ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > müzik > The Beatles
ringo starr george harrison john lennon paul mccartney rock n roll pop efsane ingiliz muzigi the beatles
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

damla
damla
The Beatles, İngiltere'nin Liverpool kentinde kurulmuş bir müzik grubuydu. The Beatles hem sanatsal hem de ticari başarılarıyla tarihte büyük bir üne kavuşmuştur. Modadan müziğe kadar geniş yelpazede bügünkü gelişime payları büyüktür. Grup, birçok satış rekorları kırıp elliden fazla şarkisıyla liste başarısı göstermiştir. Amerika'da büyük bir başarıya ulaşmış ilk İngiliz grubu olan the Beatles, sadece Amerika'da liste başı olan yirmi tane şarkı bestelemiştir. Bu olay, yirminci yüzyılın en büyük müzik akımı olarak görülmektedir. EMI, 1985'te grubun yaklaşık olarak bir milyarın üzerinde satış yaptığını hesaplamıştır. Grubun, Paul McCartney tarafından yazılıp söylenen Yesterday adlı şarkısı müzik tarihinin en çok coverlanan şarkısıdır.

bayılıyorum kendilerine...babamdan bana geçen bi hastalık...

1   12 Haziran 2007 11:44   mesajın adresini al  

damla
damla
12 Haziran 2007 11:45   mesajın adresini al  

1914
1914
beatles denince akla ilk gelen şarkı 'yesterday' olsa gerek.
12 Haziran 2007 11:48   mesajın adresini al  

damla
damla
black bird
all you need is love
Penny Lane
Let it be
Imagine
yesterday
yellow submarine

favorilerim....
12 Haziran 2007 11:51   mesajın adresini al  

iksir
iksir
damla eline saglık harika bi baslık, aldı götürdü beni.....
12 Haziran 2007 12:24   mesajın adresini al  

tsigalko
tsigalko
burak gelse de videolarını eklese ii olacak:) böyle kuru olmuş.
12 Haziran 2007 13:06   mesajın adresini al  

scarlett o'hara
scarlett o'hara
yesterdaaay all my trouble seem so far awaaaayyy
12 Haziran 2007 15:45   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
Birçok kisinin de kabul ettigi üzere dünyanin en popüler ve kalici rock'n roll grubu olan Beatles, müzik piyasasini yüzsüz olan müzisyenler devrinden çikarip bir sov dünyasina dönüstürmüstür. Frank Sinatra ve Elvis Presley gibi idollerden sonra bir grubun da böyle basarilar yakalayabilecegini kanitlamislardir. Çikardiklari parçalar hit olmus ve yüzlerce kisi tarafindan cover'lanmistir.
Beatles'in kökleri 1950 yillarinin Ingiltere'sine, Liverpool'a dayanir. John Lennon'in kolej yillarinda kendine bir gitar alip okulda bir grup kurmasiyla baslayan olaylar sonunda Beatles'in efsane kadrosunu ortaya çikarir:
- John Lennon (vokal, gitar)
- Paul McCartney (vokal, bas)
- George Harrison (gitar)
- Ringo Starr (Richard Starkey) - (davul)
1960 Mart'inda gruba basçi olarak katilmis olan - Lennon'in sinif arkadasi - Stuart Sutcliff gruba Beetles ismini vermeyi önermistir. Bu isim Buddy Holly'nin grubu The Crickets'den esinlenilmistir. Yaz sirasinda isimleri önce Silver Beatles'a, ve son olarak da Agustos'ta Beatles'a dönüsmüstür.
Almanya turneleriyle Avrupa'ya açilmayi planlamislardir fakat ünlenmeye baslamalari Liverpool çevresinde Ingiliz klüplerine çikmalariyla baslamistir.
Subat 63'te stüdyoya dönüp sadece bir gün içinde ilk albümleri Please Please Me yi olusturan on sarkiyi kayit etmislerdir. Albümleri bir ay sonra piyasaya sürülür ve albüm listelerde 30 hafta 1 numara kalir. Artik Beatlemania olarak adlandirilan çilginlik baslamistir. Mükemmel performanslari disi hayranlarini ciglik cigliga edecek kadar etkilidir.
Grubun önemli elemani John Lennon fanatik bir hayrani tarafindan öldürülür. Grup dagilditan sonra solo çalismalara devam ederler. Grubun (benim gibi) birçok fanatik hayrani var. Ayrica birkaç yil önce çikan Anthology albümlerinde tüm sarkilarinin yeniden düzenlemeleri ve hikayeleri var. Ben Almanya'da buldum, orijinalini bulabilirseniz size de tavsiye ederim...
12 Haziran 2007 16:34   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
bu yazıyı 2000 senesinde muzisyen.net'e beatles tanıtımı olarak yazmışım oradan copy paste ettim
12 Haziran 2007 16:35   mesajın adresini al  

damla
damla
teşekkürederiz....
12 Haziran 2007 17:06   mesajın adresini al  

doktor
doktor
saçları gerçek mi peruk mu?
12 Haziran 2007 17:50   mesajın adresini al  

iksir
iksir
12 Haziran 2007 18:30   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008