| |
boorish
|
ABD’de teknoloji ve toplum konularını irdeleyen ve yeni piyasaya sürülen bir kitap, YouTube, Wikipedia, MySpace gibi sitelerin kullanıcıları ‘aptallaştırdığını’ iddia etti.
Ünlü Web 2.0 eleştirmeni ve yazar Andrew Keen “The Cult of the Amateur: How Today’s Internet Is Killing Our Culture” (Amatör Kültü: Bugünün İnterneti Kültürümüzü Nasıl Öldürüyor) adlı kitabında YouTube, Wikipedia, MySpace gibi sitelerin ve blogların, kaliteli içerik anlayışına zarar verdiğini ve bilgi kültürünü dejenere ettiğini iddia etti.
Keen, dijital dünyanın demokratikleşmesiyle yaygınlığı artan içeriğin kullanıcı tarafınan belirlendiği sitelerin, ekonomiye, kültüre, ve değerlere zarar verdiğini söyledi.
UZUN VADEDE KÜLTÜR KAYBINA NEDEN OLACAK
İnternet üzerinde haber ve enformasyon dağıtan sitelerin yaygınlaşmasıyla haberde doğruluk ilkesinin sarsılma tehlikesine işaret eden Keen, MySpace ve YouTube adlı sitelerde görülen videoların ve dinlenen müziklerin düşük kalitesinin kültüre zarar verdiğini iddia ediyor.
Keen, Google arama motorundan buldukları makaleleri ödev yerine teslim etmeyi alışkanlık haline getiren öğrencilerin düşünme ve orijinal fikir üretme konusunda gitgide kısırlaştığını da söylüyor.
Herkese söz hakkı tanıyan Web 2.0 sisteminin, kişileri bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya yönelttiğini ve uzmanlaşmaya gerek olmadığı mesajı verdiğini söyleyen Keen, bilgi kalitesinin de bu siteler sayesinde düştüğü konusunda uyarılarda bulunuyor.
Toplumu teknolojiye eleştirel bakmaya teşvik eden yazara göre gelecekte sanal kültür ve geleneksel bilgi geleneği harmanlanacak ve insanlığın kültürü uzun vadede kayba uğramamış olacak. Keen’in kitabı ABD’de bilim ve teknoloji çevrelerinde yoğun ilgi görüyor.
|
|
2 ~ 432 gün
|
|
| |
purplepain
|
televizyon aptal kutusudur diye duymuştum zamanın birinde
şimdi de sanal alem mi? sende mi brütüs :)
|
|
~ 432 gün
|
|
| |
lithium
|
bana da öyle geliyor ya.. bi şey aramayacağım sürece youtube'a falan girmiorm..
|
|
~ 432 gün
|
|
| |
utanmaz'adam'
|
paylaşımın teşekkür ederim..
bu adamla pararlel düşünüyorum..ben teknolojiye eleştirel baktığım zaman insanlar bana geri zekalı muamelesi yapıyordu.
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak en çok korktuğum olay da budur zaten.
kültür konusunda ise ben olayın taa özündeki küreselleşme zımbırtısına karşıyım.ya da siyasi sınırların kaldırılıp ekonomik sınırların olması saçmalığına..
|
|
~ 432 gün
|
|
| |
stabil
|
ansiklopediyle yatıp ansiklopediyle kalkan bi toplumduk bundan önce.
kitap okumak yerine forumlara verdik kendimizi ne acı... değil mi?
anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az
|
|
1 ~ 432 gün
|
|
| |
hayda.bre
|
Oktay Sinanoğlu anlattı onun yalancısıyım :)
Tv icat eden mucitle konuşuyormuş.Tv en çok nesini seviyorsun demiş oda kapama düğmesini demiş :)
|
|
~ 432 gün
|
|
| |
ßµ®ãk
|
wikipedia,my space,ekşi sozluk falan filan kullanmam okumamda,anca forumları eskıden berı takıp edıyorum,youtube eskı klıpler ve sarkılar ıcın gusel bır kaynaktır.
|
|
~ 432 gün
|
|
| |
my eraser pişişik
|
ortakantinden haberleri olsa onu da eklerlerdi:)
|
|
~ 432 gün
|
|
| |
cabin cross
|
herşey bi yana google dan ödev bulma bi yana
|
|
~ 432 gün
|
|
| |
ostia puta
|
|
|
~ 431 gün
|
|
| |
time is money
|
ama aynı düğmeden açılıyor da
hayda.bre demis ki:
Oktay Sinanoğlu anlattı onun yalancısıyım :)
Tv icat eden mucitle konuşuyormuş.Tv en çok nesini seviyorsun demiş oda kapama düğmesini demiş :)
|
|
|
1 ~ 431 gün
|
|
| |
3
|
hatta yonja gastirit, sosyomat akut gastro enterit, google da üfürüm yapıyo..
|
|
~ 431 gün
|
|
| |
dummy_-variable
|
wikipedia'ya laf edenin alnını karışlarım
|
|
~ 431 gün
|
|
| |
hebelo
|
Evet aptallaştırıyorsa kabul ediyorum youtube da saatlerce videolar izleyip wikipedia da bilmediklerimi arıyorum myspace e de fotolarımı koyuyorum, gittikçe aptallaşıyorum, en iyisi interneti hiç açmamak, ABD dünyayı aptallaitırmaya çalışıyor akıllı olan çatır çatır kullanır interneti istediği bilgiye daha çabuk ulaşır tam tersi aptallaşmaz akıllılaştırır ama ABD işte ya konuşmaya bile değmez
|
|
~ 431 gün
|
|
| |
alperen
|
wikipedia aptallaştırıyor diyen aptaldır bence :S
|
|
~ 140 gün