ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > ABC'yi bize onlar öğretti, Che'yi biz öğrendik

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  58  59  60  61  62  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

kazma tohunç
kazma tohunç
kendileriyle çelişme sebeplerini açarmısın biraz?
26 Haziran 2007 00:23   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
tabi ki açar kaka tohunç.Ben de karşı diilim tabi ki.Ben sadece az önce diğer forumda söylenenlere tepkimi gösteriorm şu anda o kadar.
26 Haziran 2007 00:24   mesajın adresini al  

seraphic
seraphic
sosyalizm komünizm şu güne kadar hiç bi zaman vaadettiklerini vermemiştir halkına ve yıkılmaya mahkum kalmışlardır...o yüzden böyle bi rejim mantıklı gelmiyor her ne kadar eşitliği sunsa da olmadı olmayacaktır...

üstelik biz Atatürk'ün çocuklarıysak bu tarz ideolojiler uymaz bizim ülkemize...çünkü Atatürk ideoloji adamı değildi...

abc'yi öğreten öğretmenlerimi de bunları bana öğretmedikleri için yargılamak düşmez ne sana ne başkasına ne bana...

bana öğrettikleri tek ideoloji var o da Kemalizm!
 6   26 Haziran 2007 00:24   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
omünizm veya komünistlik, sosyal örgütlenme üzerine bir kuramsal sistem ve üretim araçlarının ortak mülkiyetine dayalı bir politik harekettir. Komünizm sınıfsız bir toplum yaratma amacındadır. 20. yüzyılın başından beri dünya siyasetindeki büyük güçlerden biri olarak modern komünizm, genellikle Karl Marx'ın ve Friedrich Engels’in kaleme aldığı Komünist Manifesto ile birlikte anılır. Buna göre özel mülkiyete dayalı kapitalist toplumun yerine meta üretiminin son bulduğu komünist toplum geçecektir.

Komünizmi savunan akımlar arasında en yaygını Leninizm (Marksizm-Leninizm)'dir. Marksist Leninizm'e göre komünizme giden süreç burjuvazinin ortadan kalkmasını sağlayacak olan proletarya diktatörlüğüyle başlatılacak ve ardından komünizmin hazırlayıcısı sosyalizm aşamasına geçilecektir. Marksist kuramda son aşama olan komünizmin gerçekleşmesiyle devlet ortadan kalkacaktır.

Leninizm dışında iki komünist akım daha bulunmaktadır. Bunlardan ilki Marksizm'in temel görüşlerini benimseyen fakat Leninist modelle komünizm hedefine ulaşılamayacağını iddia eden sol komünizm veya konsey komünizmi olarak adlandırılan akımdır.

Ben Sosyal Demokrasi ile herhangi bir sorunlarini kesfedemedim

-glycerine-
-glycerine-
Tebrik ederim.

serappaa demis ki:

sosyalizm komünizm şu güne kadar hiç bi zaman vaadettiklerini vermemiştir halkına ve yıkılmaya mahkum kalmışlardır...o yüzden böyle bi rejim mantıklı gelmiyor her ne kadar eşitliği sunsa da olmadı olmayacaktır...

üstelik biz Atatürk'ün çocuklarıysak bu tarz ideolojiler uymaz bizim ülkemize...çünkü Atatürk ideoloji adamı değildi...

abc'yi öğreten öğretmenlerimi de bunları bana öğretmedikleri için yargılamak düşmez ne sana ne başkasına ne bana...

-glycerine-
-glycerine-
Sosyal Demokrasi,komünizmin düşmanı değildir.Komünizmin yaşanabilir hale getirilmiş şeklidir.
26 Haziran 2007 00:25   mesajın adresini al  

kazma tohunç
kazma tohunç
sosyal demokrasi konusunda söylediklerinizde haklısınız ama şu var Türkiye'de 1 tane A.B. İ.M.F karşıtı sosyal demokrasi partisi söylermisiniz :) ya da üretime yönelik devlet politikası olan?

Fikri Sönmez işkenceden ölürken sosyal demokrasi cellatlık yapmıştır. Ülkemizde sosyal demokrasi hızlı bir şekilde merkeze kaymaktadır.
26 Haziran 2007 00:30   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
Mutlulugu fazla uzaklarda aramayin ;)

4   26 Haziran 2007 00:30   mesajın adresini al  

ßerk
ßerk

serappaa demis ki:

Kemalizm diye yönetim biçimi yok öncelikle..
Atatürk'ün seçtiği Cumhuriyetti.
Ama henüz onun bile ne olduğunu bilmiyoruz..
Cumhuriyet ülkeyi çoğunluğun yönetmesidir. halk nasıl istiyorsa öyle yönetilmelidir.
yani bu sosyalizme engel değildir.
bkz: sovyet sosyalist CUMHURİYETLER Birliği, Çin Halk Cumhuriyeti

Hatta bu gün islamcı diye düşman olduğumuz AKP de cumhuriyet dahilinde bir siyasi akımdadır.
Bkz: İran islam cumhuriyeti.

Eğer Çıkıp da AKP'nin yaptıklarına avaz avaz bağrına biliyorsanız bu partinin tek başına iktidar olduğunu, halkın çoğunluğunun (oy vermeyenleri düşersek) bunu istediğini ve cumhuriyet içinde bunun da mümkün olduğunu tekrar gözden geçirmek lazım..

he bunlara karşı çıkıyosanız cumhuriyetçi değilsiniz..
o zaman hocalarınız size kemalizmi ve cumhuriyeti de öğretememiş demektir..
saygılar.
 2   26 Haziran 2007 00:31   mesajın adresini al  

kazma tohunç
kazma tohunç
Deniz Gezmişin son sözlerini 4 maddede yazıyorum.

1.Yaşasın tam bağımsız Türkiye!
2.Yaşasın Marksizm-Leninizm!
3.Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!!
4.Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm!

bu 4 unsur Türkiye'nin hemen hemen bütün sorunlarıdır. Bence bugün sosyal demokrasi bunlara çözüm üretmiyor.
26 Haziran 2007 00:34   mesajın adresini al  

blitzkrieg bop
blitzkrieg bop
Banada kemalizm çok saçma geliyor(sizin anladığınız kemalizm)

Komünism uylulandığı zaman yaşanmış en güzewl insan düzenine sahip olmuş oluruz.. Bu ülkede sosyalist devrim olması gerekir.. Ve insanca ve tam bağımsız yaşam anca böyle kurulur...
26 Haziran 2007 00:34   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Hayır efendim.Türkiye Cumhuriyeti,Demokratik ve Laik bir cumhuriyettir.Bunlar ufak ayrıntılar değil.
 1   26 Haziran 2007 00:34   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  58  59  60  61  62  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008