ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
sorun su;
ben simdi laptopta lost izliyorum mesela, dvd de izleyemiyorum acmiyor orda (divx). laptopun beynini kullanip goruntuyu televizyondan alma isini yapamadim, cozemedim:( yani filmi laptop calistircak ama goruntu tv den gelecek.
bu arada televizyonun arkasi giris dolu, yaklasik 30 tane giris yeri var. laptop da iyi. yani bu ozelligi destekledigi %100. ama kablo fln ne olcak nereye bagliycam.
yardim bana, bana yardim:( kafam karisti iyice kurcaladikca
12 Haziran 2007 12:02
aex
ekran kartının tv out u varsa ki vardır, ona göre giriş çıkış kapbosu alacaksın o kadar, hatta belki yanında vermişlerdir bir kablo ama o kablonun iki ucuda aynı yuvarlak giriş çıkışlardan girişin adını unuttumda işte o kabloyu scarta ya da s video ya dönüştüren bir dönüştürücü almalısın , sanırım svideo ya dönüştüreni bulursun ama scara dönüştüreni bulman kolay olmaz, sende önce svideoya dönüştürüp ya da böyle bir kablo alıp onu scarta dönüştür . çünkü ; svideo-scart dönüştürücüler daha kolay bulunuyor .
112 Haziran 2007 12:14
keffenhaphazzah
laptop da muhtemelen tv out vardir ona gore kablo alip (s-video) kablosu bunu bi scart girisiyle tv ye baglayabilirsin. sari renkli olur genelde. hatta istersen sesi de tv den alabilirsin bunun icinde kirmizi ve beyaz renki kablolar olur :). bi elektronikci dukkanina git :)
212 Haziran 2007 12:17
soulreaver
Ayrıca NTSC standardını PAL B olarak seçmelisin...yoksa görüntüde sorun olabilir...
112 Haziran 2007 12:18
aex
ahaaa burda resimli anlatımı var hiç kendimizi yormamıza gerek yok herşey açık ve net benim anlattığım gibi yapmışlar ;
keşke guncele acsaydın ya bı sorunu...gunumuzun sorunlarından nede olsa
12 Haziran 2007 12:44
p.* selin akay*
yardımcı olan arkadaslarimiza tek tek tesekkur ederim, vaktinizi ayirdiginiz icin ve yardiminiz icin.
soylediginiz yontemi yapamadim o yuvarlak cikisli sey yok kutularda, kutularin hepsini cikardim ortaya. tvnin kutusundan mavi bir kablo cikti, pc ye uyum saglayip takilan tek uc o, tvye de baglandi. tv cdsi cikti bir de ekran karti olarak kurdum, ama tv de hep ayni uyari var video input bisey. sanirim kabloyu gormuyor ya da yanlis takiyorum.
ama mantik olarak cozdum halledicem bunu tesekkur ederim. hala calisiyorum cok gerildim yapicam bunu ben:) hirs yaptim :)
12 Haziran 2007 13:56
p.* selin akay*
pardon hangi arkadasim?
sprue demis ki:
hiç kasma, arkadaşın ertesi gün anlatır. . .
12 Haziran 2007 13:57
p.* selin akay*
idirawas ben 17 yasimdan beri calisiyorum esek gibi, birak arada keyfini sureyim dimi;) annem gibi konustun:)
idirawas demis ki:
30 giriş olan bi TV allahım bizede nasip et :P
12 Haziran 2007 13:58
aex
sanırım benim ulaşılacak son noktayı vermeme rahmen gene birileri baştan anlatmaya başlar demek istemiş.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/11923
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.