namusun sadece bi zardan ibaret oldugunu düşünmüyorum.. ve cinsiyete baglı oldugunuda düşünmüyorum... Namusun olması gereken yer asıl insanın beynidir..
118 Haziran 2007 04:14
yasin altunkaynak
evet namusdur..
hem erkek için, hem kadın için..
hem erkeğin de o..p.su olur.. yani bu konuda, erkeklerin de herhangi bir özgürlüğü yoktur..
118 Haziran 2007 04:36
mesmerant
altina imzami atarim
unifb84 demis ki:
namusun sadece bi zardan ibaret oldugunu düşünmüyorum.. ve cinsiyete baglı oldugunuda düşünmüyorum... Namusun olması gereken yer asıl insanın beynidir..
18 Haziran 2007 12:27
draggers
ıkı bacak arasındakı namusu halletın pekı beynındekı namusu nasıl halletcen bu kımse önleyemez oyuzden sadece ıkı bacak arasında bıtmıyor namus;)
18 Haziran 2007 18:36
misscre
tabiki değildir.bakire olup da o noktaya gelene kadar kaç kişiyle birlikte olan insanlar var.ama bunu ciddiye alıp yaşayan o kadar insan varken böyle bir kıyaslama yapmak çok saçma!
18 Haziran 2007 22:34
ffile
volkan_ank demis ki:
Toplumumuzdaki, kadina karsi yapilan cifte standartin kanitidir bakireligi namus ile iliskilendirmek.
Erkekler istedigi halti yer, ama kadin yiyince namussuz ilan ederiz.
Koylerde kendi kizlarini satartlar, kendilerine namussuz demezlerde, kiz namussuz olur
Kadin tecavuze ugrar, bide ustune oldururler namusu kayboldu diye
Ben, bakirelik namustur diyen kadinlarida anlayamiyorum, neden kendilerini bu duruma gelmelerine musade ederler
Ne orospular var (bu meslegi yapan) o kadar namuslular ki
...
Bu durumda kişiden kişiye değişiklik gösterir,insanlar yaşamları boyunca belli psikolojik ve sosyal farklılıklarla karşı karşıya gelirler.
Bu dönemlerden birinde anlık bir hata olabilir bekaretin kaybolması bu yüzden namus kavramını bekaretin bulunduğu iki bacak arasına sıkıştırmak yanlış.Çünkü bu durumun yanında bekareti yerinde olan ama mükemmel fantezilerin içinde başrolu oynayan sayısız kişi var.
İsterseniz göreceli olan namus kavramı hakkında biraz daha analitik açıdan yaklaşalım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/11852
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.