| |
^^^^
|
mesela kendi okulumuzda yaz okulu için yeterli öğrenci sağlanamadı ve ders açılmadı,kaldığım bu dersi başka bi üniversitenin yaz okulunda alabiliyomuyum bi bilgisi olan varmı bukonuda??
eğer yapabiliyosam negibi şartlar gerekiyo?
|
|
~ 447 gün
|
|
| |
anthony casso cesare
|
Öğrenci işlerine sorabilirsin mesela en kesin bilgi sahibi onlardır...
|
|
1 ~ 447 gün
|
|
| |
t.j
|
yaw abi milletin hevesini kırmasana :D
pyjamus& demis ki:
Öğrenci işlerine sorabilirsin mesela en kesin bilgi sahibi onlardır...
|
|
|
1 ~ 447 gün
|
|
| |
iyiniyetli3.kişi
|
gazide şöyle:
başka üni.den ders almak için
1-mezun konumunda olman
2-mezuniyete en çok 5 dersin kalması
3-fakülte yönetim kurulunun onayı
4-denklik
5-illaki önceden kendi okulundaki başvuru yollarını tğketmiş olman
şartları aranıyor
bi de özel okullardan des almaya arıza çıkartmaları kuvvetle muhtemel...
|
|
1 ~ 447 gün
|
|
| |
^^^^
|
bizim öğrenci işlerimiz biraz boş..pek ilgilenmiyolar bunlarla..onun için yaşayan arkadaşlar varsa onlara soriim dedim..
ayrıca iyiniyetli3.kişi.ye de teşekkür ederim=)
|
|
1 ~ 447 gün
|
|
| |
anthony casso cesare
|
Her okulun hatta her fakültenin kendine ait bir uygulaması olduğu açıktır.
En sağlıklı bilgi de ordan gelir:D
|
|
2 ~ 447 gün
|
|
| |
şekeyy pancayııı=)
|
mesela bizde başka üni.den yaz okulanu girip geçtiin dersi kabul etmiyorlar.dokuz eylül etmiyor yani.sizin ediyorsa sorun yoq başka ünilerden yaz okuluna girebilersin die biliimm bennn
|
|
1 ~ 447 gün
|
|
| |
*lokum*
|
Anadolu Üniversitesinde de diğer bir üniversiteden ders alabilmen için gerekli şart , ders almak istediğin üniversitenin de senin almak istediğin derste aynı ECTS kredisini kullanıyor olmasıdır, yani kredisi aynı ve içeriği uyuşan dersleri biz istediğimiz yerden alabiliyoruz...
Tabi okulunda da bu ders yazın açılıyorsa o zaman bölüm başkanının onayı da gerekiyor...
|
|
1 ~ 447 gün
|
|
| |
~balım~
|
her okulun kaul olmuyor mesela bizim okulda ingilizce eğitim olduğu için gazi ya da ankara ünv. ni kabul etmiyorlar bildiği kadarıyla
|
|
1 ~ 447 gün
|
|
| |
bilgo
|
ben bogaziçinde almayı dusunuyorum arastırdım, genel itibariyle şöyle şartlar:
1.kendi universitenin dersi kabul etmesi için gidip dilekce yazıyorsun(ders içeriği egitim dili gibi sartlar cıkıyor önune, eger aynıysa sorun olmuyor)
2.genel not ortalaman 2.00 olması gerekiyor
3.baska bir unv den aldıgın dersi en az 'C' getirmen lazım ki o dersten muaf olasın
not:yaz okulu kredi bası fiyatları bounda(dısardan gelenler için)baya bi pahalı,yani dersi alacagın unv ile irtibata gec.
ama en iyisi sen bolum başkanınla görüş o sana soyler,ögrenci işleri hikaye bakmazlar ve cok kalabalık olur ;)
|
|
~ 447 gün
|
|
| |
highfly
|
bence tamamen drsin hocasıyla halletmen gereken bi konu.çünkü hoca denklik verirse işin kolaylaşıyo ama vermezse olmuyo.bunun içinde dersin içeriğinin,kitabının,kredisinin ve kodunun diğer üni ile aynı olması şart die biliyorum
|
|
~ 447 gün
|
|
| |
hayda.bre
|
Sakarya da böyle ya, özelliklede Sakarya MYO dövecekelr nerdeyse :)
.................... demis ki:
bizim öğrenci işlerimiz biraz boş..pek ilgilenmiyolar bunlarla..onun için yaşayan arkadaşlar varsa onlara soriim dedim..
ayrıca iyiniyetli3.kişi.ye de teşekkür ederim=)
|
|
|
~ 447 gün
|
|
| |
devrik düzen
|
|
|
~ 446 gün
|
|
| |
__seyduna__
|
bu yaz okulunu icat edenin war ya ........ nyse bişi demiom bu sefer
|
|
~ 446 gün
|
|
| |
viorith
|
yatay geçiş hakkından bilgisi olan war mı?
benim war da bilgi derken şunu kastediyorum
örneğin istanbul üniversitesine geçiş için şöööle destekli bir torpil gerekiyor mu?
yatay geçiş yapmak için torpil lazım mıdır?
sorunun net açılımı bu
|
|
~ 443 gün
|
|
| |
bilgo
|
1)normalde bir dersten kalınca yatay geçiş yapamıyorsun ama bunu torpille halletmek mumkun.
2)yatay geçişler kontenjana baglıdır genellikle 1-2 arasındadır eger senden daha yuksek ortalamaya sahip ogrenci basvurmussa hakkını kaybedersin burada torpil işlemez.
3)ama torpilim benim baya saglam dersen şoyle birsey yaptırabilirsin
sadece 1 kontenjan acarlar ve sadece sen basvurursun
4)okuldan okula değişir mesela itü,odtu,boun gibi unv ler oss puanına da bakarlar. Oss puanın girdiğin sene goz onune alınarak bolumun baraj puanıyla karsılastırılır ve puanın,en cok baraj puanından 15-20 puan assagıysa girebilirsin tabi unv deki ortalamanda yulsekse :)
kolay gelsin...
|
|
~ 443 gün
|
|
| |