ya allahınızı severseniz kemal unakıtan gibi bir adam var ortada,bunları görmeyecek kadar kör olmayın lütfen.
11 Temmuz 2007 14:03
ot
abi cok kızmıssın ya sakin biraz.
oncelikle daha once de dedigim gibi chp iktidara gelemediyse kendinde arasın sucu bunca yıldır.
chp neden solu temsil etmez sorusuna onlarca cvp verilebilir. oncelikle temsil ederse siyasi arenada barinabilir mi bugunku durumda? bence barınamaz. cunku ulkede solcu yok. ben defalarca soyledigim gibi ulkede bir sag sol ayrımından ziyade dine yakın ve uzak olan ayrımı vardır. mesela surda chpyi savunan arkadaslarin birbirimizi kandirmayalim %99u muhemelen dinle pek arası olmayan ya da diger bir deyimle dini gunluk yasantisina bulastirmayan ya da diger bir deyisle cumaya gitmeyen insanlardir. aynı sekilde akpyi savunanlara bakarsan buyuk oranda dindar ya da dine uzak olmayan insanlardir. yani sagcilik da solculuk da hikaye.
chp neden sol degildir sorusunu onlarca cvbı vardir. misal sanırım dunyada askerle cok iyi anlasan baska sol parti pek yoktur. halkın iradesine karsi askeri iradeyi koz olarak kullanan sol olur mu? halkın degerleriyle catısan bir sol olur mu? halkın aynası olmayan sol olur mu (buna benim verebilecegim en guzel ornek chp kadrolarinda esi basortulu olan insan hemen hemen olmamasidir. bu da chpnin de akp gibi din ustune siyaset yaptiginin gostergesidir bence). oyunun genelini koyluden acdan yoksuldan degil de daha zengin kesimden alan sol olur mu? mhpye bu kadar yaklasan sol olur mu? (bu yaklasımın tek sebebi anti akpcilik degil midir?) parti icinde zerre kadar demokrasi olmayan parti sol olur mu? tum chp kadrosuna kendine itaat eden adamlari dolduran bir liderin partisi sol olur mu? basa geldigi takdirde aynı ekonomik programa devam edecegini ve abye girmek icin elinden geleni yapacagini soyleyen bir liderin partisi sol olur mu? azinliklar konusunda akp kadar bile ılımlı olmayan bir parti sol olur mu? dogudan dogru duzgun oy alamayan parti sol olur mu? olur mu ?
daha onlarca sebep yazılabilir tabi. chpnin terimsel manadaki solculuga uymadigina dair. akpden bir farki yoktur dedigim de bundandir. tek fark akpnin kurt sorununda daha ılımlı olmasi (ki bence bu olumludur) ve akp daha dindar insanlardan kurulu olmasi. yoksa iki tarfta da din ustunden gayet de siyaset yapıyor zaten.
ben hicbir zaman taraftarlik yapmadim. benim yazdiklarimi duzgun okumamissin demek ki. benm tayyip erdoganla ilgili de elestirilerim var. zira ben kendisini hic sevmem...
-glycerine- demis ki:
ben doğruları inkar etmiorm ki.siz ne zmn chp yi adam gibi eleştirdiniz de bn karşı çıktım.bak kongreyi sölediler bi gün bna.haklısınız dedim.demokratik geçinen adamlar birbirlerinin kafasına sandalye fırlattı utanç vericiydi dedim.sen eğer bna türkiyede sol die bişi yok ya da chp solu temsil etmio,ya da akp den farkı yoktur diyosan,bna bunun gerekçelerini sunacaksın mantıklı bi şekilde.birini eleştirmen için ilk önce onu çok ii tanıman lazım.burda chp yi eleştiren kaç tane adam 80 sayfalık seçim pusulasını okudu?solcu bir partinin politikası nası olur,nası olmalıdır bunun üzerine düşünüp de chp yi eleştiren kaç adam var?boş boş konuşuosunuz.AKP'nin kaç tane yolsuzluğunu,genel başkanlarının ettiği lafları yazdık,hanginiz kndinize yedirip haklısın arkadaş diebildiniz?bna martaval okumayın.bn kime nası davranacağımı gayet ii biliom arkadaş.karşımdakinin bi şekli varsa bn de ona uyarım.sizin gibi ne düşündüğü belli olmayan adamlara uyum sağlayamam yani kusura bakmayın.resmen chp nin savunucusu durumuna düştüm çünkü o kadar haksızlık yapıosunuz ki,hiç iktidara gelmemiş bi partiye vaadlerini gerçekleştirmio dienler var.yazıktır ya.
511 Temmuz 2007 14:03
köprü altı
o zaman mhp de oy almak için kürtleride desteklşesin glycrein???
bence sen bi SOLCULUK nedir onu araştır önce..babadan oğula geçen bi kavram olmadığını kavra enazından...yoksa ben zengin sınıfı gözardı etsin demiyorum..ama kalkıpta solcu naraları atmasan piyasada..
