ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  konu dışı  Venezuela'da Halk İçin Medya
tv chavez venezuella
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

no control
no control
Venezuela'da Halk İçin Medya

Venezuela'daki burjuva televizyon kanalı RCTV'nin 20 yıllık yayın lisansı 27 Mayıs Pazar günü itibarıyla sona ermişti. Bolivarci hükümeti RCTV'nin lisansını uzatmamasıyla kanalın yayını da durmuştu. Bunun yerine yeni, ulusal kanal VTV üzerinden yayın yapan TVes (Venezuela Sosyal Televizyonu) kanalı yayın hayatına başladı.

Burjuva televizyon kanalı RCTV'nin yayın lisansının uzatılmaması, ülkedeki Amerikan işbirlikçilerinin tepkisine yol açıyor. Basın ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğinden bahseden Amerikancı güçler, hükümetin baskısına maruz kaldıklarını iddia ediyorlar.

Oysa RCTV yıllarca yayın hayatında, halka bilgi verme yerine çarpık, yalan haberlere ve propagandayla Venezuela Devlet Başkanı Chavez'e saldırmayı kendine öncelikli görev bilmişti. Bu saldırılar Chavez'e yapılan darbeye varana kadar sürdü. Ancak ona rağmen hükümet, bu tür yayın yapan medyaya hiçbir engelleyici girişimde bulunmamıştı.

Hala RCTV gibi Bolivarcı hükümet karşıtı olan birçok kanalın yayın hayatına devam ettiği bilinmektedir. Hükümetin desteğiyle yeni yayına başlayan TVes ise ağırlıklı olarak eğitime yer vermeyi hedefliyor, çocuklardan gençlere, geniş halk kesimlerine hitap ediyor.

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da 27 Mayıs Pazar günü, TVes'in yeni yayına girmesine ilişkin Venezuela Büyükelçiliği'nde bir toplantı düzenlendi. Bolivarcı Çevre Derneği'nin (Bolivarischer Zirkel) çağrısı iye yapılan toplantıya Uluslararası Tecritle Mücadele Platformu (UTMP) da katıldı. UTMP'nin yanı sıra; Anti-Emperyalist Koordinasyon (AIK), Avusturyalı-Kübalı Topluluğu (ÖKG), Latinamerika Konfederasyonu, Komünist İnisiyatifi (KI), Sosyalist Gençlik (SJ), Alternatif Demokratik Kutup (PDA) gibi sol, anti-emperyalist kurum ve kişiler de katıldı.

Saat 18.00'da başlayan ve yaklaşık 80 kişinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Büyükelçiliğin danışmanı Nedeska Yanez yaptı. Yanez yaptığı konuşma ile RTCF ve TVes arasındaki farkı, her iki kanalın yayınlarını sinevizyon gösterimi eşliğinde katılımcılara anlattı. Aradaki fark ise dikkat çekiciydi.

RCTV'de ahlaktan uzak, kadını meta olarak pazarlayan emperyalist kültürü yayan programlar yer alırken, TVes'te halkın değerleri göz önünde bulundurularak, kültürel, eğitici yayını görülmekte.

Toplantıya Elçilik Danışmanı Yanez'in yanı sıra, eski danışman Miriam Garcia de Pérez ve OPEC örgütünün İnsan Kaynakları Departmanı Başkanı Alejandro Rodriguez de konuşmacı olarak katıldı. Konuşmalarında, medya alanında çeşitli halk kesimlerine ulaşmak ve onlara ses verme konusunda büyük adım atıldığına vurgu yapıldı.

Bolivarci Çevre örgütü yeni kanalın desteklenmesine yönelik hazırladığı deklarasyonunu okuyarak, imza veren kurum ve kişilerinin isimleri tek tek saydı. İmza kampanyaları devam edeceğini kaydeden Bolivarcı Çevre örgütü temsilcisi, insanlara destek çağrısında bulundu.

Toplantı saat 19.30 civarında, katılımcı bazı örgüt temsilcilerinin mesajlarıyla, yeni kanalın selamlanmasıyla sona erdi.

