taner: vaktinde kılabilcek durumdaysan namaz kaza edilmez demişsin
vakit ders vakti midir? ya da ders vakti namaz için en ideal vakit midir?
331 Mayıs 2007 13:31
boomerang ¹³
Din öğretmeni, dininden önce ders vaktinde dersini verme zorunluluğunu korur..
Bir askerin savaşırken düşmanı bırakıp camiye koşmasını da beklemiyorum pek tabi..
Ama sonra kılmasını bekliyorum evet..
Bizim okulda yoktu.. Cuma namazlarında çok çok istekli öğrencilere izin verildiği oluyordu sadece..
Oruç normal yaşantı ile sürdürülebilinecek bir durum karşındaki yemek yese de.. Ki hristiyanların da oruçları var.
İbadet, ibadethanede yapılır, ve okul ibadethane değildir!
*taner can* demis ki:
yaf haberin vurgusunu geçtim, peranın en başta dediği beyin yıkama mevzusunu da geçtim, olayın aslını astarını bilmeden konuşuyoruz burda. bizim okulda da namaz kılınıyordu, hatta iddia ediyorum her okulda kılınıyor, din hocasının dersi bırakıp bi koşu camiye gitmesini beklemiyorsunuzdur herhalde? yada namazını icra etmemesini. okulda namaz kılınmaz diye bir kaide yok. genelde insanların toplu halde bulunduğu yerlerde mescit bulunur. bizim kaöpuste var mesela. ders saati olmasına laf edin de, okulda namaz kılınmazı geçin, dini ibadete giriyorsn ramazanda okula gitmemesi lazım oruç tutanların:) ön yargıyı parçalamak, atomu parçalamaktan zordur einstein
631 Mayıs 2007 13:33
ewo
gerçekten çok mantıklı ve güzel bir yaklaşım..seni tebrik etmek istiyorum..ikisinin birbirinden ne kadar farklı olduğunu idrak edememiş olman üzüntü verici!! ülkenin sürüklenmek istediği çıkmazın farkında değilsin sanırım? bu arada başlık da GEYİK başlığı değil!!
t.j demis ki:
lisede sex odası olsa kimse itiraz etmezdi herhalde :)))
31 Mayıs 2007 13:35
boomerang ¹³
okul
isim
1 . Her türlü eğitim ve öğretimin toplu olarak yapıldığı yer, mektep:
Daha gelir gelmez, ayağının tozu ile vilayet merkezinin okullarını gezdi.- M. Ş. Esendal.
2 . Bir okuldaki öğrenci ve görevlilerin bütünü:
Okul dağıldı.- .
3 . Ekol.
ibadethane
isim, eskimiş, din b. (***) (iba:detha:ne) Arapça ¤ib¥det + Farsça ¬¥ne
Tapınak.
mescit -di
isim, din b. (***) Arapça mescid
Genellikle minaresiz, küçük cami:
Hac parasıyla mescidin tamir olunmasını vasiyet etmek istiyordu.- Ö. Seyfettin.
taner: vaktinde kılabilcek durumdaysan namaz kaza edilmez demişsin
ders vaktinde olmasına laf edin dedim, ders vaktinde olmasına istediğinizi deyin ama teneffüs de isteyen kılsın size ne zararı var, oruçta bir ibadet özer, maazallah okulun laikliği elden gider öğrenciler tutmasın hem zekaları kapanır filan. ben din hocası ders saatinde gitsin namaz kılsın demedim zaten. adam gibi bir okuyun ya çok mu zor?gayet acık ve net yazdım odaklanmışsınız bir noktaya, geri kalanına baktığınız bile yok.
31 Mayıs 2007 13:38
fralulet.gozde
çok yannış bence de>>>>
31 Mayıs 2007 13:47
ewo
öncelikle düzgün konuş.ne demek ADAM GİBİ okuyun?..dikkatli okuyun diyebilirsin!! öte yandan kim odaklanmış acaba?..bu durumda yani ders saatinde namaz kılınmaması gerektiği apaçık ortada bu konu üzerinde hala vaktinde kılınabilecekse yok öyleyse de böyleyse diye yorum yapmaya gerek yok.Tamam madem bu konuda hemfikiriz sanırım.
Ama ben açıkçası okulda mescit tarzı bir yerin varlığına kesinlikle karşıyım..Ya işte neden anlamak istenmiyor okul bu kardeşim adı üstünde okuuuuul!!
Oruca lafım yok amaaa tutmayanlara karışılmadığı sürece.Sonuçta oruç tutanın zekası açılmış kapanmış beni hiç ilgilendirmez.Kendi bileceği iştir,kendi özgür iradesidir.
