ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  genç sivillere öss soruları
alintidir secim cumhuriyet patlak ampul oss genc
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 13

doktor
doktor
SORU 1. Bir hukuk devletinde aşağıdakilerden hangisinin kararlarına aykırı iş yapılamaz?

a) Recep Tayyip Erdoğan
b) Abdullah Gül
c) Bülent Arınç
d) Fetullah Gülen
e) Anayasa Mahkemesi

SORU 2. On yıl önce “demokrasiyi tramvay, camileri kışla, müminleri asker, minareleri süngü” olarak gördüğünü beyan eden Recep Tayyip Erdoğan ve şürekasını demokrasi havarisi sanmak, kendisini onların yanında huzurlu ve güvende hissetme duygusu Liboş Sendromu olarak literatüre girmiştir. Liboş Sendromu aşağıdakilerden hangisiyle büyük benzerlik taşır?

a) Panik-Atak
b) Manik depresif
c) Borderline Personality Sendromu
d) Agorafobia
e) Anakrofobia

SORU 3. “AKP iktidarı döneminde PKK terörü giderek artmıştır” önermesi, doğruluk bakımından aşağıdaki hangi önermeyle benzerlik göstermektedir?

a) Güneş doğudan doğar ve batıdan batar.
b) Çimen yeşildir.
c) Deniz suyu tuzludur.
d) Gök Mavidir
e) Hepsi

SORU 4. Aşağıdaki kurumların hangisinde ulusalcılar ve Kemalistler, Tandoğan ve Çağlayan mitingleri sırasında yazdıkları ve söyledikleri için “ayaklarını denk almaları” konusunda uyarılmışlardır?

a) Bilimum liberal vakıf üniversitesi
b) Doğan Medyasının gazeteleri
c) Doğan Medyasının televizyonları
d) TRT
e) Hepsi

“Ben hayvanları çok seviyorum. Hayvanları seven insanları da sever. O yüzden de .... halinden anlıyorum.”

SORU 5. Ertuğrul Özkök’e ait bu cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) Claudia Schiffer’in
b) İzmirli cılız bir gencin
c) Die Welt gazetesi editörünün
d) Aydın Doğan’ın
e) Yoksulların

SORU 6. Aşağıdakilerden hangisi, yeterince öğrenci çekemeyince devletten yardım isteyip, bu yardımı alamayıca devleti AB’ye şikayet etmiştir?

a) English Time İngilizce Kursları
b) Goethe Institut Almanca Kursları
c) Türk Dil Kurumu
d) Instituto Cervantes İspanyolca Kursları
e) Diyarbakır’daki Kürtçe Kursları

SORU 7. Aşağıdakilerden hangisi, Cumhuriyeti yaşatacak olan kişilere örnektir?

a) Tayyip Erdoğan’ın çürük raporlu büyük oğlu
b) “Giyinmek Güzeldir” reklamındaki türbanlı bacımız
c) Ramazan ayında oruç tutmayanları satırla kovalayan mürteciler
d) Avrupa’da camilerde para toplayarak Euro milyoneri olan yeşil sermaye
e) Hiçbiri. Hayır hayır, kesinlikle hiçbiri!

SORU 8. Aşağıdakilerden hangisi, bizi muasır medeniyet seviyesine çıkarır?

a) Sosyal güvenliğin finansmanını zekat ve fitreyle gerçekleştirmek
b) Belediyelerin ramazan ayında açtığı aş evleri
c) Taksim AKM’yi yıkıp yerine mescit yapmak
d) “Kafir” olduğunu düşündüğümüz aydınları yakmak
e) Galiba bunların da hiçbiri

SORU 9. Recep Tayyip Erdoğan’ın Avustralya’da bir radyo konuşması sırasında kullandığı “Kelle” kelimesinin anlamı nedir?

a) Çorba yapmak için kullanılan hayvan başı.
b) Canlı hayvan ticaretinde eldeki mal sayısı, küçük veya büyük baş.
c) AKP kurmaylarının meclisteki milletvekillerini saymak için kullandıkları ölçüm birimi.
d) Ülke topraklarını savunurken şehit düşen gençlerimiz.
e) Bu kelimenin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın ağzında yeri ve anlamı olamaz.

SORU 10. Laiklik nedir?

a) Hakan Şükür’ün bir yıl daha futbol oynamasını istemektir.
b) Devlet yönetiminde dini referans almamaktır.
c) Kafirleri satır ve sopayla kovalamak, yakaladıklarının kafasını gözünü yarmaktır.
d) Ele geçirdiğin kurumlara kendi cemaat üyelerin dışında kimseyi almamaktır.
e) Bakanlar Kurulu’nun yüzde doksanının aynı tarikattan olmasıdır.

