ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > kıyıdakıler...
bekir coskun secimler 22 temmuz akp bekir goskun
Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

yagmurdamlası
yagmurdamlası
22 Temmuzda mutlaka ama mutlaka oyunuzu kullanin.Cevrenizdeki herkesi de oyunu kullanmasi icin tesvik edin,uyarin,ozellikle yazlikta olan, olacak tanidiklarinizi. Bir oyla cok sey degisebilir.Unutmayalim ki bu son sansimiz.

Kıyıdakiler...

BEN size söyleyeyim; kıyıdakilerin birçoğunun, oy vermek için eve dönmeye hiç de niyeti yok.

İlk günlerde Ölüm olsa dönerim diyenler yavaş yavaş enteresan bahaneler bulmaya başladılar.

Ayağı ağrıyanlar çoğalıyor.

Kumsalda sık sık Türkiye laiktir, laik kalacak... diye bağıran Türkán Hanım'ın sesinin azaldığı, şimdi arada bir sadece Türkiye... Türkiye... demekle yetindiği anlatılıyor.

Eskiden beni görenin aklına ise Hüküm durumu gelirdi.

Ve ben kumsalda Hükümetin durumu... diye başlayıp, onlara uzun uzun hükümetin durumunu anlatmışımdır.

Şimdi kimse bana hükümetin durumunu sormuyor.

Bu sefer ben Hükümetin durumu.... diye başlıyorum, dinleyen yok.

Bir hesaba göre bir milyondan, bir hesaba göre beş milyondan fazla seçmen, seçim öncesi tatil yerlerinden kentlere döneceklerdi.

Ayağım ağrıyor diyenler artıyor.

Seçime kadar geçer. Bu ayak denilen şey en çok on beş gün ağrır diyorum demesine, gözüm takılıyor, bir ayağı daha var.

*

Ulusal heyecanlarımız sabun köpüğü gibidir.

Bir zamanlar Ya taksim ya ölüm diyenler Kıbrıs'ı aldıklarımıza geri vermek istemediler mi? Ya da şehit askerlerimizin arkasından koparılan çığlıklar birkaç gün sonra yerini umursamazlığa bırakmıyor mu?

Kıyıdakiler böyle...

Kimisi İnsan kime oy vereceğini bilemiyor... diye söze başladığında, kaytaracağını anlıyorum.

Az sonra bahaneler sıralanıyor:

Bu memleket adam olmaz... Oy ver ver, bir şey olmuyor... Şimdi gittik şeyimizi kullandırdık.....

Oy'umuzu...

Evet... Öbürü geldi ne yapacak...

*

Bence kıyıdakilerin yeniden ikna edilmesi lazım.

Hepsi değil elbet, ülkesini kumsalda oturmaktan ya da midye dolmadan daha çok seven insanlar var.

Ama AKP'nin kurduğu tuzak işe yarıyor.

Bu oy verme göçü bir demokrasi şölenine dönüştürülmeli, 23 Temmuz günü her şey yitirilmeden.

Bekir Coskun

5 Temmuz 2007 13:29   mesajın adresini al  

paton
paton
ne acıdır ki kıyıdakilerın demokrasi için, özgürlük için, eşitlik için oy vermesi beklenirken, varoşlardakiler bunları savunmaz, savunamaz hale gelmiş...
5 Temmuz 2007 13:36   mesajın adresini al  

mojo child
mojo child

nereden biliyorsun sen?
uzgunum ama onlar varos ve sizin gibi gidip burjuva partilerine oy kullanmadiklari icin onlari boyle niteleyemezsin...
asil ozgurluk esitlik icin calisan onlardir...
hic birseyden haberiniz yok konsuyorsunuz surekli....

paton demis ki:

ne acıdır ki kıyıdakilerın demokrasi için, özgürlük için, eşitlik için oy vermesi beklenirken, varoşlardakiler bunları savunmaz, savunamaz hale gelmiş...

4   5 Temmuz 2007 13:46   mesajın adresini al  

mojo child
mojo child

birakmissiniz gercek halki kendiniz gibi burjuvalarin oyunun pesine dusmussunuz
bu ulkede kac kisi tatile gidiyor kac kisinin tatili var ?
ama sizin gibi burjuvalar adamla ne anlar ki ?
laf anlatmak bile bosa
cunku bu ulkeyi asla anlamadiniz ve anlamaycaksiniz da....

yagmurdamlası demis ki:

22 Temmuzda mutlaka ama mutlaka oyunuzu kullanin.Cevrenizdeki herkesi de oyunu kullanmasi icin tesvik edin,uyarin,ozellikle yazlikta olan, olacak tanidiklarinizi. Bir oyla cok sey degisebilir.Unutmayalim ki bu son sansimiz.

Kıyıdakiler...

BEN size söyleyeyim; kıyıdakilerin birçoğunun, oy vermek için eve dönmeye hiç de niyeti yok.

İlk günlerde Ölüm olsa dönerim diyenler yavaş yavaş enteresan bahaneler bulmaya başladılar.

Ayağı ağrıyanlar çoğalıyor.

