ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, Ortakantin ciddi bir sosyolojik olgu. Bir tutam Ekşi Sözlük, bir tutam yonja, bir tutam Yeditepe Üniversitesi Kantini, bir tutam gençlik dizisi... Alın size Ortakantin... Şimdi Yonja kelimesini kullandım diye Ortakantin’i negatif bir sosyolojik olgu olarak gördüğüm düşünülmesin. İnternet dünyasında hiçbiryer birbirinden tamamen kopuk ve tamamen farklı değil. Hepimiz birbirimize komşuyuz. Ekşi Sözlük’te en çok Yonja ve İtiraf.com ile dalga geçilir mesela, oysa ki Ekşi Sözlük’te de bu sitelere akraba bir ruh vardır kısmen; Yonja ve İtiraf.com’u bilmeyen Ekşi Sözlük’ü de anlayamaz. Bu yazının yayınlandığı Siyahkahve sitesinin de 80630’la paralellikleri bulunabilir eğer dikkatli incelenirse.
Ortakantin sitesinin sahip olduğuna inandığım bir özellik, sitedeki üyelerin kalitesi ile sitede dönen muhabbetlerin kalitesi arasındaki fark. Bence Ortakantin, belirli bir standarta sahip insanlardan oluşan bir site. Buluşmalarına gitmedim, gerçi pek buluşması da olmadı, ama gitmem durumunda bazı komünitelerin buluşmalarında yaşadığım tiksinti duygusunu yaşamayacağımdan eminim. Ha elbette ki kimseyi küçümsemek haddime değil, ama açık konuşmak gerekirse öyle komüniteler var ki, onların buluşmalarına gitmek, özenle seçilmiş kıro-kaba saba-itici tiplerden yapılmış bir havuza atlamaya benzeyebiliyor. Hayatıma insan sokmaktan korkan, insanlardan bunalmış bir kişi olmadığım için en abuk sabuk tipleri bile kaldırabiliyorum zaten. Ama dediğim gibi Ortakantin diğer birçok komüniteden farklı olarak, insanı tiksindirmeyen, kaliteli tipler barındırıyor. Üstelik bıyıksız kız oranı da çok yüksek.
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur romanının baş karakterine göre kadın güzelliğinin en önemli şartı, İstanbullu olmakmış. Bu satırların yazarına göre de kadın güzelliğinin en önemli şartı, 1985 ya da 1986 doğumlu ve Ortakantin üyesi olmak. Çünkü üye profiline bakabilidiğim hemen hemen her kızda 1985 ya da 1986 sayısını gördüm doğum tarihi hanesinde. Zaten 86lı kızlar Ortakantinde kendi gruplarını bile kurmuşlar.
Şu tahminimi de aktarmak isterim ki, üye profili herkese açık olmayan kızların yaş ortalamaları ise muhtemelen daha da düşüktür, çünkü bir kız ne kadar genç olursa o kadar güzel, ne kadar güzel olursa da o kadar kibirli ve erişilmez olur.
Tabii güzellere güzel bakmanın güzel olduğunu halkımın ozanlarından öğrenmiş bir genç olarak, Ortakantin’deki güzel kadınlara güzel güzel bakmakla yetindim. “Eğer mesaj atarsam hor görülürüm, alay konusu olurum, dedikodu konusu olurum, hem zaten mesaj atıp ne diyeceğim ki” diye düşündüm. Ancak onlardan bana mesaj geldiğinde cevap yazdım, ki bu da nadiren gerçekleşti. Bir de “ekleme talebi istemiyorum, eklemek istediğim kişiyi ben eklerim” şeklinde takılanlar var o da apayrı bir husus.
Şunu da belirtmek isterim ki, bir güzeller geçidini andıran Ortakantin’deki kızlardan biri beni güzelliği ile özellikle etkiledi. Yanlış anlamayın, Ortakantin’i itiraf.com’a çevirmek gibi bir amacım yok, ama dediğim gibi bütün güzeller içinde bir tanesinin yüzü özellikle hoşuma gitti. Çok güzel değildi ama tam benim tipimdi.
