| |
!...wtf...!
|
Boğaz, deniz hatta orman manzaralı odalar, yurtdışında yüksek lisans olanağı, uçak bileti dahil tüm masrafların karşılandığı yurtdışında dil kursları, kira yardımı, en az bir sömestr ABD ve Avrupa ülkelerinde okuma hakkı, diz üstü bilgisayar, 2 bin 500 YTL ödül, yılda 2 bin YTL kitap, CD gibi ihtiyaçları gidermek için yardım, aylık bin YTL ücret, orijinal kitaplar... İşte tüm bunlar ne bir seçim kampanyasında ne de yönetici transferinde sunulan vaatler. Tümü en başarılı öğrenciyi kendi üniversitelerine çekebilmek için üniversitelerin birbiri ile yarışırcasına sıraladığı vaatlerden bazıları. Vaatlerde geçtiğimiz yıllarda vakıf üniversiteleri başı çekiyor olsa da devlet üniversiteleri de bu yıl yarışa katılmış durumda. İşte üniversiteler ve birinciler başta olmak üzere ÖSS'nda dereceye girenlere vaatleri:
* MARMARA: İlk üçe girenlere uçak, konaklama gibi tüm ücretlerini karşılayarak, tercihlerine göre yurtdışı ya da yurtiçinde dil kursu ve yine yurtdışında staj.
* BOĞAZİÇİ: SAY- 2, EA- 2, SÖZ- 2 ve DİL puan türlerinde ilk beş içinde yer alanlara yıllık 2 bin 250 YTL Başarı Ödülü .
* ODTÜ: Birinci, ikinci ve üçüncülere lap top, 9 ay boyunca ayda 350 YTL burs, 400 ile 800 YTL arasında değişen harç muafiyeti.
* GAZİ: İlk üçe girenler uçak bileti dahil tüm masraflarını karşılanarak dil kursu.
* İTÜ: İlk üçün dışında SAY-2 puanında ilk üç dışında ilk 500'e girenlere uluslar arası değişim programı Erasmus kapsamında uçak masrafları dahil en az bir dönem yurtdışında eğitim imkânı. .
* EGE: Tüm puanlarda ilk üçe girenlerin modern yurtlarda kahvaltı dahil öğrenimleri boyunca ücretsiz konaklama.
* YEDİTEPE: Yeditepe Üniversitesi'ni burslu kazanan ve dil puan türünde ilk 100, diğer puanlar türünde ilk 2 bine giren öğrencilere 9 ay süre ile aylık 160 YTL aylık, kişi başı 4 bin YTL olan iki kişilik odalarda ücretsiz konaklama ve üç ögün yemek.
* KADİR HAS: SÖZ-2, AY-2, EA-2 puan türlerinde ilk bine girenlere aylık bin YTL, ilk 2000'ne girenlere 500 YTL, ilk 3 bine girenlere 400 YTL, ilk 5000'ne girenlere 250 YTL 9 ay boyunca ödenecek.
* IŞIK: İlk üçün dışında ilk bine girenlerden yıllık 15 bin 300 YTL olan öğrenim ücreti alınmayacak.
* İZMİR EKONOMİ: Dizüstü bilgisayar, burslu kazanan öğrencilere yurtta ücretsiz konaklama.
* BAHÇEŞEHİR: İlk 100'e girenlere ücretsiz öğrenim ve 500 YTL burs, 101-500'e girenlere 400 YTL aylık burs, 501-1000'e girenlere 300 YTL burs.
* FATİH: Ücretsiz öğrenim ve ilk 100'e girenlere aylık 900 YTL burs olanağı.
* OKAN: İlk 100'e girenlere ücretsiz eğitim, 9 ay boyunca 500 YTL aylık, 101- 500 arasındakilere ücret muafiyeti.
* SABANCI: İlk üçe girenlerin üstün başarı bursu kontenjanından üniversiteye giren öğrenciler öğrenim ücretinin tümünden ya da 3/2'sinden ve 500 YTL teknoloji kullanım ücretinden muafiyet.
* KOÇ: İlk 100 içinden gelenler için Özel Başarı Bursu kazananlara 9 ay 385 YTL, yurtta ücretsiz konaklama ya da yurtta kalmak istemeyenlere kira yardımı, ders kitapları giderleri, bir defalık 1.500 YTL'lik başarı ödülü.
SABAH
Valla kendi okulum diye demiyorum çok cimri çıktı valla vakfın başkanı Enver Yücel =D
< İlk 100'e girenlere ücretsiz öğrenim ve 500 YTL burs, 101-500'e girenlere 400 YTL aylık burs, 501-1000'e girenlere 300 YTL burs. >
valla herkes evinden uçakla alınıyor yakında bide bonservis olayları falanda çıkarsa şaşmam valla?Sizlere soruyorum hangi teklifi kabul ederdiniz ? ben olsam valla hiç birini kabul etmem direk nakit para isterim =D
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
anthony casso cesare
|
Nakit teklif ediyorlardir o kesin de, olay gazete haberine yansimamistir:D
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
t..j
|
yıldız teknik üniversitesini yazmayı unutmuşlar...davutpaşa da sınırsız tatil :D
|
|
2 ~ 406 gün
|
|
| |
iy@z
|
benim okulum yok bile :=))
ama güzel bişe gibi duruo görünürde..
ama herkes kendi çıkarı peşinde tabi..
ondan böle durumlarda 100kere düşünmek lazım bişe şeçmeden önce ! ! !
