ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Hrant Dink Davasina baslandi
dgm besiktas yargilama dusunce ozgurlugu avukat hukuk dava 301 hrant dink
Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

luca leotardo
luca leotardo
Gazeteci Hrant Dink suikastı davası başladı. Hayal ve Tuncel ilk duruşmada birbirini suçladı. Devletin maaşlı elemanı olduğunu söyleyen Tuncel, Görevimi yaptım. Müsterihim” dedi. Erhan Tuncel, bunu kanıtlamak için 8 istihbaratçının tanık olarak dinlenmesini istedi

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 12'si tutuklu 18 sanığın yargılanmasına dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi’nde başlandı. Tetikçi O. S., Erhan Tuncel, Yasin Hayal, BBP İl Başkanı Yaşar Cihan'ın da olduğu sanıklar 5.5 ay sonra 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

19 Ocak günü Dink'e iki el ateş ederek öldüren O. S.'nin yaşı 18'den küçük olduğu için duruşma kapalı olarak yapıldı. Duruşmaya sadece taraflar alındı. Örgüt kurmak ve yönetmek suçlamasıyla yargılanan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal ile O. S. ayrı kapılardan salona alındı. 600 avukat vekalet için mahkemeye başvurdu. Ancak salon küçük olduğu için 70’inin vekaleti kabul edildi. Mahkemede Tuncel, Hayal ve O. S. yan yana oturdu. Tuncel ile Hayal'in sorgulamaları 2 saat sürdü.

350 YTL’YE HİZMET

Hayal ifadesinde 'Esas abi' olarak bilinen Tuncel'in evini örgüt evi gibi kullandığını söyledi. Söz alan Tuncel, O evimi bilmez dedi. Hayal bunun üzerine Tuncel'in kaldığı evleri detaylarıyla anlattı. Tuncel mahkemeye verdiği iki sayfalık dilekçesinde Ben görevimi yaptım, İstihbaratçı olarak devlete hizmet ettim. 350 YTL maaş aldım. Benim bir kusurum yok. Bir sene önce böyle bir suikast olacağını Yasin'den duydum. Yetkililere bildirdim” dedi.

TETİKÇİ KONUŞMADI
Dink suikastı tetikçisi O. S. Çocuk mahkemelerinde yargılanmak istiyorum, susma hakkımı kullanacağım dedi. Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıklardan Salih Hacısalihoğlu, Osman Altay, İrfan Özkan ve Veysel Toprak’ın tahliyesini istedi. Sanıkların tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Ekim 2007 tarihine erteledi.

Sekiz istihbarat elemanını tanık gösterdi
ERHAN Tuncel, devlete çalıştığını ispat etmek için 8 istihbarat elemanının tanık olarak dinlenmesini istedi ve isimlerini vereceğini söyledi. Tuncel daha sonra, Hayal’i dengesiz ve paranoyak olmakla suçladı. Bunun üzerine söz alarak ayağa kalkan Hayal’in Allah'a şükür akıl sağlığım yerinde

dediği öğrenildi.

Devlet görevinde kullanıldık
DİNK suikastını azmettirmekle suçlanan Yasin Hayal, duruşma öncesi savcıya sürpriz bir mektup yazdı. Hayal mektubunda “Devlet görevlerinde kullanıldıysak bizim haklarımızı korumak devlete düşmez mi?” dedi. Hayal, Emniyet’te bir grubun kendilerini kumanda ettiğini iddia ederek “Siz bunu gördüğünüz halde hakkımızı muhafaza etmediniz” dedi. Hayal cezaevinden gönderdiği ‘Sitemkârım’ başlığı attığı mektubunda savcıya şöyle seslendi: “Bu başlığı kullanmak istemezdim ama hakkımızda öyle bir iddianame hazırlamışsınız ki, resmen idam fermanımızı hazırladınız. Sayın savcım, ben bu derin devlet, derin millet kavramlarını pek kavrayabilmiş değilim. Ortada kesin bir şey var ki, o da Emniyet içinde legal mi illegal mi bilmiyorum, bir grup bizi kumanda etti. Eğer devlet görevlerinde kullanıldıysak haklarımızı korumak devlete düşmez mi?”

