Arkadaslar ulkemizde ermeniler horlanip hakarete mi ugruyor:S
Bence bu cinayetten yola cikip da ulkenin ermenilere karsi tutumuna dair buyuk bir sonuca varmak imkansizdir Turkiye adina, bu sonuca varan varsa provakotor veya cahil avrupali ve amerikalilar gibi dusunmektedir.
Bu ulkede herkes esittir irk ayrimi gozetmeden hem hukukta hem uygulamada, ermeni oldugu icin ben kimseyi asagilamadim cevremizde de asagilayan gormedim.Asagilayani gorsem ben mudahale ederim zaten her ortamda, insan insandir.
Hrant Dink cinayeti arkasinda ermeni olmasindan daha ote sebepler oldugunu dusunuyorum, esinin sozlerini de talihsiz beyan olarak nitelendiriyorum.
3 Temmuz 2007 14:13
buz mavisi
t..j demis ki:
gerçek suçlunun kimler olduğunu sen , ben , herkes biliyo... bu dava sürecek sürecek en sonunda unutulup gidecek....düşüncesini özgürce sölüyomuş...her doğru da her yerde sölenmez die bi laf var...
her doğru heryerde soylenmelıdır ama..bu olmazsa nasıl cıkıcak ki karanlık şeyler aydınlığa yada nasıl yaşicaz zaten herseyın bolesine bok oldugu bi dunyada.
dink cinayeti artışta olan boş milleyetçiliğe yaradı.hepimiz hrant ız yada hepimiz ermenıyız soylemlerı benı rahatsız etmıo.cunku ben ırkım insanlık diyenlerdenim.ama şuda varki bazı kesimler bunun uzerınden rant sağlamaya çalışıo.ılıcakların tercumanıydı sanırım bu olaylardan hemen sonra gazetelerın sol ust kosesıne hepımız turkuz die bi yazı koydurdular. nedense bu ulkede turkculuk naraları atanlar yıne ulkeye en cok kazık atanlar oluyo...
13 Temmuz 2007 14:17
kazma tohunç
az önce burda msjları olan arkadaş gayet net anlattı neye uğradıklarını, deyim bile yapmışız madem ermenisin herkese..... fln diye...
pyjamus demis ki:
Bence bu cinayetten yola cikip da ulkenin ermenilere karsi tutumuna dair buyuk bir sonuca varmak imkansizdir Turkiye adina, bu sonuca varan varsa provakotor veya cahil avrupali ve amerikalilar gibi dusunmektedir.
Bu ulkede herkes esittir irk ayrimi gozetmeden hem hukukta hem uygulamada, ermeni oldugu icin ben kimseyi asagilamadim cevremizde de asagilayan gormedim.Asagilayani gorsem ben mudahale ederim zaten her ortamda, insan insandir.
Hrant Dink cinayeti arkasinda ermeni olmasindan daha ote sebepler oldugunu dusunuyorum, esinin sozlerini de talihsiz beyan olarak nitelendiriyorum.
3 Temmuz 2007 14:19
_lulu_
cok tebrık edıorm cok gzl bı acıklama.kutluorm yurekten we ınsnalara burdan seslenıorm bırılerıne kukla derken kınarken sakın sız o kınadıgınz duruma düşmeyın.
pyjamus demis ki:
3 Temmuz 2007 14:35
buz mavisi
istanbul gıbı metropollerde belki bıseylerle karsılasmıo ermenıler yada kağıt uzerınde eşitler ama anadolunun biçok yerınde hala hor goruluolar.nerelerde yasıosunuz bılmıorum ama bugun hala alevi sunnı ayrımı bile yapılıo bu ulkede.çok yakın arkadaslarım var mesela bırı alevı bırı sunnı oldugu ıcın ailerı onaylamıo ilişkilerini.bu acıdan dusunun olayı bıde sosyal hayat acısından yani.aynı dının mezheplerınden dolayı bıle ayrımlar yapılıo bırakın bıde ermenı ve hrıstıyan olunca neler neler oluyo.
ama bende zaten dınk cınayetının arkasında sadece ermenı olması yatıo lafına ınanmıorum zaten.
ama gerceklerıde gormemezlıkten gelmeyelım.ulke olarak hala ınsanalrı dınlerıne goruslerıne gore ayırabılıoruz.sivas olayı çorum ve maras katlıamları ugur mumcu ahmet taner kıslalı gıbı aydınların oldurulmelrı arkasında sadece derın devlet var yoksa ulkede onları oldurmeye gonullu ınsanlar yok dıyemeyız..
3 Temmuz 2007 14:48
levanté
bizim ermeni asıllı komsularımız var hala, gelir giderler bize ve hiçbirini zerre kadar ayırmıyorum herhangi bir türkten.
13 Temmuz 2007 14:53
şıracı
ülkemiizde aşağılayıcı deyimlere bi miktar örnek vereim:
Agop'un kazı gibi yutmak: Ermenilerin açgözlülüğüne vurguyla, önüne konulan her yemeği çabuk yemek.
Alavere dalavere, Kürt Memet nöbete: Bir işte bütün yükü, sorumluluğu yetersiz kişiye bırakma durumunda söylenir.
Anladıysam Arap olayım: Söylenen bir şeyin anlaşılmazlığına inandırmak için kullanılır.
Arap eli öpmekle dudak kararmaz: Kirlipis-çirkin bir şeye bulaşmakla, insan kirlenmez anlamındadır.