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
!...wtf...!
|
iy@z demis ki:
benim okulum yok bile :=))
|
vala hocam senin okulda bişeyler verir bi sor bakalım =D
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
iy@z
|
abi az önce yalanladılar beni :=)
beleş fiyata sinir,stres sahibi oluosun hem d onların yanında bir çok eşantiyonla birlikte..
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
ßµ®ãk
|
kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez..rezalet.
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
anthony casso cesare
|
En koftisi marmara:D gene
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
^^^^
|
benim okulda yk wallahi...olsa şaşarım zatennnn=)
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
henüzdüşünmedim
|
bunun ilk defa burda açıklıyorum itüde bana araba vermiştir..el altından ama o zaman medyanın falan haberi olmadı :)) yökün bile sonradan haberi olmuş:))
şaka bi yana çocuklar yaşadı yaa aferin paşalar hakketi bunları :) ama kaderleri güzel olur inşallh ünileri öss puanları güzel olsa ne ????
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
dummy_-variable
|
Burdan ilk ona sesleniyorum. Lütfen bu çığlığı onlara iletiniz:
Genç arkadaşım biliyorum ki sen şu anda uzunca süren bir çabanın sonunda şu anda bulunduğun yere geldin. Şu anda kapına sıra sıra kargoyla gönderilmiş tanıntım broşürleri geliyor ve hepsi fikir birliği etmişçesine beni seç beni seç diyor. Bu da yetmiyor sana cüzzi miktarda para, mikindrk bir laptop ya da manzaralı ve oda servisi olan bir yurt vaad ediyorlar. Sen de bunla gurur duyuyorsun tabi. Ve duymalısında çalıştın kazandın şimdi ancak ne olduğunu iyi bil kendini avcı gibi zannediyorsun ama şu anda zehirli etlere aç ve bitap bir halde bakan bir sokak köpeğinden farkın yok.
O laptopları bursları felan miktir et. eğer bir yer seçiceksen şimdi aşağıda yazan şeylerden pazarlık yap:
1) her sene rusya, çek cumhuriyeti, ukrayna ve romanya da 2 aylık yorucu bir eğitim (anladın sen)
2) okula en yakın tobacco shoptan aylık 100$ burs
3) bahar şenliğinde ve kritik party tarihlerinde ( iktisat, mimarlık, kimya, biyoloji, eğitim faküktesinin iştirak ettiği) sınav ve proje teslimatı yapılmaması
4) yukarıda belirtilen bölüm kantinlerinde sınırsız çay ve ikram yapabilme hakkı
Bak aslanım o vaadleri miktir et sen bu abini dinle
ben sana bunları şu ruh haliyle söylüyorum:
ve bunu ancak kibar feyzoyu izlediysen anlayabilirsin:
kardeş taksitle karı alma, ben aldım ordan biliyorum
|
|
1 ~ 406 gün
|
|
| |
loveroflife...
|
bizim okul bizim okul, ne sizin okul? :)
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
henüzdüşünmedim
|
bence bu senede tercih yapmayın mesela bu alanda çok başarılı olmuşsunuz hatta en başarılı olmuşsunuz bu işte seneyede başka bi alanda şansınızı deneyin belkide ordada en iyisi olursunuz n ebiliim toplanın bi müzik grubu kurun bide sahnede deneyin kendinizi ordada çok başarılı olabilirisniz össde olduğu gibi:))))
ne diyorum ben yaa:))???
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
!...wtf...!
|
abi bak nicktede demişsin henüz düşünmemişsin düşün öyle yaz =D =D
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
henüzdüşünmedim
|
pardon başlığı geyikin altına açılmış sandımda şimdi baktım :)) değilmiş konu dışıyımış o zman ben konu dışı kalıım birincilere burdan sesleniyorum birerbir husisi gidin rektörlerle grüşün hadi başarılar :)))
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
!...wtf...!
|
abi bak ne güzel dedin gitsinler rektöre desinler devlet üniversitelerinden 25 000 ytl digerlerinden 50 000 YTL para nakit verin size geliyim =D
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
*lokum*
|
bizim okul da gelirlerse Hazırlık okutmayı vadetmiş...
|
|
~ 406 gün
|
|
| |
kapsül
|
şöyle birşey duymuştum: öss birincileri açıklandığı zaman bu öğrencileri kendi öğrencileri gibi göstermek isteyen dersanelerde çok yüksek bi para teklif ediyolarmış çocuklara.....hepside kabul ediyomuş tabi....
|
|
~ 405 gün
|
|
| |
hayda.bre
|
Hay maşallah diyicem ama yine cazip değil ki :)
|
|
~ 405 gün
|
|
| |
ali baba
|
başarılıysanız zirvede bırakın.üniversitede sıçtıktan sonra ben össde başarılıydım lafını kimse sallamaz
|
|
1 ~ 405 gün
|
|
| |