlıklardır,hizmet gitmemesidir.Sen Amerikadan destek alıp,burdaki halkı galyana getirip okuldaki öğretmeni katlettiren adama,demokrasi hakkı verin diyemezsin.
ümük sıkan demis ki:
arkadaşım, terörü yaratan takındığınız bu anti demokratik tavırdır. demagoji yapmayın, terörün tek çözümü demokratik yöntemdir, fakat siz bundan korkarak bahsettiğiniz terör ateşine odun atmaktan öteye geçemiyorsunuz.
|
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
sphinx®
|
nereye kadar bunlar...amerikanın maşası olan terör örgütünü devrimci sol grup yapacaksınız nerdeyse helal olsun...heriflerin elinde amerikan silahı,mayını...senin türk ve kürt vatandaşını vuruyo.sen gelmiş demokrasi diyosun...demokrasiymiş...
ümük sıkan demis ki:
arkadaşım, terörü yaratan takındığınız bu anti demokratik tavırdır. demagoji yapmayın, terörün tek çözümü demokratik yöntemdir, fakat siz bundan korkarak bahsettiğiniz terör ateşine odun atmaktan öteye geçemiyorsunuz.
|
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
memeth
|
demokrasi arkadaşım gayet basit bir olgudur, demokratik hakları, yaşama haklarını, temel imkanları (sağlık, eğitim) vermezsen silahlı mücadele kendiliğinden oluşur, ama demokratik yollara bu kadar kapalı bakmanız ciddi bir sorun bence, meclise zorla girmiyorlar arkadaşım oyla giriyorlar...
|
|
1 ~ 418 gün
|
|
| |
comandante
|
arkadaşım ya körsün gerçekleri göremiyorsun, ya da görüpte görmüyormuş ayaklarına yatıyorsun. Ama demokrasiden memnun olmadığın apaçık ortada...
bütün kürtler teröristtir bakış açısı ile bakıyorsun olaya, bu kadar kapalı ve faşist bir insansın...
Olaya bütün kürtler teröristtir diye baktığım falan yok. Ama DTP'nin de tüm kürtleri savunması onların hakkını gözetmesi diye bir şey yok. DTP sadece PKK'nın haklarını gözetiyor. PKK ise doğudaki köylerde kundaktaki Kürt Bebelerine kurşu sıkıyor. Türkiye DTP çizgisinin oy oranı %7. Oysa Kürt nüfus oranı bundan çok daha fazladır. Gerçek anlamda bilinçli Kürtler bile DTP'ye ve PKK'ya uzak duruyor.
Ayrıca sosyal demokrasiden soldan demokrasiden bahsedenler nasıl olur da DTP'yi savunur anlayamıyorum. . DTP çizgisindeki partiler sol değildir. Bunlar tam aksine aşırı Kürt milliyetçisi siyaset yapan Kürt faşisti partilerdir. Faşizan bir partiyi sol diye yutturmak yada buna inanmak nasıl bir anlayıştır nasıl bir bilinçtir?.
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
swashbuckler
|
tabi abi, adamlar dağlarda özgürlük mücadelesi veriyorlar, hepsi birer William Wallace, hepsine ayrı ayrı Braveheart filmi çekilebilir...
'demokratik mücadele' diye bir şey olabilmesi için, yani Türkiye'nin senin dediğin gibi anlaşmaya çalışması için, PKK'yı bir kişilik olarak tanıması gerekir, uluslararası hukuk kuralları böyle emreder.
Türkiye Cumhuriyeti'nin seksen senelik onurunu, itibarını, verdiği şehitleri düşünen hiç bir ilkeli politikacı da, dış basına şirin gözükmek için 'Silah bıraktık' dediği günden bir gün sonra mayın döşeyip binbaşı öldüren, iki gün sonra köy basan, bir hafta sonra konvoya pusu kuran, dış güçlerin provokasyonu ile tekrar tekrar hortlayan bir terör örgütünü kaale almaz, bilmem anlatabiliyor muyum?
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
memeth
|
he o bahsettiğin partiler faşist, senin hp sol parti demi :) cahil insanlara laf anlatma zormuş...
comandante demis ki:
arkadaşım ya körsün gerçekleri göremiyorsun, ya da görüpte görmüyormuş ayaklarına yatıyorsun. Ama demokrasiden memnun olmadığın apaçık ortada...
bütün kürtler teröristtir bakış açısı ile bakıyorsun olaya, bu kadar kapalı ve faşist bir insansın...
Olaya bütün kürtler teröristtir diye baktığım falan yok. Ama DTP'nin de tüm kürtleri savunması onların hakkını gözetmesi diye bir şey yok. DTP sadece PKK'nın haklarını gözetiyor. PKK ise doğudaki köylerde kundaktaki Kürt Bebelerine kurşu sıkıyor. Türkiye DTP çizgisinin oy oranı %7. Oysa Kürt nüfus oranı bundan çok daha fazladır. Gerçek anlamda bilinçli Kürtler bile DTP'ye ve PKK'ya uzak duruyor.
