ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  kolay sorular
sabah umur talu turkiye cumhuriyet demokrasi secim teror
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

chi sj
chi sj
Kolay sorular!

Teröristlerin demiryolunu uçurup vagon devirmeleri yüzünden (sayesinde) teröristlere gittiği sanılan silahların ortaya çıkması dünya tarihinde var mıdır?
Peki, kendi askerlerinin de barışı, parlamentoyu, meşru iktidarı koruduğu Lübnan'da koalisyon ortaklığı da yapan Hizbullah'a, büyük medyasının kafadan terörist dediği ülke bir tanecik midir?

Bir devletin; onca savaş uçağı, silah, asker, bomba, nükleer başlık bulundurduğu bir ülkenin hava sahasını ihlal etti sayılması; o ülkeden komşuya saldırınca ihlal saymayanların, o işgal edilmiş komşudan kalkan uçakların 4 dakikasını mesele yapması normal midir?
Normalse dahi, sivil ve asker yöneticilerin; bölgenin kaderine tüküren 90 nükleer bombayı topraklarımızda, bizden gizleyerek o büyük devlet kumandasında tutması iyi bir şey midir?

Cumhuriyetin, 11'inci cumhurbaşkanını nasıl seçeceğini bilememesi, seçememesi nasıl şeydir?
Daha önce uygulanmayan kuralların hatırlanması ve ilan edilmesi makul mudur?

Peki, öyle oldu diye, hukuk devleti başbakanının feryat figanı mantıklı mıdır?
Hükümete, yargıya muhtıra verenler silahlı diye pek bir şey diyemeyen başbakanın sadece yargıya bindirmesi demokratlık mıdır?
Ya yüksek mahkeme başkanının apartman yönetiminde kavga varmış gibi çıkıp başbakan şikâyet etmesi nedir?

Demokrasinin, cumhuriyetin, Anayasa'nın üç kuvveti arasında olmayan diğer üç kuvvetin hükümete, Meclis'e, yargıya müdahalesini kuvvetler ayrılığı açısından hiç dert etmeyen ana muhalefetin sadece başbakanı yargıya müdahale ile suçlaması adil midir?
Tabii ki, başbakan cenahında da tersi caiz midir?

Yargının neredeyse tüm kuşkulu bombacı yapılanmaları bir bir temize çıkarması hakikaten yargı bağımsızlığı mıdır?

Yıllarca Sosyal demokrat başka, Demokratik Sol bambaşka diye ayrı duranların onca yıl birbirine düşman kalması mı yoksa şimdi birleşmesi mi, her ikisi de mi olağandır?

Solda birleşme denirken aynı kökten solcuların kapı dışı tutulması, kıdemli sağcılara yer açılması da mı olağandır? Sol yol ararken AKP koluna girmek de mi öyledir?

Cumhuriyetçilerin iktidara bindirirken, ABD'nin (ABD'deki Yahudi örgütlerinin ve İsrail'in) en sağcı, en fanatik, laiklikten en uzak, ırkçılık kıyısındaki, dini, etnik önyargı ve yalanlarla düşmanlık, nefret, kin, savaş kışkırtan kesimlerini de referans alması, neredeyse onlar da neomuhafazakar ama cumhuriyetçi diye kanka çıkması, akıl mıdır?
İtirazım yok ama, irtica, mürteci diye yırtınan bazısının Erbakan Hoca ve ekibini müttefik seçmesi de gel takıl mıdır?

Hak, hukuk, adalet, dürüstlük, doğruluk, namus, ahlak gibi kavramları vitrine koyan iktidarın en sağlam adamının una un katan Maliye Bakanı, en zayıf halkasının ise Abdüllatif Şener olması vicdan mıdır?

Nüfus artarken seçmen sayısının 1 milyon azalması... İktidarın oy oranının birkaç katı milletvekili çıkarmasından yakınanın barajın aynı kalmasında ısrar etmesi... Demokrasi, temsilde adalet, cumhuriyet diye birbirine girenlerin, halkın bir bölümü aman bir kişiyle dahi temsil edilmesin diye uzlaşması... bunca samimiyetsizlikle herkesin sözde ilke mücadelesi yapıyor görünmesi...
Nedir bütün bunlar, nedir?

