ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Madde 1 Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olma hakkına sahiptir
Madde 2 A-Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir.
B-Bir tür hayvan olan insan,öbür hayvanları yok edemez, bu hakkı çiğneyerek onları sömüremez, bilgilerini hayvanların hizmetine sunmakla ödevlidir.
Madde 3 A-Hiç bir hayvana kötü davranılmaz, acımasız ve zalimce işlem yapılamaz.
B-Bir hayvan öldürülmesi zorunlu olursa;bu bir anda, acı çektirmeden ve korkutmadan yapılmalıdır.
Madde 4 A-Yabani türden olan bütün hayvanlar, kendi özel ve doğal çevrelerinde, karada.havada ve suda yaşamaya ve üreme hakkına sahiptir.
B-Eğitim amacı ile olsa bile,özgürlükten yoksun kılmanın her çeşidi bu hakka aykırıdır.
Madde 5 A-Geleneksel olarak insanların çevresinde yaşayan bütün hayvanlar uyumlu biçimde türüne özgü yaşam koşulları ve özgürlük içinde yaşama ve üreme hakkına sahiptir.
B-İnsanlar kendi çıkarları için bu uyumda ya da bu koşullarda yapacakları her türlü değişiklik bu hakka aykırıdır
Madde 6 A-İnsanların yanlarına aldıkları bütün hayvanlar;doğal ömür uzunluklarına uygun sürece yaşama hakkına sahiptir.
B-BİR HAYVANI TERK ETMEK ACIMASIZ VE AŞAĞILIK BİR DAVRANIŞTIR.
Madde 7 Bütün çalışan hayvanlar iş süresinin yoğunluğunun sınırlandırılması, onarıcı ve güçlerini arttırıcı beslenme ve dinlenme hakkına sahiptirler.
Madde 8 Hayvanlara fizik ya da psikolojik bir acı çektiren deneyler yapmak, hayvan haklarına aykırıdır. Tıbbi, bilimsel, ticari ve başka biçimlerdeki her türlü deneyler için de böyledir.
Madde 9 Hayvan, beslemek için yetiştirilmişse; bakılmalı,barındırılmalı,taşınmalı,ölümü de korkutmadan ve acı çektirmeden olmalıdır.
Madde 10 A-Hayvanlardan insanların eğlencesi olsun diye yararlanılmaz.
B-Hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlardan yararlanılan gösteriler hayvan onuruna aykırıdır.
Madde 11 Zorunluluk olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış, bir ''biocide'', yani karşı suçtur.
Madde 12 A-Çok sayıda yabani hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış, bir ''genocide'', yani türe karşı suçtur.
B-Doğal çevrenin kirletilmesi ve yıkılıp yok edilmesi sonu ''genocide'', soykırıma varır.
Madde 13 A-Hayvanın ölüsüne de saygı göstermek gerekir.
B-Hayvanların öldürüldüğü şiddet sahneleri sinema ve televizyonlarda yasaklanmalıdır, meğer ki bunlar hayvan haklarına saldırıyı göstermek amacı gütsünler.
Madde 14 A-Hayvanların savunma ve koruma kuruluşları, hükümet düzeyinde temsil olunmalıdır.
B-Hayvan hakları da insan hakları gibi yasa ile korunmalıdır.
bizler bu bildirgedeki kuralları dikkate alıyormuyuz? beslediğimiz,dışarıda gördüğümüz,yardıma ihtiyacı olan hayvanlara gereken ilgiyi gösteriyormuyuz?
8 Haziran 2007 21:55
dea
ben bir veteriner adayı olarak elimden gelen her şeyi yapıyorum, çevremde de ne kadar hayvana eziyet eden insan varsa uyarıyorum olmadı hırpalıyorum onları :)
8 Haziran 2007 22:01
güveeen
Bi veteriner arkadaşım itiraf etti; hayvanlara vurulan aşılar aslında çok ucuzmuş ama pahalı vuruyolarmış.
