uçurtmalar demis ki:
sen güneşin ozanlarını durdurabilir misin sandın?
rüzgarın şarkısını susturabilir misin sandın?
korkmuyorum şiddetinden, ateş tutan ellerinden
ürkmüyorum nefretinden ve karanlık nefesinden
boyun eğmem asla sana yaksan bile bedenimi
ben doğarım küllerimden
gücün varsa durdur beni.
29 Haziran 2007 00:39
seytan ucurtmasi
evet.
29 Haziran 2007 00:39
elmalı pasta
unutmadık...
29 Haziran 2007 00:41
hayda.bre
O zamanın belediye başkanı rp den milletveli oluyor, yakanları da kırmızı pasaport ile almaya ya gönderiyorlar :)
Bunlar nasıl bir insandır , mübarek olan bir günde cuma gününde namazını kıl sonra Allahu ekber diyerek insan yak.Senin kıldığın namaz mı , sen kılsan neye yarar daha kendi dini öğrenememişsin, bırak insanı en küçük bir canlıyı bile incitmek günah.
29 Haziran 2007 00:42
no control-(bıyıklı)
biz yaşamayı zulümsüz sevdik...
29 Haziran 2007 00:47
kuğucan
bir yobaz yangininda
sivas'i dokuldu
turkiye'nin,
hic onarilamayacak.
o zamandan beri
dunyanin otuzyedi yildizli
tek otelidir
madimak.
vedat ozdemiroglu
29 Haziran 2007 00:51
no control-(bıyıklı)
SIVAS ACISI
Ben tanırım
Bu bulut bizim oranın bulutu
Hemşeriyiz ne de olsa
Benim için kalkmış ta Sıvas'tan gelmiş
Yurdumun bulutu
Başımın üstünde yeri var
Ben bilirim
Bu rüzgâr bizim oranın rüzgârı
Hemşerimiz ne de olsa
Benim için kopup gelmiş yayladan
Yurdumun rüzgârı
Kurutsun diye akan kanlarımı
Ben anlarım
Bu acı bizim ora işi hançer acısı
Bir ülkedeniz ne de olsa
Aynı dili konuşsak da
Anlamayız birbirimizi
Hançerin nakışı
Tanıdım acısından Sıvas işi
Ben duyarım duyumsarım
Bizim oranın sızısı bu
Binip kara bir buluta Sıvas ilinden
Sıvas rüzgârında uçup gelmiş
Helallik dilemeye
Ey yüreğimin onmaz acıları
Ey beynimin dinmez sancıları
Suç ne bende ne de sende
Suç seni karanlıklara gömenlerde
Ne de olsa yurttaşımsın
Kapalı olsa da bütün vicdan kapıları yüzüne
Bilmelisin bir yerin var canevimde
Aziz NESİN
129 Haziran 2007 00:52
parnassius
onlar istiorlarki bizim düşüncemiz herkes olsun....onların tahammülü yok itiraza asiliğe...ya bizim dediğimiz olsun yada katliam diolar... ya bizim gibi düşünürsün yada ölürsün ama bilmiolarki bizim kanımız asi akıo bilmiolarki biz boyun eğmeyiz kimseye ...
bilmiolar işte katliamla yok ettik sandıkları düşünceler beyinler her nesilede yasıo bunun en güzel kanıtı işte hala sivas katliyamı aklımızda ve hala katiller lanetleniyor... bizler küllerimizden doğuoruz
29 Haziran 2007 00:53
lord of drinks
Muhlis akarsu amcamın öğrencisi yavuz amcam ne demiş;
Suçumuz nedir erenler
Kara günlerde biz kaldık
Mansur ile Bedrettin ile
Serezlerde biz asıldık
Zalımların zulmu bizim
Gözümüzü yaş eyledi
Ali aşkı namımızı
Böyle Kızılbaş eyledi
Nesimiyle Pir Sultanla
Biz asıldık biz kesildik
Maraşlarda Sıvaslarda
Biz yandık bizler yakıldık
Zalımların zulmu bizim
Gözümüzü yaş eyledi
Ali aşkı namımızı
Böyle Kızılbaş eyledi
Biz pire ikrar vermişiz
Gerçeğe boyun eğmişiz
Mazlumların hakkı için
Zalıma karşı durmuşuz
Zalımların zulmu bizim
Gözümüzü yaş eyledi
Ali aşkı namımızı
Böyle Kızılbaş eyledi
29 Haziran 2007 01:00
no control-(bıyıklı)
Ülkem gibisin Sivas… İnsanları yakan katillerinden daha çok izleyen ve sessiz kalanların var bağrında, korkanların, sinenlerin, yakılan insanların çığlıklarına kulaklarını tıkayanların var… 2 Temmuz’da bağrında yakılan ateş, vicdanları da yaktı…
Ve hala senin bağrında yaşanan kadar kalleştir ölüm ve ecelsizdir, Sivas… İnsan bedenidir artık ateş ve zulmün kalelerine çarpan gürül gürül bir hayattır ateşe kesmiş bedenler… Karanlığı aydınlatacak ateşi bir kez de seninle tanıdı baş eğmeyenler…
Ülkem gibisin Sivas… Madımak’ta yakılan ateş ülkemin dört bir tarafında yanar hala; aydınlatır, halkımın karartılan geleceğini.
Sorulsaydı hesabı Sivas’ın, umuda sevdalı yürekler yanmazdı. Ama sorulur bir gün elbet.
Bunun hesabını soracaklar bulunur! Dört duvarın, beyaz ve sessiz ölümün, hücrenin hesabına verilen yiğitlere de, temmuz çölünde kavrulan canlara da verilmiş sözdür bu... Tutulacaktır!
29 Haziran 2007 01:05
no control-(bıyıklı)
Ülkem gibisin Sivas… Ne Hızır Paşa’ların bitti ne de Pir Sultan’ların… Hasret yakardı yürekleri bağrında, şimdi insanlar yanar bir bir…
Ülkem gibisin Sivas… Bir uzun hava çalar bağrında, yürekler yanar her daim, hapsolur bir otele Pir Sultan’lar… Temmuz sıcağında bir yaz akşamı yanarlar diri diri…
Ülkem gibisin Sivas… Ülkemde yapılan bin operasyondan biri de senin bağrında yaşanır…
Oyalanır Madımak Oteli’nde onlarca insan, ölümü beklerler çığlık çığlığa; bir yardım eli uzansın isterler, tek bir yardım eli bile uzanmaz.
Sivas, ülkem gibisin… Milyonlarca insan elinden biri bile uzanamaz sana, yakılan insanlarına. “Allah Allah” naraları atanlar kadar bile, bir araya gelemez insanların. “Devletin şefkatli kolları uzansın” diye bekler insanların, çaresizce… Oysa biter insanlık Sivas’ ta… Gerici, faşist güruh, saldırır. Ve başarırlar… Bin operasyondan biri daha gerçekleşmiştir artık.
Otuz beş insan yakılarak öldürülür Sivas’ın orta yerinde. Otuz beş can, otuz beş insan güzeli... Acının kokusu kaplar her yanı. Yanan Madımak değildir de, yüreklerimizdir sanki.
Alacağın olsun Sivas. Değil mi ki, yalnız koydun otuz beş canı zulmün önünde; değil mi ki koruyamadın Madımak’ı, alacağın olsun! Bundan böyle her Temmuz’un ikinci gününde küller yağacak semalarından. Semaha duranların, türküler yakanların üzerine.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/12354
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.