121 ülkeli Global barış ve huzur listesinde birinci Norveç'e 91 sıra uzak, sonuncu Irak'a sadece 19 basamak yakın hale getirilmişseniz;
En huzurlu denen 10 ülkeden 7'sinin bulunduğu AB kenarında debelenen, en huzursuz ülkeye girmek için can atan yöneticileriniz varsa;
Muasır medeniyet derken o kırmızı çizgiye yapışmış insanlarınız çoksa;
Üstteki soruların cevabı, evet, hep evettir!

umur talunun sabah gazetesi haziran 01,2007 tarihli köşe yazısıdır..
 7   ~ 465 gün   mesajın adresini al  

aynen_kanka
aynen_kanka
çok uzun yaaa
zaten sabahtan beri ders çalışıyorum
kısa bi özetlesen ???
 1   ~ 465 gün   mesajın adresini al  

e = m . c²
e = m . c²
okursan AA düşecekmiş notun...:))
~ 465 gün   mesajın adresini al  

chi sj
chi sj
rahat okunsun diye paragraf arasında entera bastım..bi dahakine çiçek böcek resimleri eklerim kenarlarına..

aynen_kanka demis ki:

çok uzun yaaa
zaten sabahtan beri ders çalışıyorum
kısa bi özetlesen ???

6   ~ 465 gün   mesajın adresini al  

aynen_kanka
aynen_kanka
tamam yaaa aralara da enter koymuşsun ben görmedim onları okiiim bari

aynen_kanka
aynen_kanka
soruları sordun cevapları verecekmisin
ben okumya hazırım onları da???

-glycerine-
-glycerine-
ya bna sorarsan bnce artık yavaş yavaş sol-sağ ayrımının aşılması lazım bu ülkede.sonuçta ekonomi muhasebe hesabıdır.Yönetim ister solcu olsun ister sağcı.Eğer bu ülke için çalışacaksa zaten uygulanacak politikalar bellidir.Çıkıp Amerika nın imf nin köpekliğini yapacaksan,sen dünyada üretilen fındığın yüzde 85 ini yetiştirdiğin halde satış fiyatını hamburg borsası belirlicekse,kıçından bok damlayan allahın sokak serserisi çıkıp sn ırak'a karışırsan bn de diyarbakır a karışırım diebilecekse sana,bunlara izin verceksen,ister solcu olmuşsun ister sağcı.Önemli olan şerefli ve dürüst olmak.bence sol sağ kavgası bitmeli artık.Artık insanlar birbirlerini sakalının şekline göre,küpe takıp takmadığına göre,saçmasapan göstergelere göre yargılamayı bırakmalı.Sağ sol merkez her ne haltsa,herkes napcaksa bu ülke için yapmalı.

*jakoben*
*jakoben*

lerneth demis ki:

Nüfus artarken seçmen sayısının 1 milyon azalması... İktidarın oy oranının birkaç katı milletvekili çıkarmasından yakınanın barajın aynı kalmasında ısrar etmesi... Demokrasi, temsilde adalet, cumhuriyet diye birbirine girenlerin, halkın bir bölümü aman bir kişiyle dahi temsil edilmesin diye uzlaşması... bunca samimiyetsizlikle herkesin sözde ilke mücadelesi yapıyor görünmesi...
Nedir bütün bunlar, nedir?

En kolay soruda bu olsa Gerek....:)))))))

chi sj
chi sj
burada aslında cevap bekleyen hiç bir soru yok..edebiyattaki tonlama gibi..vurgu gibi..bir şeyleri gözümüze sokmak için yazılmış..

neyin cevabını verelim?demokrasimiz çarpık diyelim..biz demokrasinin hakkını vermiyoruz..her seferinde yanlış insanları başa getirerek hükümetler kuruyoruz..aslında hükümetimizi de biz kurmuyoruz süper güçlerimiz kuruyor diyelim..

süper güçlerimiz izin vermiyor diye sınırda teröre karşı müdahale yapamıyoruz diyelim..halkın ne dediği değil onların istediği oluyor diyelim..

ekonomimiz bel bağlamış,şu an ayakta duruyorsak senelerdir satılan topraklar,kamu malları sağolsun diyelim..

sağ sol kavgası bitsin diyelim..birleşsinler diyelim..hangi sol?sol nerede?bu ülkede sol var mı diyelim..bıraktılar mı diyelim..bırakırlar mı diyelim..

al dedim ben..