Aşı olmak her hayvanın hakkıysa niye insanları kazıklıyolar?
dea demis ki:
ben bir veteriner adayı olarak elimden gelen her şeyi yapıyorum, çevremde de ne kadar hayvana eziyet eden insan varsa uyarıyorum olmadı hırpalıyorum onları :)
8 Haziran 2007 22:05
dea
e onu yapana sorucaksın :) ki bir insanın da sağlık hizmeti almak hakkı olduğu halde ücret alınıyor. her şeyin bir masrafı var ne yapalım. özel sektörde bu işi abarttıkları doğru. son yıllarda pet kliniklerinin çoğalmasıyla pastadan düşen paylar küçüldükçe fiyatlar artıyor. kliniği döndürmek çok para ister....
18 Haziran 2007 22:13
lİomusİn
kazıklama yoktur belirlenen fiyatları vardir bunun üzerinde veya altinda ücret aliyorsa şikayet edebilirsiniz.
8 Haziran 2007 22:13
dea
kazıklama var ya ne yazıkki :( kabul ediyorum yani.. özel sektör abartmış durumda bu olayı. tırnak kesmeden, tıraştan bile fahiş fiyatlar alınıyor.
kim hazırlamış? yasalaşmış mı?
ayrıca burda sakat bir kaç madde var
Madde 8 Hayvanlara fizik ya da psikolojik bir acı çektiren deneyler yapmak, hayvan haklarına aykırıdır. Tıbbi, bilimsel, ticari ve başka biçimlerdeki her türlü deneyler için de böyledir.
bilim sekteye uğrar, her ne kadar hayvansever birisi olsamda, Her şey insanlar için mottosunu benimsemişimdir
Madde 12 A-Çok sayıda yabani hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış, bir ''genocide'', yani türe karşı suçtur
yine deminki ilkeden hareketle tarıma zarar veren zararlı böcekler nolcak?yada sinekler
B-Hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlardan yararlanılan gösteriler hayvan onuruna aykırıdır.
hayvan sevgisi aşılamak yada çocuklara hayvanları tanıtmak için dünya turu mu attırılsın?
oldu olacak BM insan hakları sözleşmesinin adını BM İnsan, Hayvan,Bitki( CANLI) hakları olarak değiştirelim. Hayvansever olmak ayrı şeydir, kötü davranmam bu tarz girişimleri desteklerim ama fazla abartmamak lazım, Bu hakların bazıları İnsanlara sağlanmıyor hala
8 Haziran 2007 22:17
dea
veteriner odasının belirlediği fiyatlar var tabii ama bunun belli bir miktar üstüne de izin veriliyor sadece altı yasak o da haksız rekabet doğuracağı için
8 Haziran 2007 22:18
benjamin_x
walla bizde vuruoz hayvanlara :)
8 Haziran 2007 22:32
lİomusİn
evrensel yasalaşmiş bir bildirge yapilacak deneylerde alternatif yöntemler kullanmak, kullanılacaksa fazla acı çektirmemek, en az sayıda kullanmak
sinekler demiş arkadaş zararlılarla mücade de doğal yöntemlere gidilmelidir kullanilan kimyasallar sofranda bizlere dönecektir sonuçlarini da tahmin edebilirsin
hayvanların seyrettirilmesinde ise sirklerde kullanılan hayvanlar ise acı çektirilerek o harekerler öğretiliyor bundalardan bahsetmiş
çocuklarını hayvanların doğal yaşamlarına uygun hayvanat bahçelerine götürebilirsin
yalnız ilk yazdığın bildirge yasa olsa bu dediklerine yer bırakmıyor bilmem farkında mısın ama:) yane doğal yoldan da süneyle mücadele etsen hayvan genocideına girer yada sinekleri ilaçlaması belediyelerin.
ayrıca standartları kim neye göre belirleyecek , kim takip edicek?
Hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlardan yararlanılan gösteriler hayvan onuruna aykırıdır.
ben burdan hayvanat bahcelerinin hatta doğal parkların da hayvan onuruna aykırı olduğu sonucu cıkardım
8 Haziran 2007 22:41
dea
doğal parklarda hayvanların seyrettirilmesi olayı yok ki. onlar geziyo dolaşıyo sen denk gelirsen görüyorsun :) doğal park adı üstünde doğal ortamında işte gözlemliyorsun hayvanı.o zaman belgesel de çekmesinler :) en çok seyredilen o değil mi özel hayata taciz olayı fln :p
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/11846
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.