Deklarasyonda; Venezuela hükümetinin, yayın lisansının sona ermesinden sonra onu uzatıp veya uzatmamak konusunda sınırsız hakkı olduğunu belirtilmekte ve RCTV kanalında olduğu gibi. Bu lisans uzatılmamıştır ve devletin bu formel, hükümran kararı tamamen yasal ve meşrudur. denilmekte. Ayrıca Venezuela hükümetinin aldığı bu kararın, içeriği itibarıyla mutlaka memnuniyetle karşılamak gerektiğini, zira, RCTV izleyicilerinin darbe ve sabotajla kışkırtıldığı, devamlı manipüle edildiği göz önünde bulundurulması istenmektedir.
Deklarasyonda TV kanalı TVes'e halkçı ve bağımsız programları için başarılar da dilendi.

Bir başka nokta ise Venezuela hükümetinin yeni ulusal yayını ile örnek sergilediğidir. Deklarasyonda basın ve yayının neye ve kime hizmet etmesi gerektiği, egemenlerin korunması ve kar elde etmek için bir araç mı, yoksa halklara hizmet mi etmesi gerektiği sorulmakta. Son olarak Bolivarcı Cumhuriyetin bu mücadelesinin selamlanıyor.

Deklarasyona imza atan kurumlar şöyle; Bolivarcı Çevre derneği, Uluslararası Tecritle Mücadele Platformu, Cuba Si gazetesi redaksiyonu, Sosyalist Gençlik (SJ), Lateinamerika Anders dergisi redaksiyonu, Avusturyalı-Kübalı Topluluğu (ÖKG), Alternatif Demokratik Kutup (PDA), CDR-Austria Antonio Marceo, Anti-Emperyalist Koordinasyon (AIK).

~ 462 gün   mesajın adresini al  

lucy luyi
lucy luyi
yalan olur o. doğasında yok öyle birşey medyanın.

hayda.bre
hayda.bre
Heytt Chavez coştu yine :) Bunları merak ediyorum 1-2 sene sonra ekonomilere ne kadar düzülicek ve dünra bu değişmi görücekmi yoksa görmek istediğini mi görmeye çalışıcak .

hayali
hayali
dikta..

no control
no control
valla ımf 'yi yolladılar....

valla fidelde yalanlamıyor..bizde diktatörlük vardır diyo zaten.ama proletaryanın diktatörlüğü

kurtuluşş
kurtuluşş
bolivarcı devrimin lideri hugo chavez , venezuella petrollerinin yabancı petrol sirketlerinin denetiminden cıkaran ve butcenin buyuk bir kısmını sosyal programlara ayırarak egitim,saglık,konut gibi sorunlarda kullanan , abd emperyalizmine taviz vermeyen , tek kutuplu dunya duzenine meydan okuyan cesur devlet baskanı .

kiminiz onu diktator olarak gorebilir ama o ulkesinde butun degisimleri
demokrasi catısı altında gerceklestiren bir lider. onu ulkesinde fasist bir diktator olarak gorenlerde butun ayrıcalıklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve dışlandıklarını söyleyen üst orta sınıf mensupları seçkinler ve abd kopegi olmus emperyalistlerdir.

1   ~ 462 gün   mesajın adresini al  

no control
no control
fidel espirili bi dille derki eger abd bize düşmansa demekki iyi birşeyler yapıyoruz...

1   ~ 462 gün   mesajın adresini al  

akyyy
akyyy

ne demek istiyorsun?????

hayali demis ki:

dikta..

tane® ©an
tane® ©an
aynı chavez, devletleştirdiği kruumlarla malvvarlığını arttıran, çoğunluk adına azınlıkta olsa sırf alvarlığı var diye kendi vatandaşını mağdur etmiyor mu?demokraside birilerinin mağdur olmaması gerekmez mi?tamam Chavez saygı duyarsın fikirleri seninle uyuşabilir, diktatörde olmayabilir ama o değişimleri demorkasi catısı altında gerçekleştirdiği söylemek biraz abes olmuş sanki. Aryıca chavez silahlı paramiliter gruplarla ilişkisi olduğu, ülkenin bir diğer geçim kaynağının yasadışı işlr olduğu da bir gerçek. müsamaha gösteriyorlar. ABD karşıtı ama ne kadar etkin,çift kutuplu dünya dzeni getiremedi değil mi? ayrıca o ülkede petrol olmasa ne yapabilirdi?o petrol bitince nolcak?ben de bulunmadım o venezüelada ama senin de bulunduğunu sanmıyorum, gidip görmeden konuşmak yersiz geliyor, uygulada nasıl görmek lazım. her söylenene inansak dünyada sorun olmaması lazım

pera
pera
chavez i takdir edebilir etmeyebilirsiniz ben farklı bi uygulamasını duydum; bizim ülkemizde insanlar pek öğrenmek istemez, liderler de öğretmek istemez zaten..hele kanunları kimse bilmez genelde, yani kanunların yazılışı da çok yalın sayılmazdı ya ama artık çok daha açık.nese bu adam halkın kanunlara her şekilde kolaylıkla ulaşabilmeleri ve öğrenmeleri için makarna paketlerinin bile arkasına anayasayı bastırıyomuşş...valla açıkçası çok takdir ettim...