SORU 11. Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın “Dindar cumhurbaşkanı istiyoruz” sözü aşağıdaki ideolojilerin hangisiyle çelişmez?

a) Vecdi Gönül’ün kapalı AKP grubunda söylediği “nihayet mason olmayan bir cumhurbaşkanı seçilecek” sözüne kaynaklık eden ideoloji ile
b) Laiklik
c) Demokrasi
d) Sosyalizm
e) Liberalizm

SORU 12. Bülent Arınç, bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresi, 16 Mayısta doluyor. Bu süreçten sonra vekalet ederek, yetkilerini kullanacak kişi siz mi olacaksınız? Anayasanın 102. maddesi, 'Yenisi seçilene kadar eskisi devam ediyor' diyor. Sizin yorumunuz nedir?'' sorusuna,''Burada söz konusu olan BENİM. Ama Anayasamız, '7 yıllık süre için seçilir' diyor. Sayın Sezer'in, çok değerli cumhurbaşkanımızın görev süresi, 16 Mayıs 2007'de bitiyor'' ifadesi ile cevap verdi. Aşağıdaki önermelerin hangisi bu ifade ile çelişmez?

a) Bülent Arınç olmasa Türk halkının AKP’nin gerçek yüzünü görmesi çok daha geç olurdu.
b) Bülent Arınç Cumhurbaşkanı Sezer’in aynı zamanda eski Anayasa Mahkemesi Başkanı olduğunu unutmuştur, tereciye tere satmaktadır.
c) Bülent Arınç mikrofon görünce aklını yitirmektedir.
d) Bülent Arınç’ın doymak bilmeyen bir iktidar arzusu vardır.
e) Hiçbiri. Bu önermelerin hiçbiri Bülent Arınç’ın ifadesiyle çelişmez, hatta az bile gelirler.

SORU 13. Aşağıda bulunan rütbe sıralamalarından küçükten büyüğe doğru sıralanmış olan hangisidir?

a) İmam < Baş İmam < Şeyh < Emir
b) Bizim Kadı < El Kadı < Suudi Arabistan’daki Kadı < Afganistan’daki Kadı
c) Liberal köşe yazarı < TÜSİAD < AB < ABD
d) Er < Astsubay < Tarikatın atadığı birlik imamı < Yüksek Askeri Şura
e) Hepsi

SORU 14. “minareler süngü/ kubbeler miğfer/ camiler kışlamız/ müminler asker” Mısralarında “demokrasi” kelimesi nerededir?

a) Tramvay olup yola çıkmıştır.
b) Durağa varmıştır.
c) Dayanamayıp inmiştir.
d) Sadece genç sivillerin görebildiği bir anagram sonucunda ortaya çıkmaktadır.
e) Yoktur. Zaten olamaz da...

SORU 15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, bitişik yazılması gereken “–de, -da” ayrı yazılmıştır?

a) Zülfü Livaneli’nin de “militarist” olduğunu gördüm ya, ölsem gam yemem.
b) Üç milyon kişinin katıldığı mitinglere “bindirilmiş kıta” demek için de hakikaten kör olmak lazım!
c) TÜSİAD da, AB de Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını “son derece olumlu” buldu.
d) Türkiye’deki liberaller ya sayı saymayı bilmiyorlar, ya da gözlerinde bir sorun var.
e) Hiçbiri.

SORU 16. Emniyet Teşkilatına göre Kocatepe Camii’nde namaz düzeninde bulunan kalabalık 170 bin, Tandoğan mitinginde alanı dolduran insan sayısı 70 bindir. Buna göre:

a) Tandoğan meydanı Kocatepe Camii’nden daha küçüktür.
b) Emniyet yetkilileri namaz kılan insanların secdeye vardığını anlamamış, mitoz bölünmeyle çoğaldıklarını sanmıştır.
c) Emniyet yetkililerinin normalde seyrettiği hiçbir televizyon ve okuduğu hiçbir gazete Tandoğan’da miting olacağını yazmadığından, yetkililer mitingin sonuna yetişebilmiştir.
d) Bu çelişkinin mantıklı bir cevabı yoktur.
e) Hepsi

SORU 17. CNNTURK televizyonu, Tandoğan mitinginin yapıldığı gün saat 13:00 haberlerinde 120 bin olarak bildirdiği insan sayısını, bir sonraki haberde 20 bin olarak düzeltmiştir. Buna göre:

a) CNNTURK muhabirinin başına güneş geçmiştir.
b) Kemalistler kofti insanlardır, bir saat bekleyip canları sıkılmış ve alanı terk etmişlerdir.
c) ‘Yukarıdan’ telefon gelmiştir.
d) CNNTURK haber ekibi, en başından itibaren doğru rakamları veren (kendi ana kurumları CNN int. Dahil olmak üzere) diğer kanalları seyretmemektedir.
e) Hiçbiri

SORU 18. Tayyib’in bir ampulü, bir Abdullah’ı ve 354 milletvekili vardır. Bu araçları kullanarak Tayyip aşağıdakilerden hangisine ulaşamaz?

a) İslam Cumhuriyeti
b) Altın Üçgen
c) 367 milletvekili
d) 864 Rakımlı tepe
e) Hiçbiri. Hiçbirine ulaşamaz. Ahahay!