20 senede bir bu ülkede gerilir ortalık..bu seferki gerginlik umarım halkın aydınlanmasıyla atlatılır..başka söyleyece pek bir şeyim yok aslında benim de bu yazı üstüne..
 1   ~ 465 gün   mesajın adresini al  

&limon&
&limon&
okumak güzeldir=) burdan daha rahat okuyabilirsiniz http://www.sabah.com.tr/talu.html

diline sağlık umur talu..yine incecik bir yazı olmuş...
..una un katan unakıtan...

düşünmek gerek...üstüne yazacak bişey bulamadım ben...okumak kafi geldi..
~ 464 gün   mesajın adresini al  

tane® ©an
tane® ©an
ya bna sorarsan bnce artık yavaş yavaş sol-sağ ayrımının aşılması lazım bu ülkede
böyle bir ayrım sadece söylemde vardır, bir bi ara ecevit döneminde varoldu, bunun dışında bu fark iktidara gelene kadardır,iktidara gecince hepsi aynı soyun dölü olmaktadırlar, ülkenin canına okumakta kendi ceplerine ve rahatlarına bakmakta,ele gecirdiği koltuğa yapışmaktadırlar. mecliste kavga edip cıkışta kolkola bir yerlere giderler bu saygıdeğer! insanlar, bilmemkaç milyar maaşlaro vardır ayrıca bir dönem milletvekilliği yaptıkları için emekli maaşları vardır bilmemkaç milyarcık. ama yine de en çok uzlaştıkları konu kendi maaşlarına yaptıkları zamcıklardır cok değil 6-7 ayda bir bikaç milyarcık nolcak yani. buna rağmen hala enflasyondan şikayet eder bu vekilciklerimiz. üstelik bunların hiç bir şeye para ödediği de görülmemiştir pek, kendi yakınlarına,yandaşlarına verdikleri ziyafetler vs devlet tarafından ödenir, secim propogandası yapmak yada secim rüşveti dağıtmak için devlet para verir, yada daha sonra kıyak geccekleri işadamları. yurtdışına tatile pardon iş gezisine giderler parasını devlet verir, tuvalete bile makam arabasıyla giderler ama markasını beğenmezler-mercedes bilmemnenin-. yakınlarından biri ahsta olduğu zaman yurtdışına giderler-devlet öder- ama ssknın hali hakkında ahkam keserler. Dokunulmazlıklarına dokundurmazlar- 550 vekilcikten hemen hepsinin yargıya borcu vardır ben iddia ediyorum. silahlanmaya karşılardır ama düğünlerde havaya sıkarlar, trafiği kendileri batırmıştır ama tren kazalarında nolcak karayollarında binlerce kişi ölüyor derler-sanki karayolları Yunanistanın yetki alanında. işte bu insancıklar yüzünden biz de burda cene yarıştırırız ancak. bi de abdye gidip iki tur atan vekilcikler ayda askercikler , Türkiye'ye döndüklerinde Allah'ın inayetiyle! iktidar oluverirler- Beyaz sarayın bahcesinde adak ağacı mı var nedir? işte bize de bu birbirinden zerre farkı olmayan vekilcikler arasında secme şansı verilir ki buna demokrasi! denilir. oy kullanmayanların söz hakkı yoktur denilir, vatandaşlık görevi denilir. Sora bu vekilciklere oy veren yoktur aslında, partiye veya parti başkanına oy verir bu halk yada kim daha çok rüşvet ,ay pardon, teşvik primi yok buda olmadı ihtiyac yardımı yaparsa. aslında kendi bölgelerinden cıkıcak vekilleri tanımaz etmez çoğu, aslında hakları da yok değil nasılsa hepsi aynı soyun dölü
 1   ~ 464 gün   mesajın adresini al  

chi sj
chi sj

*taner can* demis ki:

insanlar, bilmemkaç milyar maaşlaro vardır ayrıca bir dönem milletvekilliği yaptıkları için emekli maaşları vardır bilmemkaç milyarcık. ama yine de en çok uzlaştıkları konu kendi maaşlarına yaptıkları zamcıklardır cok değil 6-7 ayda bir bikaç milyarcık nolcak yani. buna rağmen hala enflasyondan şikayet eder bu vekilciklerimiz. üstelik bunların hiç bir şeye para ödediği de görülmemiştir pek, kendi yakınlarına,yandaşlarına verdikleri ziyafetler vs devlet tarafından ödenir, secim propogandası yapmak yada secim rüşveti dağıtmak için devlet para verir, yada daha sonra kıyak geccekleri işadamları

şu anlattıkların bana tansu çilleri hatırlattı..kendisi iktidardayken oğlu mert çillerin doğumgününde patlatılan tanesi 1500$lık(yanlış hatırlamıyorsam) havai fişeklerin faturası devlete kesilmiştir..
bu aklıma gelen basit bir örnek sadece..serbest çağrışım:)

okumayan varsa faruk bildiricinin kaleme aldığı maskeli leydikitabı tavsiye edilir..

bizimle bu yazıyı paylaştığı için e=mc2ye de teşekkür..ben elçiyim:)
~ 464 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008