Bu kişiye mesaj attım mı? Elbette hayır. Çünkü klas bir hareket olmaz. Ne o öyle normal insanlar gibi birini beğen ve mesaj at... Bu devir derin aşkların devri değil. Bu devir Yonjaların 80630’ların devri değil. Devir çalışma devri,devir Türk'ün devri,devir alçakların,hainlerin,yediği ekmeği pisleyenlerin bu ülkeden sürülmesi devri.
Bu kişinin yollarına fasulye döşedim mi? Hayır. Çünkü çok bireyselimdir. Ayrıca bu yazının başlığı “ORTAKANTİNİN RUHUMA İLHAM ETTİĞİ SEVGİ” ama yazılmasındaki amaç bu kıza ulaşmak değil; bu kızın kim olduğunu kızın kendisi dahil kimse asla bilmeyecek.
Neyse, İsmail YK’laşmayalım. Şunu da belirtmek isterim ki, Marcel Proust “Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde” diye roman yazınca başyapıt olarak görülüyor, İsmail YK güzel kızların gölgesinde kalan ruhunu şarkılarına dökünce alay konusu oluyor.
Tabii Ortakantin’de kadınlara ve erkeklere dair elde edilebilen materyaller, fotoğraflarla sınırlı değil. Kadın-erkek ilişkilerinin her yönü hakkında bitmek bilmeyen tartışmalarla dolu Ortakantin. ...“Kızlar futboldan anlamazmış hıh:P hadi maç yapalım da görünn” gibi cümlelerin cenneti bu site.
Sırf kadın-erkek ilişkileri olsa gene iyi. Ortakantin, sevgili kardeşim Aslı Çalışkaner’in de belirttiği gibi, genel anlamda olayların nedenlerini sorgulayan bir site. “Neden ben böyleyim diyerek insanlar kolaya kaçar”, “neden kızlar diet kola içer”, “neden ilişkiler kısa sürüyor”, “neden ben mutsuzum” gibi sorularla donatılmış durumda her taraf.
Pırıl pırıl delikanlılar, ışıl ışıl genç kızlar ve klişe pseudo-felsefi tartışmalar... Kendimi 80’lerdeki gençlik filmlerinin içine dalmış gibi hissettim valla bir an için. Üstelik aktifler de...“Kızlar futboldan anlamazmış hıh:P hadi maç yapalım da görünn” gençliği adını verebileceğimiz bir gençlik mi yeşermekte yoksa? Neyse, “yeni gençliğin halini de hiç beğenmiyorum şekerim. Atalarımız bu ülkeyi böyle bir gençlik için mi kurdu” geyiğinden tiksinirim.
siyahkahve.com dan yıne oldukça ilginç bir yazıyla karşılatım ve sızlerle paylasaym dedım,Reşat Çalışlar ın bu yazısında gecen bırde gızemlı bır kızımız var,yazıyı okuduktan sonra ıstesenız onu bulmaya koyulun,ıstersenız ortakantın hakkındakı yorumları ekleyın yada cıkarın tamamen sızın yorumlarınız...hadı buyrun...
28 Haziran 2007 16:48
archiss
bır daha okuyabılırsın:) anlasımıyorsa...
aex demis ki:
what what what
28 Haziran 2007 17:00
aslan67
arkadaş bu doktora tezi yapılacak bir yazı..kaç a4 uzunluğunda bea?
28 Haziran 2007 17:04
archiss
yahu ben yazmadım Reşat çalışlar yazmıs...
28 Haziran 2007 17:05
aslan67
abovv o zaman hiç başlamayayım..
archiss demis ki:
yahu ben yazmadım Reşat çalışlar yazmıs...
28 Haziran 2007 17:11
kertenkelebek
ben okudum.. kendimce de eğlendim.. :))
28 Haziran 2007 17:16
archiss
wahhshe,gercekten anlasılmadıgı ıcın mı soyledın yoksa dalga ya almak amaclımı anlamdım,yaznın sonunda,nerden aldıgm yazıyor,neyse konu varken ben konu olmayayım...