gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Konu Dışı - lpg hakkında yardım lutfen
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 16
 Yazar: Mesaj:
polater
polater
Meraba arkadaslar. Benim 96 model 1.6 enjeksiyonlu Polo'm var. Arac kilometrede yaklasık 230 bin yakıyo. haftada 200 kilometreden fazla yol gittigimden benzin parası belimi bukmus durumda. Ben de bundan kurtulmak için lpg taktırmayı dusunuyorum. Gordugum kadarıyla iki çesit lpg var bi normal bir de sıralı sistem . normal lpg nin fiyatı 400 milyon cıvarı sıralı sitemin fiyatı 1250 . Aranızda lpg taktıran varsa bana yardımcı olabilir mi acaba? Hangi tarz lpg sitemini önerirsiniz, sıralı lpg nin avantajı ne. Lpg taktırdıktan sonra aracınızın perfomansı ve yakıt tuketımı nasıl degişti?

11 Haziran 2007 12:17 ~ 11 Haziran 2007 12:18  mesajın adresini al  
cabin cross
cabin cross
arkadaşlar açıklamış sanırım bende paylaşmak istedim
her türlü lpg, çekmediği durumlarda oluyor tabi o zamanda anında benzin :D
LPG kullanıyorum gurur duyuyorum :)))))))))

11 Haziran 2007 12:55 ~ 11 Haziran 2007 13:02  mesajın adresini al  
polater
polater
Saolun arkadaşlar paylasımlarınız için. Buyuk ihtimalle taktırıcam , iyice kafama yatmaya başladı bu iş. Ben zaten çok fazla performans aramıyorum az yaksın , ayamı yerden kessin yeter :D .

11 Haziran 2007 13:02  mesajın adresini al  
~büşranıl~
~büşranıl~
lpg nin açılımını bilmiyorum ben :s

11 Haziran 2007 13:07  mesajın adresini al  
vulcao
vulcao
çif enjeksiyonlu olanlardan tak hocam...

diğerinde arabanın ömrünü kısaltırsın...

11 Haziran 2007 13:12  mesajın adresini al  
cabin cross
cabin cross
kat iptali derken ? enjektörlü arabalardada kullanabilirsin LPG

11 Haziran 2007 13:39  mesajın adresini al  
£qually damaged
£qually damaged
yeni sıralı sistemler eski sistemle alakası olmadıgı için gayet iyi. benim arkadasımda war mazda 3 e yaptırdı ve gayet memnun. en onemli olan sey gaz kokusu oda hiçbirşekilde arabanın içine girmiyo hissedilmio. çekiste ise yuzde 5 lik bi kayıp oluo oda fazla degil. motorada zarar vermiyo. zaten sıralı sistemde araba çalıstıgında ilk benzinle çalısıo sonra gaza geçio ve boylece motorun benzinle temasıda saglanmıs oluyo cunku bagzı parçaların benzinle etkileşmesi lazım. 40 litrelik bi sistemle senin araba buyuk ihtimal 450 km veya 400 km gider. zaten depoda 50 ytl ye doluyo. gorunum acısından ise hiçbirsekilde belli olmuyo. arkadan tampon altına boru uste çekilio ve gozukmuo kaputta ise eger arabanın motoru koruma kapagı varsa sadece bi kablo gozukuo içerden isede ısıklı gostergesi koseye direksyon altına konulup yine bisey gozukmuyor. bence gayet guzel bi sistem..tabi bu sistemde en onemli sey iscilik yaptıracagın yere dikkat et derim..

11 Haziran 2007 14:25 ~ 11 Haziran 2007 14:26  mesajın adresini al  
eligible bachelor
eligible bachelor
valla hayatta taktırmıycam bişeydir lpg babam 98 passatımıza taktırıyım falan dedi dedim kendi elimle yakarım arabayı benim harçlıımdan kes yine de lpg taktırma diye sırtında el bombası taşıyıp pimi kimin çekeceini beklemekten farksız kendim de cmax dizel kullanıyorum abansam 180 az bassam 160 yakıyo kmde ayda 1000km deviren adamım durumun varsa dizel al derim zamanında dizel kullanıyorum diye benle dalga geçen tanıdıklarımın en az yarısı dizel araba kullanıyo şimdi

ayrıca ben 1.8t passata kmde 250bin yaktrıyorum ortalama sen nasıl 230 yaktırıyosun poloya onu anlamadım ben kullansam 200e çekerim onun yakıtı heralde gerçi kullandıın trafik koşulunu bilmiyorum ama

11 Haziran 2007 14:26  mesajın adresini al  
güveeen
güveeen
Bende de 2002 1.4 polo var otomatik ama, şehir içinde kilometrede 22 Ykr yakıyo şehir dışında 18 Ykr. Yine de lpg düşünmüyorum; arabanın orjinalliğini bozmayı sevmiyorum.

http://www.ortakantin.com/grup/vw-polo >>> gruba da bekleriz

11 Haziran 2007 15:47  mesajın adresini al  
ayaz26
ayaz26
bilader o 400ytl lik lpg senin aracına uyum sağlamaz sakın inanıp taktırma
sen 1250 bayıl bak dalgan a sona
sakın motor biter diyenlere de aldırma
zaten motor biteseye kadar da fazlasıyla kazancın olur

11 Haziran 2007 19:23  mesajın adresini al  
su damlacıkları
su damlacıkları
lpg diyince bende beden küçülmesine yardımcı olan sistem sandım :D

11 Haziran 2007 19:38  mesajın adresini al  
ppstr_h@k@n
ppstr_h@k@n
bendede chevrolet lacetti 1.6 war eskiden km.de 350 bin civarı yakıodu lpg taktırdım şimdi 200-230bin arası yakıo yine çok ama baya bi rahata erdim (yazdığım rakamlar şehiriçi)

11 Haziran 2007 21:39  mesajın adresini al  
dogujan
dogujan
lpg diyince hep aklıma bu gelir

Belçika’da bir Türk işadamı Ferrari’sine LPG taktırmak istedi. Şirket 145 bin Euro’luk arabayı derhal elinden aldı

11 Haziran 2007 22:17  mesajın adresini al  
armin
armin
Benim bildigim sıralı lpg taktırıldıgında, modern motorlarda performans artışı bile oluyormuş fakat normali performansı nasıl etkiler bilmiyorum.

11 Haziran 2007 23:11  mesajın adresini al  
ayaz26
ayaz26

su damlacıkları demis ki:

lpg diyince bende beden küçülmesine yardımcı olan sistem sandım :D

alkışlıyorum seni
şak şak şak

12 Haziran 2007 01:33  mesajın adresini al  
p.* selin akay*
p.* selin akay*
benim bir arkadas jeeplere lpg takiyor:) valla super bi nane bu, ben de yaptircam annem izin vermiyor patlarmis diye:)

biriniz annemi ikna etseniz olar mi :P

12 Haziran 2007 11:51  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 16
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008