| |
luca leotardo
|
Arkadaslar bu konular sizce nasil tartisilmalidir?
Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz mi?
Yoksa her kesin bakis acisi kendine gore degerli midir?
Uslup onemli midir? Saygi her daim gozetilmek zorunda midir? vsvs.
Ozellikle kantinimizde bu tur forumlarda ciddi sorunlar yasaniyor. Bu konuyu da tartisalim isterim.
|
|
7 ~ 429 gün
|
|
| |
zuğaşi_berepe
|
her yiğidin yoğurt yeyişi ayrıdır ....
|
|
2 ~ 429 gün
|
|
| |
levanté
|
kantinde birbirine karşı görüşlerin tartışmalarında gördüğüm kadarıyla, beni rahatsız eden, doğru olmayan birşeyler var
benim naçizane görüşlerim şu şekilde:
-karşısındakine üstünlük iki şekilde elde edilir,
1. bünyesinde topladığı üstün özelliklerini kullanarak(karşınızdaki sizden zayıftır)
2. muhatabının zayıf yönleri üzerinde yoğunlaşarak(karşınızdaki sizden güçlüdür)
paylaştığı görüş ne olursa olsun söylediklerim bütün herkese,
-sorun tespitine dayalı söylemler alternatifsiz olunca, A partisinin çözemediği X olayını B partisi şu farklı şekilde çözer denmediği müddetçe, çamur at izi kalsın mantığına dayalı tartışmaları ciddi bulmuyorum,
bu nedenle A kanadından B kanadına, ya da B kanadından A kanadına karalamak adına söylenen bütün laflar boşadır, yukarıda bahsettiğim üstünlük kuramının 2. maddesine girer-ki bu durumda muhatabınız zayıf olsa bile kendine güvenmeden yapılan siyaset, doğru değildir.
-forumlarda birçok partinin seçim vaatleri açıklandı, yeteri kadar anlaşılabilir ve yararlı olduğu kanaatindeyim,
-forumlarda uzun zamandan beri devlet büyüklerine (Sn. Baykal, Sn. Erdoğan, Sn Sezer gibi) saygısızlık, ve hatta terbiyesizliğe varan laflar ediliyor, hiç hoş değil arkadaslar, atatürk gençliğine hiç yakışmıyor.
*bu yazı hiçbir partiyi desteklemez, ben hedeften çok, kullanılan yöntem hakkında görüşlerimi belirtmek istedim*
Hepinize Saygılar Arkadaslar.
|
|
5 ~ 429 gün
|
|
| |
vernick
|
bilgi sahibi olunmazsa,kahve kültürü diyoruz,tamamen boş ve gereksiz..
|
|
2 ~ 429 gün
|
|
| |
iy@z
|
Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz mi?
kesinlekle katılınması gereken bir söz söylemiş Uğur Mumcu...
o halde düşüncelerini bilginle yoğurarak aktarabilirsin ancak. aksi halde bilgi olmadan söylenen şeyler çoğu zmn kuru kalabalıktan öteye gidemez. gülünç olur.
saygı sadece tartışmalarda deil her zmn olmasını gereken bir büyüklüktür.
uslup, kesinlikle bu sınırları aşmamalıdır. Net ortamında tabi kimse yüz yüze olmadıından bol keseden saldırıor sallıyor. gerçekten öyle olamayacağının aslında kendisi d farkındadır hatta ondandır bu asi,saygısız tavırları ! ! !
|
|
2 ~ 429 gün
|
|
| |
atalay
|
siyasi konuları bir partiyi takım tutar gibi tutan adamlarla konuşmayı sevmiyorum. siyaset bence esnek olmalıdır. bir parti takım tutar gibi tutulmamalıdır.
bir de siyasi görüşle hangi çağda yaşıyorsak çok yadırganıyor hala...
tam olarak manası bilinmeden sağcı, solcu muhabbetlerine giriliyor. bir tarafta olmayan ya da olmak zorunda olmayan birisi yadırganabiliyor.
kendi görüşümü yineleyim, siyaset esnek olmalıdır.
ben siyaset konuşurum, büyük adam oldum düşüncesi yanlıştır. siyaset konuşmak zorunda değilsin, bilmiyorsan konuşma dinle, öğren. sahip olduğun görüş başkalarının etkisinden değil de senin kendi çabalna öğrendiğin katıldığın desteklediğin bir görüş olsun.
bence her görüşün iyi yönü de vardır kötü yönü de. bunları da göz önünde bulundurmak lazım.
mikro ve makro ekonomi alan bir de konomi terimleri kullanarak kendisini ekonomist sanmasın lütfen.
|
|
2 ~ 429 gün
|
|
| |
cık cık
|
bizim milletimiizn böyle üstün yetenekleri yok..
herzaman gerek medyada gerekse bizzat şahit olduğumuz tartışmalarda insanlar birbirleriin fikirlilerine saygı duymadıkları için hiçte hoş olmayan görüntüler çıkıyor..
|
|
~ 429 gün
|
|
| |
purplepain
|
buna futbol ya da daha doğrusu spor forumunu örnek göstereyim..
