ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Güzel bir analiz yazısıyla karşınızdayım, bence edebiyata ilgisi olmayanları bile ilgilendirecek bir edebiyat konusu bu.
Reşat Çalışlar'ın son dönemde yazdığı en iyi yazılardan biri bence. SK'da da yayımladık yazıyı ve Ortakantin'de de paylaşayım dedim.
Yazının başlığı: Tuna Kiremitçi Edebiyat Dünyamıza Yöneltilmiş Müthiş Bir Protestodur
Yazıda özetle, Türk edebiyatı üzerindeki sıkıcılık ve demodelik hegamonyasının yarattığı bir tepki olarak Tuna Kiremitçi fenomenine değiniliyor.
Yazıdan bazı kısımlar:
Günümüz Türkiye'sindeki edebiyat dünyasının durumu malum. 2000'lerin postmodern ve rengarenk Türkiye'si, sadece televizyona ve internete yansıyor. Edebiyat dünyasında ise eski muhafazakar anlayış en ufak bir değişiklik göstermeden devam ediyor. Bunu defalarca yazdım, bu durum değişene kadar da yazmaya devam edeceğim.
Popüler kültürün bu zaferi beni inanılmaz derecede sevindiriyor, çünkü Türkiye'nin yeni enerjisini sadece popüler kültür kavrayabiliyor. Edebiyat dünyası, popüler kültürdeki ve modern gündelik yaşamdaki enerjiyi görememenin bedelini ödüyor en ağır şekilde.
Tuna Kiremitçi, elde ettiği başarı ile, günümüz Türk edebiyatının sefaletini ortaya koymuş ve ona isyan etmiştir. Edebiyat dünyasının çapının, hacminin ve derinliğinin iyi bir dış görünüş kadar büyük olmadığını ortaya koymak, tam anlamıyla bir isyandır.
Yazının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
Tuna Kiremitçi'nin ucuz mistisizminin yerine, edebiyat dünyasının eski muhafazakar anlayışını yeğlerim.
6 Temmuz 2007 21:59
anthony casso cesare
Yazida tuna kiremitcinin edebiyat aleminde basarili gorunmesinin veya olmasinin dis gorununse baglanmasi dis gorusunu tuna kiremitci kadar iyi olmayan! resat arkadasimizin bir self serzenisi midir?
Yaziyi okudukca arkalardan cam fanus icinde hapsolmus bir adamin ya ben neden tuna gibi piyasaya arkadalardan gelip attigim sutla bir gol cakmadim, benim dis gorunusum tuna kadar iyi degil diye mi yoksa seklindeki serzenislerini gordum...
Nacizane gorusumdur
7 Temmuz 2007 02:17
tohunç€yll
tuna kiremitçi
oy oy
7 Temmuz 2007 03:27
lazer
tuna kiremitçinin ne olduğu belli değil ki kişisel fantazilerinin tatmininden başka bişe düşünmeyen biri?
13 Nisan 2008 09:32
ripcord
tuna kiremitçinin edabiyatla uzaktan yakından alakası yoktur.
kendileri mini minnacık bir şovmendir. o kadar.
bundan sonraki hayatında turgutluya taşınmasını ve soyadına layık bir imaj çizmesini bekliyoruz umuyoruz hatta can atıyoruz.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/12533
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!