Kumsalda sık sık Türkiye laiktir, laik kalacak... diye bağıran Türkán Hanım'ın sesinin azaldığı, şimdi arada bir sadece Türkiye... Türkiye... demekle yetindiği anlatılıyor.

Eskiden beni görenin aklına ise Hüküm durumu gelirdi.

Ve ben kumsalda Hükümetin durumu... diye başlayıp, onlara uzun uzun hükümetin durumunu anlatmışımdır.

Şimdi kimse bana hükümetin durumunu sormuyor.

Bu sefer ben Hükümetin durumu.... diye başlıyorum, dinleyen yok.

Bir hesaba göre bir milyondan, bir hesaba göre beş milyondan fazla seçmen, seçim öncesi tatil yerlerinden kentlere döneceklerdi.

Ayağım ağrıyor diyenler artıyor.

Seçime kadar geçer. Bu ayak denilen şey en çok on beş gün ağrır diyorum demesine, gözüm takılıyor, bir ayağı daha var.

*

Ulusal heyecanlarımız sabun köpüğü gibidir.

Bir zamanlar Ya taksim ya ölüm diyenler Kıbrıs'ı aldıklarımıza geri vermek istemediler mi? Ya da şehit askerlerimizin arkasından koparılan çığlıklar birkaç gün sonra yerini umursamazlığa bırakmıyor mu?

Kıyıdakiler böyle...

Kimisi İnsan kime oy vereceğini bilemiyor... diye söze başladığında, kaytaracağını anlıyorum.

Az sonra bahaneler sıralanıyor:

Bu memleket adam olmaz... Oy ver ver, bir şey olmuyor... Şimdi gittik şeyimizi kullandırdık.....

Oy'umuzu...

Evet... Öbürü geldi ne yapacak...

*

Bence kıyıdakilerin yeniden ikna edilmesi lazım.

Hepsi değil elbet, ülkesini kumsalda oturmaktan ya da midye dolmadan daha çok seven insanlar var.

Ama AKP'nin kurduğu tuzak işe yarıyor.

Bu oy verme göçü bir demokrasi şölenine dönüştürülmeli, 23 Temmuz günü her şey yitirilmeden.

Bekir Coskun

3   5 Temmuz 2007 13:49   mesajın adresini al  

s.y
s.y
mojo child kanka saydır arkandayım....
 1   5 Temmuz 2007 13:50   mesajın adresini al  

mojo child
mojo child
eyw s.y
 1   5 Temmuz 2007 13:51   mesajın adresini al  

yagmurdamlası
yagmurdamlası
birakmissiniz gercek halki kendiniz gibi burjuvalarin oyunun pesine dusmussunuz
bu ulkede kac kisi tatile gidiyor kac kisinin tatili var ?
ama sizin gibi burjuvalar adamla ne anlar ki ?
laf anlatmak bile bosa
cunku bu ulkeyi asla anlamadiniz ve anlamaycaksiniz da....

seni yurekten tebrık edıorum.yazıyı ne yone cektın.yanı ben senın gbı bakamazdım olaya..senın kımı nasıl destekledıın olaylara ne yonde baktıın forumlara yazdıın yorumlaran da bellı.. sana laf anlatmak ımkansız. o yuzden tartısmııcam senle...
5 Temmuz 2007 13:54   mesajın adresini al  

yagmurdamlası
yagmurdamlası
bozacının sahıdı sıracı...

s.y demis ki:

mojo child kanka saydır arkandayım....

5 Temmuz 2007 13:55   mesajın adresini al  

mojo child
mojo child
zaten benim gibi bakmani beklemiyorum
yazdiklrimi oku anlarsin niye bakamaycagini( bi mucize olur belki )
cok farkliyiz ve gurur duyuyorum bununla...

yagmurdamlası demis ki:

seni yurekten tebrık edıorum.yazıyı ne yone cektın.yanı ben senın gbı bakamazdım olaya..senın kımı nasıl destekledıın olaylara ne yonde baktıın forumlara yazdıın yorumlaran da bellı.. sana laf anlatmak ımkansız. o yuzden tartısmııcam senle...

3   5 Temmuz 2007 13:57   mesajın adresini al  

saman
saman
nereden biliyorsun sen?
uzgunum ama onlar varos ve sizin gibi gidip burjuva partilerine oy kullanmadiklari icin onlari boyle niteleyemezsin...

aaaaa arkadaşım burda ototirte var bilmeden konuşma sakın.Bırak bu foruma mojo yazsın o her şeyi bilir araştırır. Bizim burdaki görevimiz ondan feyz almak o ne derse eyvallah diyip alkışlamak onun düşüncelerini ne kadar öğrenebilmişiz diyemesajlarını not almak..Lütfen bir daha bilmeden konuşma..Sen ne bilirsin ki hem sen mojomusun paton bi daha olmasın. Siteden de atılacan bu gidişle..
5 Temmuz 2007 13:59   mesajın adresini al  

paton
paton
nereden biliyorsun sen?

sen önce bnm ne söylemeye calıstığımı bi idrak et, ondan sonra kus....
5 Temmuz 2007 14:01   mesajın adresini al  

yagmurdamlası
yagmurdamlası

cok haklısın...

paton demis ki:

5 Temmuz 2007 14:03   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008