çok seviyesizleşiyolar gerçekten hakaret diz boyu oluyo lütfen saygılı olalım arkadaşlar
|
|
~ 429 gün
|
|
| |
zuğaşi_berepe
|
başlıkla ilgili her üye istediği şekilde yorum yapar bunu eleştirmek bir başka üyeye düşmez burada belirli yaşlarda insanlarız ve kimse kimseye ahlak dersi vermemeli ...
eğer ki site kurallarına aykırı yani uzatmayalım aşırı küfürlü, hakaret içeren yazımlar var ise bunu adminler halletmeli ve gerekli uyarıyı yapmalı ...
şahsen bende argo kullanmayı severim ama bir konuya sadece argo yaklaşımda bununarak yorumda yapılmaz o konuyla ilgili adam akıllı bir yorumununda mutlaka olması gerekli diye düşünüyorum...
|
|
~ 429 gün
|
|
| |
vernick
|
eleştiriler bi temele oturtulmalı,doğru olmalı yapacı..bazen hiç benimsemediğim konularda kendimi savunurken buluyorum çünkü o kadar saçma alakasız noktalara saldırı yapıyorlar ki adamların orda ki vizyonu gayet başarılı,ama anlatamıyosun at gözlüğü var,bunun da temeli dediğim gibi kahve kültürü inşaası..
|
|
3 ~ 429 gün
|
|
| |
levanté
|
karşıdakinin görüşüne hazımsızlık, bizi ağzımıza ne gelirse söylemeye itmemeli, çünkü hepimiz bu toprakların evladıyız, hepimiz ülkemizi seviyoruz ve yüceltmeye çalışıyoruz, bunu daha iyi yapan varsa hep beraber desteklemeli, bize zararı dokunanların hep beraber karşısında olmalıyız.
|
|
1 ~ 429 gün
|
|
| |
sphinx®
|
herkesin fikri değerli yeterki hakaret etmesin.insan bilgisizde olsa bir tartışmadan yepyeni bilgilerle çıkabilir...
|
|
1 ~ 429 gün
|
|
| |
t..j
|
her kim takıyosa at gözlüklerini çıkarıp tartışmaya başlasın...
|
|
~ 429 gün
|
|
| |
paton
|
Saygi her daim gozetilmek zorunda midir?
evet... özellikle siyasi konularda taraflar birbirine ağır laflar söylüyor ve insanlar birbirini küçümseme, hor görme yoluna gidiyor... ister istemez bu tavra herkes dahil oluyor, bnm de bgn olduğum gibi... ama genelde bu durum bir kişinin patavatsızca kullandığı bir cümle veya kelimeden ileri geliyor, bu yüzden anında müdahale edilirse eğer bu tarz söylemlere, tartısmalar fazla uzamadan bitirilebilir... bilinç konusu ise tüm türkiye'nin sorunu, her ne kdr talep etsek de, bunu insanlara yerleştirmenin bizi aşacağı kanaatindeyim...
|
|
1 ~ 429 gün
|
|
| |
ßµ®ãk
|
internetdeki forumlarda iç siyaset konusunda konusma taraftarı değilim,gördüğüm kadarıyla önce kendimize saygımız yokki bir başkasına ve onun fikirlerine olsun,herkes kendi fikrini baskasına empoze etmeye çalışırken karsıdakı ınsanı anlamaya caba sarfetmıyor,olay sanırm tamamen sanal ortamda tartısmakdan kaynaklanıyor,sanal ortamda insanların birbirlerine karsı agıza alınmıcak hakaretlerde bulunması hiç hoş değil,laf sokma olayı ise tamamen karaktersizlik örneği.
ilaveten:bunu daha onceden de söylemiştim,forumda yasanan kavgalar küfürleşmelerin önüne geçilmek isteniyorsa direk IP ban ve sadece univ. maili kabul edilmeli uye olurken.
|
|
~ 429 gün
|
|
| |