SORU 19. Aşağıdakilerden hangisi yer çekimsiz bir ortamda en düşük öz kütleye sahiptir?

a) 100 kg pamuk
b) Orhan Pamuk
c) 100 kg soğan
d) Patronlarının “İhale alacağız, vergi borcumuz var, iktidarı eleştiren haber yapmayın” emrini sineye çeken gazeteci ve televizyoncular.
e) Ellerinde bayraklarıyla meydanlara dökülen milyonlarca insana “kaknem kadınlar, bindirilmiş kıtalar, militarist şeysileri” diye hakaret eden “siviller” ve “gençler”.

SORU 20.

- Tayyip AB yolunda adım adım ilerlemektedir. AB’nin Türkiye’ye mesafesi bir ışık yılıdır.

- Tayyip Kıbrıs’ta bir adım, Kuzey Irak’ta on adım, kimlik ve azınlıklar konusunda 20 adım atmıştır.

- Tayyib’in her adımı ofsayttır.

Bu veriler ışığında Türkiye AB’ye ne zaman girer?

a) 2008
b) 2014
c) 2057
d) 2101
e) 3333

Ahmet, Sabancı Üniversitesindeki lisans eğitimi için Sabancı Vakfından 50.000 $, LSE’deki yüksek lisans eğitimi için British Council’den 60.000 £, Central European’daki doktorası için Soros’un Açık Toplum Vakfından 45.000 € almıştır. On yıl süren sosyal bilimler eğitiminin ardından Ahmet, Türklerin ne yaptılarsa kötü yaptığına inanmaktadır.

SORU 21. Ahmet’in eğitiminin değeri nedir?

a) 5 Ykr
b) 50 Cent
c) 5 Penny
d) İhtiyaca göre değişir
e) Hiçbiri

alıntıdır fakat kaynak siyasi görüşlü bir site olduğu için reklam olmaması için belirtilmeyecektir. merak edenler özel mesajla sorabilir...
 7   ~ 444 gün   mesajın adresini al  

narrative
narrative
harika sorular bunnnaaarr:D
~ 444 gün   mesajın adresini al  

...........
...........
of ya iyice bunaldım şu olaylardan seçimler olsa da bitse yaa

**mephisto** ®
**mephisto** ®
doktor kardesm sen var ya supersin.sorular saglammis (ozelden linki atarsan sevinirim).bunlari bilmelerine ragmen anlamayanlar var :s
 1   ~ 444 gün   mesajın adresini al  

agrega-(2 rule)
agrega-(2 rule)
WALLA SÜPER BEN ÇALIŞIP GELİİM ;)

çılgın bi nick
çılgın bi nick
süper. paylaşımın için teşekkür ederizzz... :)

hayda.bre
hayda.bre
Normal konuşma ile anlamayanlara karşılarına sıklı soru çıkınca nasıl bilecekler bir hoca tutsak ya onlara :)

time is money
time is money
iyiymişş de öle bol kesedn atmakla olmuyo bu işler çözüm lazım çözüm.......demirel gibi bir tek olmayacağı söylemeyin çaresini de söyleyin
~ 443 gün   mesajın adresini al  

ishtrock
ishtrock

farklı bi ülkede yaşamıyosan seçimlerde başına gelecek, yasayacak, yürütecek, iş verecek, okul açacak, eğitim verecek, olayın burjuva boyutundan çok halk kısmını ortaya çıkaracak, en önemlisi de kendi ülkesini, şehidinin kanını ağıza düşürmeyecek olan insanlarla malesef ilgilnemek zorundasın..saygılar..

...aylin demis ki:

of ya iyice bunaldım şu olaylardan seçimler olsa da bitse yaa

tripal enfeksiyon
tripal enfeksiyon
Basit bir taklit.
Genç Sivillerin ortaya koyduğu mantıklı tepkiye çekememezlikle verilen bir cevap olmuş.Ne diyelim, yaratıcılıktan uzak olanlara selam olsun!

the illuminati
the illuminati
Güzel olmuş ....

trojan
trojan
begendim..

zarpandit
zarpandit
:) cok ey yaww

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 13

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008