Arap saçına dönmek: Bir şeyin karmakarışık olması.
Arnavut inadı: Aklı, mantığı ve evreni hiçe sayan ruh hali.
Çıfıt: Yahudileri aşağılamak için kullanılan bir tabirdir.
Çıfıt çarşısı gibi: Karmakarışık, içinde her şey bulunabilen yerler için kullanılır.
Çingene kavgası: Önemsiz atışmalarla başlayan, yakası açılmadık küfürlerle dolu kavga.
Çingene borcu: Tutarı pek önemli olmamakla birlikte, ufak ve dağınık borçların tümü.
Çingene çergesi: Pis ve yoksul yer.
Çingene düğünü: Gürültülü topluluk.
Çingene parası: Bozuk para.
Çingene çergesinde musandıra ne arar: Yoksul kimseden ne beklenir ki, anlamındadır.
Ermeni dölü: Ermeni olmanın aşağılayıcı bir şey olduğunu belirtmek amacıyla kullanılır. Ermeni olmayan kişiler için kullanıldığında 'hain'i ima eder.
Ermeni tohumu: Irkçı zihniyetten sıyrılamayanların diline dolanmış bir başka küfür.
Ermeni gelini gibi: Daima kırıtan, süzülen kadınlar için yapılan benzetme.
Gavur ölüsü: Oldukça ağır anlamındadır.
Gavur: Kasap.
Gavur etmek: Bozmak, işe yaramaz hale getirmek.
Gavur gavurluğunu yapar: Genellikle Türk milletine yapılmış haksızlık ve eziyetlerden bahsedilirken kullanılır.
Gavurun tembeli keşiş, Müslüman'ın tembeli derviş: Dini, çıkarları doğrultusunda kullanıp, çalışmadan yaşamanın yollarını bulanlar için kullanılır.
İstavroz fidesi: Hıristiyanlara karşı kullanılan alaycı bir söz, 'gavur çocuğu' anlamındadır.
İstavrozundan başlamak: Hıristiyanlara karşı kullanılan küfür tehdidi, sert küfür edileceğini belirterek göz korkutmak.
İstavrozunu şaşırmak: Neye uğradığını bilememek.
Mademki Ermeni istemeden vermeli: Nakarat olsun diye uydurulmuş, Ermenilerden her şeyin istenebileceğini ima eden bir deyim.
Papaz: Hoşgörüsüz, yaşlı kimse.
Papaza borcunu ödemek: İşemek, dışkılamak.
Papaza gitmek: Tuvalete gitmek.
Papazcı: Üçkâğıtçı.
Papaz olmak: İki kişi arasında ilişki bozulduğunda kullanılan bir tabir.
Papazı bulmak: Kötü bir sonuçla karşılaşmak, belasını bulmak.
Rum tohumu: Rumları dışlamak için kullanılan bir tabir.
Rum hatunu yatakta, Ermeni hatunu mutfakta yapmak: Her iki azınlık mensubu kadınları da sadece cinsel obje nesnesi olarak gören bu ifade, her şeyi yerli yerinde yapmak manasında kullanılır.
Sarı Yahudi: Paraya düşkün kişi.
Senin bu yaptığını Yunan gavuru yapmaz: İşlediğin kabahati, en kötü insan bile yapmaz anlamında kullanılan bir ifade.
Yahudi pazarlığı: Yahudilerin cimriliğine ve bu yüzden kıyasıya pazarlık yaptıklarına inanılarak, kullanılan bir deyim.
40 yıldır patriğin eşeğini becermek: Çok tecrübeli, görmüş geçirmiş, kül yutmaz.
43 Temmuz 2007 14:56
mojo child
turkiye'de yasamiyorsun sanirim sen ? yada gerceklerin farkinda degilsin
turkiye'de ermenilere ve diger irklara asla bir turk gibi bakilmamistir
ermeni lafi hala hakaret olarak kullanilmaktadir bir cok yerde maalsef.
pyjamus demis ki:
33 Temmuz 2007 15:00
mojo child
biz burada kisilerden degil genel durumdan bahsediyoruz..
yok ben soleyim flan degil olay...
levanté demis ki:
bizim ermeni asıllı komsularımız var hala, gelir giderler bize ve hiçbirini zerre kadar ayırmıyorum herhangi bir türkten.
3 Temmuz 2007 15:05
luca leotardo
Turkiyede yasiyorum, ben hic ayrimcilik yapmam da yaptirmam da ulkesini seven cok ermeni de vardir kurtte vardir bu ulkede, zaten devlet politikasi falan da yoktur atasozleri vs de eskiden kalmadir.. Su anda hangi gazete de soz konusu sozler kullanilmaktadir hangi kose yaazarinca?
3 Temmuz 2007 15:05
şıracı
köşe yazarları kullanmaınca kimse kullanmamışmı oluyor..ben bu deyimlerin bazılarına tanık oldum..halk kullanıor yani
13 Temmuz 2007 15:24
levanté
biz burada kisilerden degil genel durumdan bahsediyoruz..
yok ben soleyim flan degil olay...
genel tabiri birden çok bireyin tekil hareketlerinin tümüne verilen ad değil midir? kaldıki ben genel durum hakkında yorum yapmadım, kendi payıma düşeni söyledim, siz de genelleştirmelerden uzak durup bireysel olarak yaşadıklarınızı anlatırsanız daha sağlıklı bir sonuca ulaşırız kanaatindeyim.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/12468
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.