tane® ©an
tane® ©an
bir de sol görüşlü-yada komunistler, liberal ülkelerde düşünceleri yüzünden hapsedildiğin yargılandığında nerde demokrasi, kahrolsun devlet diyen yoldaşlar; sol görüşlü ülkelerde liberal insanlar düşünceleri yüzünden tutuklandığı, baskıya maruz kaldığı yada yargılandığı zaman neden iyi yapmışlar diye tepki veriyor, hane nerde çok sevgili eşitlik anlayışı?
 2   ~ 462 gün   mesajın adresini al  

kurtuluşş
kurtuluşş
resmi kaynaklara gore ulke butcesinin yuzde 41 ini egitim,aclık,calısma,barınma gibi sorunlara harcayan bir devlet baskanı olan chaveze aynı zamanda kendi malvarlıgını arttırdıgını idda etmissin . bende sana soruyorum boyle bir artıs gercekten varmı ? varsa ne olcude ??sen nerden biliyorsun?? hangi resmi kaynaktan veya basın organından okudun?? gittinmi gordunmu ?? suclamak kolay oysaki abd yanlısı ve provakoturu bir kısım halkın cıkarları sorun olunca demokrasi yara almıs oluyor , hangi ulkede demokrasi tam olarak dogru durust isliyor ve estlik saglıyor ? ezilen genelde yine cogunluk yoksul halk olmuyormu ?

*taner can* demis ki:

aynı chavez, devletleştirdiği kruumlarla malvvarlığını arttıran, çoğunluk adına azınlıkta olsa sırf alvarlığı var diye kendi vatandaşını mağdur etmiyor mu?demokraside birilerinin mağdur olmaması gerekmez mi?tamam Chavez saygı duyarsın fikirleri seninle uyuşabilir, diktatörde olmayabilir ama o değişimleri demorkasi catısı altında gerçekleştirdiği söylemek biraz abes olmuş sanki. Aryıca chavez silahlı paramiliter gruplarla ilişkisi olduğu, ülkenin bir diğer geçim kaynağının yasadışı işlr olduğu da bir gerçek. müsamaha gösteriyorlar. ABD karşıtı ama ne kadar etkin,çift kutuplu dünya dzeni getiremedi değil mi? ayrıca o ülkede petrol olmasa ne yapabilirdi?o petrol bitince nolcak?ben de bulunmadım o venezüelada ama senin de bulunduğunu sanmıyorum, gidip görmeden konuşmak yersiz geliyor, uygulada nasıl görmek lazım. her söylenene inansak dünyada sorun olmaması lazım

rogerian
rogerian
hugo chavezin bir konuşmasından alıntı' 2 gramlık ingilizcemle sana sesleniyorum mrs BUSH you are a DANKEY eğer anlamadıysan tekrarlıyorum 'you are a DANKEY' .

tane® ©an
tane® ©an
geriye %59u kalıyor bütcenin, ayrıca dediğim gibi kara para had safhada. iki gitmedim dedim, resmi kaynakta böyle bir şey olsa bile yazar mı yaf. nerden cıkardım ismini hatırlamadığım bi yerde okudum bu bir iki bknz Fidel castro'nun malvarlığı. doğal sonuç aslında malvarlığının artması. ayrıca ilk emsajtaki medyaya gelirsek madem icraatleri iyi, halk onu destekliyor; karşı-propogandadan tırsmaması lazım. sen devlet kanalını aç,birileri kapitalist propoganda yapsın, sen sol propoganda yap. iyi olan kazansın halk nasılsa seni secicek o kadar iyi uygulaman var. bi uygulamasını da ben söliim, ABDde evsizlere ve düşük gelirlilere yakacak yardımı yapmıştı bu kış Chavez hükümeti

rogerian
rogerian
neden chawezi karalama yolu seçilior ülkesinin ne duruma geldiği belli ne kadar düzlüğe çıktıkları ımfyi yolladıkları ortada sorunu anlamıorum yaa resmi olmayan uydurma kaynaklarla neden karalanmak isteniorr

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008