ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  sinema-tv  stanley kubrick
full metal jacket otomatik portakal stanley kubrick
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

denizhan
denizhan
sinemanın gelmiş geçmiş en iyi yönetmeni olarak adlandırılan biri için başlık olmasa eksik olur diye düşündüm.
en iyi yönetmen tabii ki göreceli bir kavram, kimisi filmlerini izleyip bir halta benzetemez. ama genel kanı bu yönde.
her ne kadar sinemanın dahi çocuğu yaftası spielberg'de kalsa da, kubrick'in filmlerinin yeri bambaşkadır. her filminin ayrı özelliği, ayrı nefisliği mevcuttur.
göze çarpan özelliği ise hiç bir zaman bir türe takılı kalmaması, her filmini farklı bir türde çekmiş olmasıdır. ve her filmi o türün en iyileri arasında yer almakta. bunu başarmanın ne kadar zor olduğunu siz düşünün.

sırayla ustanın fimleri:
ilk filmi olarak bilinen The Killing (1956)
Paths of Glory (1957)
Spartacus (1960)
Lolita (1962)
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)
2001: A Space Odyssey (1968)
A Clockwork Orange (1971)
Barry Lyndon (1975)
The Shining (1980)
Full Metal Jacket (1987)
Eyes Wide Shut (1999)

bir çoğunu izledim, bir tek eyes wide shut'ı pek anlamlandıramadım, onu da türkçe ve arkadaşlarla izlediğimden olabilir.
onun dışında neredeyse hepsi zamanının ötesinde, izlemeye, üzerinde düşünmeye değer filmler.

son bir not da, Spielberg'in 2001 filminde çektiği A.I - Yapay Zeka filmini çekmek hep Kubrick'in hayaliydi, üzerinde çalışırken vefat etti. Spielberg de onun anısına bu filmi kendisi yaptı. acaba usta yapsa nasıl olurdu diye insan düşünmüyor değil.
 4   ~ 450 gün   mesajın adresini al  

crypton
crypton
Kardesim ne iyi ettinde actin bu konuyu
Cok severdim
The shining mukemmeldir
Barry Lyndon cok sikilmistim ne yalan soyleyim
Ama Ful Metal Jacket tam anlamiyla anlatmis o psikolojiyi
~ 450 gün   mesajın adresini al  

yalnız
yalnız
Shining süper kesinlikle, izlemeyen kalmasın...

hiyelkar
hiyelkar
bu 11 filmden henüz 4'ünü tam olarak izleyebildim. şu an hepsini topladım, yakın zamanda üzerlerinde bi çalışma yapmam gerekecek :)
sinemanın eğlenceden çok, sanat ve eleştiri yönü için izlenmesi gereken bir yönetmen. sinema ile hangi alanda olursa olsun ilgilenen kişilerin bir dönüp izlemesi gerektiğine inanıyorum.

hayali
hayali
lolita, nabokov'un meşhur romanından uyarlanmışı sanırım..
clockwork orange çok derin,eşsiz bir film bana kalırsa,bu sanatın sınırlarını zorlayan,ezber bozan...çok mühim,yine ludwig van dinleyen bir psikopat ile karşı karşıyayız..çok sağlam eleştiriler,çok zekice hazırlanmış..
şahsen ise röportaj vermemesi,sinema haricinde kameralardan uzak kalmasıyla birçoklarının takdirini,saygısını,sevgisini kazandı..

denizhan
denizhan
the shining, herhalde en sevdiğim korku filmidir ya da gerilim mi demeliyim, neyse işte.
stephen king, sağolsun kubrick'in çektiği versiyon kitaba uygun değil diye gurur yapıp kendi filmini çekmiştir. sonra yüzüne gözüne bulaştırmıştır.

spralşeker
spralşeker
clockwork orange ı izledm we cidden çok iidi.
ayrıca kubrick filmlerini böle tarih sırasıyla fln görmek hoşuma gitti :)
faydalanıciim bu listeden ;)
mersi :D

idirawas
idirawas
full matel jacket cidden güzeldir

aex
aex
ama otomatik portakal en iyisi .

nick mick yok
nick mick yok
takdire şayan insan,yaratıcı ötesi yönetmen.filmleri dumur edici,özellikle otomatik portakal dönem dönem izlenmesi gereken bi film.

prometheus
prometheus
Bir fotoğrafçıyken kendini ispatlamak için yönetmenliğe geçtiğini söylemiştir.

ismini the killing adlı film stüdyo filmiyle duyurmuş olan yönetmenin bu filmi tarz olarak tarantino ve benzeri yönetmenlere ilham kaynağı olarak görülür. Özellikle jackie brown fiminin bu filmden büyük oranda etkilendiği söylenir.

Spartakus filmi yönetmen için büyük bir yara olarka görülmüştür. Bu filmde oyuncularla yaşadığı sorunlar üstlerinde egemenlik kuramama sorunu daha sonraki filmlerinde oyunculara karşı tavrını oluşturmuştur. Artık sinema dünyasının en titiz ve en sorunlu yönetmenlerinden biridir.

Daha sonra stüdyolarla kavga edip ingilterede film çekimlerine devam etmiştir. Burada da shining filmine imza atmıştır. Herkes filmi çok beğenmiş olsa da filmin uyarlandığı kitabın yazarı stephen king filmi beğenmemiş sonra kendisi tekrar senaryosunu yazıp çekmiştir.

Bu kadar farklı ve başarılı filmi arasından bir tercih gerekirse petter sellers'ın dört rolde karşımıza çıktığı dr strangelove tercihim olacaktır.
 1   ~ 450 gün   mesajın adresini al  

denizhan
denizhan

orlon kazak
orlon kazak

ufoozgur
ufoozgur
2001: A Space Odyssey ve Eyes Wide Shut'ı izledim..veya izlemeye çalıştım. Bu iki filmi baz alarak konuşuyorum. Kubrick'in tarzı sanki biraz sıkıcı gibi. Yani olaylar yavaş gelişiyor sanki ya da ben öyle hissediyorum. Akıcılık beklerken bazı öğelerin üzerinde gereğinden fazla duruyor sanki. Ya da bu paragraf tamamen benim önyargımdan da kaynaklanıyor olabilir:P

nemesismls
nemesismls
Çok büyük bir çoğunluğunu birkaç kez seyretmiş biri olarak utanç duyuyorum ki fırsatını bulup da bi şöööle 'shining' i seyredemedim henüz
:(((
spartacus derim öncelikle; (çekildği yıllar baz alındığında-ki o zamanki teknolojiyle vs-,figuranlardan başrol oyuncusu Kirk Douglas a varana kadar-konusu itibariyle de hoş mu hoş bir filmdir)ayrıca eklemek gerekir ki full metal jacket daydı sanırım yani yanlış hatırlamıyorsam; ışık-kontrast olayında kendi alanında devrim yapmış bir yönetmendir (böyle bir yenilik daha önce icra edilmemiş efeeem-savaş sahnelerindeki aydınlık olayı yani!)

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008