-glycerine- demis ki:
*chp solu temsil etmiyor bence çünkü chp nişantaşından oy alıyor, dunyanın hiçbiyerinde bir sol parti ülken
n en pahalı semtlerinin oyunu almaz, almamalıdırda..( nabza göre şerbet verip bi öyle b böyle olanlar hariç..hani bana öle dionya).. sol partiyi işçi destekler, ememkçi destekler, ezilen destekler, kapitalist değil...solculuk din karşıtı olmak değil emekçinin işçinin yanında olmaktır..maalesefki bizde chp modern(!) insan partisi olmuş durumda..
bu mu yani?bu yüzden mi solcu değil chp?İnanamıorm abi bu kadar basit mantıkla düşünmenize.Solcu parti sadece işçilerle ilişki içerisinde olmak zorunda değil,ülke sadece işçilerden ibaret de değil.Sosyal Demokrasinin amacı işçi devleti kurmak değil,insanların ezilmesini önlemek,insan gibi yaşama standartını korumaktır.Zengin sınıfı gözardı mı edecek yani böle bi saçmalık olur mu?bu nası mantıktır?
11 Temmuz 2007 14:05
barış baykul
süper lige çıkın size ronaldinho'yu alacağım.
11 Temmuz 2007 14:08
!...wtf...!
antalyhayhıda aarmzdaa gorrursekk dıyer sene dıego maradonyhı futbolaa dondureckmıslerrrr=D=D=D
11 Temmuz 2007 14:11
-glycerine-
KÜrtleri desteklemek derken,Öcalan'a sayın demek ve Amerika'nın kuyruğunda gezmeyi kastediosan,bunu yapmaz MHP.Kürtlerin desteklenmesi değil,Türk halkının desteklenmesi lazım,etnik köken ayrımı yapmadan.Sen tabi Öcalan asılmalı demeyi,kürtlere karşı olmak olarak algılıosan,bu bütün Kürtlere terörist demek anlamına gelir.
Eğer şu belediyelerde çift dillilik ıvır zıvırını sölüosan,ona yorum bile yapmıorm.
11 Temmuz 2007 14:11
ot
yapma abi zaten...
-glycerine- demis ki:
KÜrtleri desteklemek derken,Öcalan'a sayın demek ve Amerika'nın kuyruğunda gezmeyi kastediosan,bunu yapmaz MHP.Kürtlerin desteklenmesi değil,Türk halkının desteklenmesi lazım,etnik köken ayrımı yapmadan.Sen tabi Öcalan asılmalı demeyi,kürtlere karşı olmak olarak algılıosan,bu bütün Kürtlere terörist demek anlamına gelir.
Eğer şu belediyelerde çift dillilik ıvır zıvırını sölüosan,ona yorum bile yapmıorm.
11 Temmuz 2007 14:12
köprü altı
konu hakkında yorum yapmaktan mahrum entellektüel uni.li gençliğin yeni sakızıda 'takım tutar gibi parti tutuyosunuz'... sen süperlige çık ben sana BABAYARU yu alcam
barış baykul demis ki:
süper lige çıkın size ronaldinho'yu alacağım.
11 Temmuz 2007 14:13
barış baykul
köprü altı afedersin ama güldüren vaatler adlı başlığın altına Kemal Unakıtan'ın 7000 kişi karşısında söylediği birşeyi yazmam beni konu hakkında yorum yapmaktan mahrum mu gösteriyor senin gözünde?
11 Temmuz 2007 14:15
köprü altı
ben bizim tartışmamıza binaen yazdın sandım ..pardon..
barış baykul demis ki:
köprü altı afedersin ama güldüren vaatler adlı başlığın altına Kemal Unakıtan'ın 7000 kişi karşısında söylediği birşeyi yazmam beni konu hakkında yorum yapmaktan mahrum mu gösteriyor senin gözünde?
chp neden sol degildir sorusunu onlarca cvbı vardir. misal sanırım dunyada askerle cok iyi anlasan baska sol parti pek yoktur. halkın iradesine karsi askeri iradeyi koz olarak kullanan sol olur mu? halkın degerleriyle catısan bir sol olur mu? halkın aynası olmayan sol olur mu (buna benim verebilecegim en guzel ornek chp kadrolarinda esi basortulu olan insan hemen hemen olmamasidir. bu da chpnin de akp gibi din ustune siyaset yaptiginin gostergesidir bence). oyunun genelini koyluden acdan yoksuldan degil de daha zengin kesimden alan sol olur mu? mhpye bu kadar yaklasan sol olur mu? (bu yaklasımın tek sebebi anti akpcilik degil midir?) parti icinde zerre kadar demokrasi olmayan parti sol olur mu? tum chp kadrosuna kendine itaat eden adamlari dolduran bir liderin partisi sol olur mu? basa geldigi takdirde aynı ekonomik programa devam edecegini ve abye girmek icin elinden geleni yapacagini soyleyen bir liderin partisi sol olur mu? azinliklar konusunda akp kadar bile ılımlı olmayan bir parti sol olur mu? dogudan dogru duzgun oy alamayan parti sol olur mu? olur mu ?
İşte hep bu noktada takılıp kalıorz.CHP asker ilişkisi.CHP azınlıklara ne yaptı ki sn azınlıklara karşı hoşgörülü değil diosn?Kürtler konusunda sizle asla anlaşamıcaz çünkü çok tartıştık bn derdimi çok anlatmaya çalıştım ama insana ırkçı muamelesi yapıosunuz.anlayamıorm sizin yaklaşımınızı.Ben Kürtleri azınlık olarak bile kabul etmiorm.
Sen chp'nin hangi kesimden ne kadr oy aldığını nerden biliosn?Cadde cadde kişi kişi araştırdın mı naptın?Solcu adam AB'ye girmez mi yani?Sosyal Demokrasinin en gelişmiş olduğu topluluk avrupa birliği değil mi?Önemli olan Avrupa Birliğine girmek için saçma sapan tavizler vermemek.Seçimden sonra da konuşcaz zaten.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/12670
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.