Ayrıca sosyal demokrasiden soldan demokrasiden bahsedenler nasıl olur da DTP'yi savunur anlayamıyorum. . DTP çizgisindeki partiler sol değildir. Bunlar tam aksine aşırı Kürt milliyetçisi siyaset yapan Kürt faşisti partilerdir. Faşizan bir partiyi sol diye yutturmak yada buna inanmak nasıl bir anlayıştır nasıl bir bilinçtir?.
|
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
-glycerine-
|
Hayatımda hiçbir ırk hakkında genelleme yapmadım yapmam da.hiçbi zmn kürtler şöledir,japonlar şöledir,bilmem ne neler böledir de demedim.ama sizin lider sandığınız adamlar,yıllardır beraber yaşayan halkı,provokatörlük yapıp birbirine düşürmektedir.Zamanında bu lider dediğiniz adamlar,yine amerikayı karşılarına alıp saddam a da baş kaldırmışlardır.o zmnda mı dertleri meclise girmekti?bir milleti millet yapan en önemli özellik,aynı dili konuşmaktır.sen nası dersin çift dillilik olsun belediyede?bu ne demek?bn hayatım boyunca türkçe öğrenmeyecem,öğrenmek de istemiorm,buraya okul açarsan ordaki öğretmeni de vururum.bu demek.savunduklarım var.kürtçe kurslar açılmalı yasak olması çok saçma,kürtçe tv lerde kurulmalı,kültür dernekleri de kurulmalı ama sn bu ülkede yaşıosan türkçe bileceksin ve konuşacaksın.daha geçen gün alman başbakanınn da sölediği gibi.almanca öğrenemeyen bireyler istemiorz bu ülkede dedi.tabi onlar da nazi ya ondan diolar bunu.
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
sphinx®
|
pkk da faşisttir,dtp de faşisttir...katılıyorum comandanteye...ayrıca bugünün aşırı sol kesimi kürt milliyetçiliğine destek vermektedir....
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
memeth
|
arkadaşım sana birkaç sorum olucak; aşırı soldan kastın kimler??
reinforced concrete demis ki:
pkk da faşisttir,dtp de faşisttir...katılıyorum comandanteye...ayrıca bugünün aşırı sol kesimi kürt milliyetçiliğine destek vermektedir....
|
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
comandante
|
ümük sıkan demis ki:
demokrasi arkadaşım gayet basit bir olgudur, demokratik hakları, yaşama haklarını, temel imkanları (sağlık, eğitim) vermezsen silahlı mücadele kendiliğinden oluşur, ama demokratik yollara bu kadar kapalı bakmanız ciddi bir sorun bence, meclise zorla girmiyorlar arkadaşım oyla giriyorlar...
|
Ha yani PKK demokrasinin eksikliği sebebiyle oluşmuştur, Kürt halkının demokratik haklarını istemektedir öyle mi? Peki doğuda ki halkın temel imkanlarını devlet mi vermemiştir yoksa giden doktorları öldüren, öğretmeni katleden PKK mı engellemiştir. Bunları yaşayan öğretmenin yada doktorun oraya gitmesini devlet zorla sağlamaktadır artık. İnsanların yaşama hakkını da eğitim sağlık hakkını da diğer haklarını da engelleyen PKK'dır.
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
-glycerine-
|
şuna bak ya milliyetçilik faşizm oldu arkadaş.hayret.
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
memeth
|
comandante cidden anlayamıyomusun yazdıklarımı, demokratik çözümün nasıl olması gerektiğini anlatıyorum sana, her lafı pkk ya getiriyorsun....
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
sphinx®
|
türkiyede bulunan 50'ye yakın sol fraksiyondan yaklaşık 20-30 tanesi.hepsini yazamam...çoğunun tam adını bile bilmem...
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
memeth
|
milliyetçilikle faşizm ayrı kavramlardır, sizin tutumunuz ırkçı ve faşist bir tutumdur..
-glycerine- demis ki:
şuna bak ya milliyetçilik faşizm oldu arkadaş.hayret.
|
|
|
~ 418 gün
|
|
| |
memeth
|
tahmin ettiğim gibi, adını bilmediğin gurupların siyasi, sosyo kültürel tutumlarını nasıl biliyorsun??
reinforced concrete demis ki:
türkiyede bulunan 50'ye yakın sol fraksiyondan yaklaşık 20-30 tanesi.hepsini yazamam...çoğunun tam adını bile bilmem...
|
|
|
~ 418 gün
|
|
| |