ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
hayatın sınavı össmiymiş.pehh..asıl iş ünivden sonra başlıyor,kpss geçmeden birisi öğretmen olamıyor.bütün tıp mezunları için tus şart,iktisat işletme mezunları için de kpss çok önemli bi yer tutuyor,hukuk mezunları hakimlik savcılık sınavlarında cebelleişyorlar(ki avukatlık sınavı kaldırılmasaydı)
bütün banka kuruluşları kpssye bakıyor.ve bu sınavlara yüksek düşük puanlı üniversiteler önemli olmadan herkes girebiliyor.önemli olan ünivi bitirmek ve sonrasında da nasıl çalıştığın artık...ya da hayat sınav..
30 Haziran 2007 13:32
s.y
cok dogru demişssin artık muhendisliklerdede 2 3 yıl calışma zorunlulugu var sonra tam muhendis olabiliyorsun mufettıslık sınavları sunlar bunlar hep sınav hep sınav
bigbang demis ki:
hayatın sınavı össmiymiş.pehh..asıl iş ünivden sonra başlıyor,kpss geçmeden birisi öğretmen olamıyor.bütün tıp mezunları için tus şart,iktisat işletme mezunları için de kpss çok önemli bi yer tutuyor,hukuk mezunları hakimlik savcılık sınavlarında cebelleişyorlar(ki avukatlık sınavı kaldırılmasaydı)
bütün banka kuruluşları kpssye bakıyor.ve bu sınavlara yüksek düşük puanlı üniversiteler önemli olmadan herkes girebiliyor.önemli olan ünivi bitirmek ve sonrasında da nasıl çalıştığın artık...ya da hayat sınav..
30 Haziran 2007 13:42
under a violet moon
yaa hemen moralimizi bozmayın yahuu.. ztn üniv.e girecez die psikopata bağlamıştık yeni yenii düzeldikk :))bide bunları söleyipte şu güzel öğrencilik yıllarımızı karamsarlığa itmeyinn :))
30 Haziran 2007 13:46
rus ruleti
evet ya öss den önce sunu anlattımmı tamam artık dıyordum megerse degılmıs ya sınav sınav bıtmıyor yok müsavirlik yok ıdarı hakımlık yok bankacılık okulu bıtırınce kac sınava gırecem ınanın bende bılmıyorum o sınavları gecıncede ıs bıtmıyorkı stajyerlık sonra yıne sınavvvvvv sanırım hayatım boyunca sınavlara gırıp cıkacagım gercı hayatın kendısı de sınav degılmı?
30 Haziran 2007 14:20
lithium
köpek gibi çalıştırıyorlar şu an girdiğim bölümde (ben çalışmıyorum,çalışamıyorum o ayrı , arkadaşlarım için diyorum:)) ama bitirnce en azından rahatça iş bulunabiliyormuş...
30 Haziran 2007 15:11
tınmaz melaike
kuzu koyun seçme ve eleme yarışı=)))
30 Haziran 2007 16:43
viorith
evet gerçekten insan üniversiteye girdikten sonra öss neymiş fln diyor.
hatta dersaneye gidenlere bakıp dalga geçip güledebiliyor
üniversitede bunlar çok komik geliyo insana
heleki liselileri hiç sormayın
30 Haziran 2007 17:33
0zkan
üniversiteye girince öss ne deniyor.. sonra kpss, o ss bu ss derdine dusuluor..
kpss flnı filanı gecince busefer onlar neymiş denecek..
ve bu boyle surup gidecek.. asıl mesele önumuzdeki asamaları gozumuzde buyutmeden karsılayabilmek diilmi.. sonucta bu ve buna benzer sınavlar hayatın her anında karsımızda olacak.
simdi baslıgı acan arkadasta olusan üni sonrası sınav telasınıda bu bakımdan yanlıs goruyorum.. yıllar sonra kpssnınde ne kadar basit bi iş oldugunu soyleyeceginden hiç şuphem yok:))
30 Haziran 2007 17:40
elif*
ölüm+stress=sınav ve ekşi sözlükte yazan bişi
öğrenciye sokuş sistemi!!
30 Haziran 2007 18:20
red4
faydasız bir yerleştirme...veterinerlik isteyen bi şahsı iktisada sokmak gibi...
30 Haziran 2007 18:37
polater
öss liselilere öyle bi anlatılıyo ki sanki öss'yi kazanınca her şey biticek hayatları kurtulucakmıs gibi bi izlenim yaratıyolar gençlerde. Halbuki öss sadece bi başlangıç. Tüm enerjisini öss yi kazanmaya harcıyan gençlikse hayata bezmiş ve tükenmiş olarak başlıyor.
30 Haziran 2007 18:55
hiyelkar
ÖSS ile ilgili fikrim, gereksiz olduğunu söyleyenlerin ve eleştirenlerin, neyi neden eleştirdiğine göre değişmekte. şimdi; sorun ne? 2 milyon sınırına yakın ortaöğretim mezununu, tahmini 200 bine yakın kontenjana yerleştirmek. bunu nasıl yapabilrsin? bir seçme sistemi oluşturup insanları yönlendirerek. ha, eğer sınavın yapılışında veya sistemde bir arıza varsa, odur sorun, sınavın ya da seçilmenin kendisi değil. peki öğrenci neye kızıyor? öğrenci, sadece 3 saatlik sınavın ölçücü olmadığına inanmakta ve üzerinde inanılmaz bir yük bindirilmiş durumda, farkına varıp kendini kurtarmaya çalışırsa ne ala, zamanında farkına varamadıysa eğer, geçmiş olsun, istediği çoğu şeyi yapamayacak. yani, çok bilimeyenli, çok dereceli bir denklem olmuş, üstüne başka sürüyle sorun bindirilmiş bir kördüğüm.
peki ne yapılabilir düzeltmek için?
2 günde çözülecek bişey olmadığının farkına varılmalı önce. bundan sonraki aşama, öyle her gelen yönetenin, kafasına göre değiştiremeyeceği bir sistem, düzen ve program hazırlamakta. liseleri siyaset ve oy almak için kullanma şerefsizliğine düşmeden, memlekete yararı en üst düzeyde olan bir sistem kurulmalı. varolan sistemin kötü yanlarının yanında, elbette olumlu tarafları da var, bunları geliştirerek başlamalı. ondan sonra kimse sınav var diye kızmayacaktır zaten. ama şu düzende, bu herşeyin parayla imtihan edildiği düzende, böyle bi sınavın olması, çalışan insan için o kadar da büyük bir sorun değil. yeter ki, adımlarını doğru atmayı bilsin, işini savsaklamasın. bundan daha iyi fikirleri olan varsa ülke için, dinlemek öğrenmek isterim. ama maalesef, öyle oturduğu yerden sallayan çok insan var, çalışmadan hiçbişey olmuyor bence, öncelikle söz söyleyebilecek konuma gelsinler, sonra hataları düzeltmeye kalksınlar derim. keşke şarkı yapılıp eleştirilmesiyle bu sorun hallolsaydı ama, öyle olmuyor.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/12392
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.