Avukatlık etiğini yerle bir etti
SANIKLARDAN Yasin Hayal’in avukatı Fuat Turgut’un tavrı büyük tepkiye yol açtı. Turgut, Dink’in eşi Rakel Dink ve kızları Delal ve Sera Dink adliye binasına girerken “Hepiniz Ermenisiniz. Ermeni pasaportunuz var’’ diye bağırdı.

Turgut adliye koridorunda “İçeride it sürüsü toplandı, kalabalık yapıyorlar” dedi. Bunun üzerine müdahil avukatlarından Ümit Abanoz “Ben de Hrant’ım” diye bağırdı. Turgut ise, “Hrantsanız cehennemin dibine gidin, zaten Ermenisiniz, Ermenistan pasaportunuz var Ermenistan’a gidin”dedi. Avukat Abanoz, Turgut’un üzerine yürüyerek, “Cüppeni çıkart sen provokatörsün. Dışarı çıkartın bunu’’ dedi. Gerginliği polis yatıştırdı.

YASİN KULLANILMIŞ BİR ZAVALLI
MAHKEME arasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avukat Fuat Turgut “Mahkemenin baskı altına alınmasını protesto ediyorum. Bunlar, verilecek hiçbir kararı adil bulmayacaklar. Bütün Türk toplumunu yargılayın diyecekler” iddiasında bulundu. Turgut şunları söyledi: “Müvekkilim, O. S.’ye yardım yataklıkta bulundu. Kullanılmış , bunun farkında değil. Örgüt aranıyorsa Erhan Tuncel’den yukarıya baksınlar. Yasin Hayal kullanılan bir zavallı. Basından işin arkasındakileri öğrenince pişman olmuştur, zaten mahkemeye yazıdığı mektuplarla bunu belli etmiştir” dedi. Turgut’un sözlerine bir vatandaş, “Askerliğimi yapıyorum vergimi veriyorum. Daha ne istiyorsun” dedi.

Acılı eş devleti suçladı
RAKEL Dink mahkemeye sunduğu dilekçesinde doğumundan başlayarak “hikaye”sini anlattı. Dink, şöyle dedi: “Birlikte büyüdüğümüz, sevdiğim, Çutag diye seslendiğim, eşimle evlendik. Şimdi acı acı ağlıyorum. Şimdiye kadarki yaşamımızda Ermeniyiz diye ya horlandık ya hakarete uğradık veya Ermeni kelimesini küfür olarak duyduk(?????? Buradaki soru isaretleri benden). Bunların hepsi halen yapılmakta. Bugün burada katil olmuş bebekler var, onları yaratan karanlık nerede? Karanlık dediğim belirsiz değil. Bu karanlığın parçalarını, valilik, jandarma, silahlı kuvvetler, MİT, emniyet, hükümette bulabilirsiniz. Bunlar adı sanı belli insanlar, görevleri belli insanlar. Durmadan bebekleri katil yetiştiriyorlar ve bunu Türkiye’ye hizmet diye yapıyorlar. Bu karanlık pınarın başı devlet ağzı ve anlayışı.”

Adalet için sessiz eylem
DİNK duruşmasının başladığı saatlerde Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa heykelinin bulunduğu meydanda ‘Hrant Dink Davasını İzleme Koordinasyonu’ sessiz eylem düzenlendi. Çoğunluğu siyah giyinmiş yaklaşık 1000 kişilik grup, ’Hepimiz tanığız adalet istiyoruz’’ yazılı pankart açtı. ‘’Hepimiz Ermeniyiz, Hepimiz Hrant Dink’iz’’ yazılı dövizler taşıyan grup gerçeklerin karartılmamasını istedi.

