| |
round my neck
|
Bugün, seçimlere katılacak olan siyasi partilerin hemen hemen hepsinin beyannamelerinde öss kalkacak maddesine rastlamak mümkün,belli ki gelenler öss yi kaldıracaklar,fakat öss nin yerine gelecek sistemden insanların pek haberi yok,sizin var mı?ÖSS kalksın mı?
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
aslan67
|
iyi de bu kadar insanı üniversitelere yerleştirmek sınavsız mümkün değil..hem sistem değişecekse de bence 3-4 yıla anca oturur..pat diye 1 senede değişirse karmaşa olur..
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
-glycerine-
|
Öss nası kalkacak?Arz talep meselesi değil mi bu.1.5 milyon insan sınava girio 200 bini alınıo.Sınav olmadan nası seçeceksin
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
under a violet moon
|
zor o iş bencee... sistem baştan yanlış olduğu içinn,össnin kalkmasıı kocaman bir hayal maalesef !!
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
e1242
|
chp'den de cep telefonlarına mesaj gelmiş dün, öss kaldırılacak diye. peki nasıl seçilecek insanlar ?? tüm partiler kaldırılacak diyor ama nasıl olacak, onun hakkında en ufak bir yorum yok tabi !
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
w@hhshe
|
oks yi kaldırarak sanki öss nin de kalkacağının sinyalleri verildi gibi ama hadi hayırlısı..
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
şıracı
|
ya öğrencilerin seçimi için adil bi sistem şart merkezi sistem torpile engel olduğu için iyi fakat acaba en iyi yöntem bu mu .bununda incelemesini yapmak eğitim uzmanlarının işi ama ben kalksın diye kampanya yapılmasını dogru buluyorum bunlar yapılsınki alternatifler düşünülsün..hayat 3 saatlik sınava sıgar mı hakkaten?
|
|
1 ~ 440 gün
|
|
| |
w@hhshe
|
bence diploma notuna göre yerleştirilebilir insanlar..
daha gerçekçi olur en azından..
4 yıllık bi süre olur böyle 3 saate indirgenmemiş olur..
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
oshey
|
hayır delı mısın dıploma notunu gercekcı mı sanıyosun sen...o notlar nası sısırılıyor bılıo musun..dıploma notu alınabılır ama cok az bı etkısı olmalı sınav kacınılmaz
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
-glycerine-
|
diploma notuna göre nası yapacaklar,yeterli kontenjan yok ki.Yine bi sürü insan dışarda kalacak.Aynı not ortalamasına sahip olanlardan,kısa saçlı olanı seçecekler.
w@hhshe demis ki:
|
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
lord of drinks
|
bu mkonudaki çalışmalar yıllarır sürüyor ama kimsenin alternatif bir çözümü olduğunu zannetmiyorum
arkadaşların da dediği gibi arz/talep şartları bu derecede orantısızken;
yani 1.700000 kişinin arasından 150000 kişiyi yerleştirebilmek için başka bir çözüm yok gibi bişey.
ortaöğretim başarı puanı, öğretmenler lisesi puanı vs vs. gibi kriterlerin de yeterli olmadığı kanısındayım
diğer ülkelerde böyle bi yöntem yok ama onlarda bizden daha çok üniversite var.
yani bu sınavın kalkmasının tek şartı, ülkede yerleştirilecek öğrencilerin sayısının artması. problemimiz seçmek çünkü, üniversiteler artarsa seçilme olayı da ona oranla düşecektir.
ani birisi sınavı kaldıracaksa en az 30 üniversite yapmayı gözden çıkarması lazım, siyasi partiler için konuşuyorum...
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
w@hhshe
|
he bi insanın yıllara dayanan emeğini 3 saatte harcamak delilik değil yani?
3 saatlik bi sınavla seçilen biriyim ben de..
ne bekliyosun ki vatanı mı kurtaracaktım şurda iki dakkada :))
oshey demis ki:
hayır delı mısın dıploma notunu gercekcı mı sanıyosun sen...o notlar nası sısırılıyor bılıo musun..dıploma notu alınabılır ama cok az bı etkısı olmalı sınav kacınılmaz
|
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
dogujan
|
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
lord of drinks
|
köy liselerinde filan diplomaları da ortaöğretim başarı puanını da şişiriyorlar bi güzel, tam puan alsınlar diye.
öss sınavında geçen yıl 1450 tane okul birincisinin açıkta kaldığını, bunlardan bi kısmının barajı dahi geçemediğini hatırlatırım.
w@hhshe demis ki:
|
|
|
~ 440 gün
|
|
| |
-glycerine-
|
Türkiyede nüfus artışının düşmesi lazım.Nüfus artışı da çok büyük bir sorun.Kaynakların büyüme hızından çok daha hızlı bi şekilde nüfus artıo.
|
|
~ 440 gün
|
|
| |