KARANLIK DAĞITILSIN
GRUP adına açıklama yapan Tores Dinçöz, “Dink gibi kendilerinin de bu ülkenin insanlarının aydınlık geleceğine inandıklarını ifade ederek şunları söyledi: ‘’Hrant’ı öldürenler bu ülkeye barışı, huzuru çok görenlerdir. Bizi katleden karanlığın dağıtılması için adalet istiyoruz.’’

http://www.aksam.com.tr/haberpop.asp?a=82773,3
3 Temmuz 2007 13:19   mesajın adresini al  

mojo child
mojo child
derin devlet var bu isin icinde de..
asil suclular yine yakalanmaycak sadece bi kac kukla hapse atilacak o kadar...
3 Temmuz 2007 13:31   mesajın adresini al  

mojo child
mojo child

2   3 Temmuz 2007 13:32   mesajın adresini al  

mojo child
mojo child
 2   3 Temmuz 2007 13:34   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
Acılı eş devleti suçladı

RAKEL Dink mahkemeye sunduğu dilekçesinde doğumundan başlayarak “hikaye”sini anlattı. Dink, şöyle dedi: “Birlikte büyüdüğümüz, sevdiğim, Çutag diye seslendiğim, eşimle evlendik. Şimdi acı acı ağlıyorum. Şimdiye kadarki yaşamımızda Ermeniyiz diye ya horlandık ya hakarete uğradık veya Ermeni kelimesini küfür olarak duyduk(?????? Buradaki soru isaretleri benden). Bunların hepsi halen yapılmakta.

Bu sozler hakkindaki yorumunuz nedir arkadaslar?

Ayrica ilgilenenler icin diger Hrant Dink cinayeti ile ilgili forumlar sitemizden;

http://www.ortakantin.com/showtopic.asp?tid=8772

http://www.ortakantin.com/showtopic.asp?tid=8811
3 Temmuz 2007 13:35   mesajın adresini al  

agr@
agr@
en iyi ermeni ölü ermenidir...
3 Temmuz 2007 13:45   mesajın adresini al  

_lulu_
_lulu_
hepimiz neden hrant olalım ya bole bı laf varmı hangı mantıga sıgar...bn we cevremdekı cogu ınsan bnu kabul etmıorz .genel konusulmasnn...ozellıkle bole hassas konulardaa...
 3   3 Temmuz 2007 13:50   mesajın adresini al  

tohunç
tohunç
wuuuuuu

madem ki türksün göster ürksün ....
 3   3 Temmuz 2007 13:52   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
su yuzden hepimiz birer Hrantiz;
Bu ulkede dusuncesini soyledigi icin oldurulenlerin. Emperyalistlerin kuklasi olmus Fasistlerin, bir daha bu kadar kolay bir sekilde ulkemizdeki kardesligi hancerleyememesi icin
Devletin, Faili Mechullari gormezden gelmesini engellemek icin.
Senin kendi can guvenligin icin.

çilekli turta demis ki:

hepimiz neden hrant olalım ya bole bı laf varmı hangı mantıga sıgar...bn we cevremdekı cogu ınsan bnu kabul etmıorz .genel konusulmasnn...ozellıkle bole hassas konulardaa...

3   3 Temmuz 2007 13:54   mesajın adresini al  

seytan ucurtmasi
seytan ucurtmasi
Türkiye nin yüz karası olaylarından birisi.gerek cinayeti, gerek cinayet sonrası yaşanan çarptırılan olaylarıyla birlikte.umarım (her ne kadar zor olsada) GERÇEK SUÇLULAR gereken cezayı alırlar....
hepimiz hrant ız ve hepimiz ermeniyiz sloganında vurgulanmak istenen şey anlaşılmamış hala..
yazık..
 2   3 Temmuz 2007 13:54   mesajın adresini al  

agr@
agr@
tutturmuslar bi soykırım yalanı...
asıl soykırımı yapan onlar dikkatini cekerim 26 şubat 1992 ye bi bak...
keşke soylarını kırsaymışız şimdi bunca problem olmazdı...
3 Temmuz 2007 13:55   mesajın adresini al  

t..j
t..j
gerçek suçlunun kimler olduğunu sen , ben , herkes biliyo... bu dava sürecek sürecek en sonunda unutulup gidecek....düşüncesini özgürce sölüyomuş...her doğru da her yerde sölenmez die bi laf var...
3 Temmuz 2007 13:57   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008