Öte yandan bİr kesim çıkıp İBADET EDEMİYORUZ, HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR diye barbar bağırıyor da acaba kimin ne hakkı elinden alınıyor?.. Herkes istediği yerde istediğince ibadetini ediyor valla..hem de ibadet etmeyenlere müdahale etmeye çalışarak!!
ders vaktinde olmasına laf edin dedim, ders vaktinde olmasına istediğinizi deyin ama teneffüs de isteyen kılsın size ne zararı var, oruçta bir ibadet özer, maazallah okulun laikliği elden gider öğrenciler tutmasın hem zekaları kapanır filan. ben din hocası ders saatinde gitsin namaz kılsın demedim zaten. adam gibi bir okuyun ya çok mu zor?gayet acık ve net yazdım odaklanmışsınız bir noktaya, geri kalanına baktığınız bile yok.
31 Mayıs 2007 13:58
cereyan
zaten türkiyedeki liselerin büyük bi çogunlugunda bu tarz bi mekan var bence abartılcak bişi yok din özgürlügü diye bişi var ne güzel ki hem egitim alip hem de ibadetlerini yerine getirebiliyolar...ama ders saatlerinde derse girmeyip namaz kilinmasi ve buna göz yumulması elbette ki hoş bişi diil evet bu nokta da katılıorum ki olay abartılmış....ama bu kadar laf edecek ve tipik siyasetçi agzi yapip ''türkiye nereye gidiyor' tarzi laflara gerek yok....herşey yönetim kontrolünde yapıldıgı sürece sorun yok...
131 Mayıs 2007 14:03
boomerang ¹³
söylediğin şeylere karşı çıkmıyorum.. ama öyle bir pembe dünya çiziyorsun ki.. ne hoş.. burada herhangi bir iş yerinden, herhangi bir evden bahsetmiyoruz.. okuldan bahsediyoruz..
ve üniversiteden de değil!
bu demek oluyor ki yaşları 18 veya altı kişiler..
şimdi, herkesin dinini sonuna kadar yaşamasına karşı çıkmıyorum.. türban takmasına da..
ama, devlet kurumlarında, yani bir kişiye veya bir gruba ait olmayan ülkenin tümüne ait bir alanda ibadet edilmesi bana göre ters.. eğer böyle bir şey var ise, hristiyanlık, musevilik veya satanistlik hatta jedi dini bile işin içine girer.. özgürlük var ise herkes içindir..
hatta buradaki konu din, özgürlük var ise her şey içindir.. yani ırk veya etnik durumlar..
giyim kuşam..
hatta dil..
hatta davranış..
evet ben de çok basit söylüyorum, ve neyi anlamadığına ben de şaşırıyorum..
okul bir eğitim mekanıdır ve devlet malıdır. Ve bu devlet malında, vatandaş içeri girer eğitimini alır çıkar. Burada istediği şeyi yapamaz!
Mesela saçını hayvanlar gibi dikemez,
evet etek diyebilir ama belirli bir oranı vardır, kısarak kısaltamaz..
Küfürlü konuşamaz..
Vs vs.
Bu ülke de belirli bir standart var.. bu standartlar ülkenin her kesimine uygun standartlardır. Halen de öyledir. Eğer ki değiştirilmek isteniyorsa kendilerine özgü değil, tüm kesimlerin isteklerine göre değiştirilmelidir.
yaf hala ders saati diyorsun benden alıntı yapıp, ayrıca adam gibi okuyun ifadesinde bozuk bir şey yok dikkatli okuyun demek zaten, koca yazıdan o kısım cekip konuşulmuş, ayrıca ders saatinde olması eleştirelebilir dedim üstüne basarak zaten. neyse haber zaten amacına ulaşmış ne deyim, olayı abartmak, toplumda infial yaratmaktı amacı muhtlemen- yanılıyorda olabilirim belki de- abartılıyor , burda da abartılıyor bence kişisel fikrim bu benim. odaklanma dediğim o şeriat geliyor fikrine odaklanmışsınız bir zamanlar din elden gidiyor denildiğinde verilen tepkiye benziyor bence
31 Mayıs 2007 14:07
umurr
oha ya harbı nerey gıdıo bu genclık şimdı namaz kılar ilerde bı bakmışsın hacca falan gıtmış ....
31 Mayıs 2007 14:09
ewo
bizler varoldukça şeriat falan gelemez..Sahipsiz değil bu ülke bu topraklar..Hala Atamızın yolundayız hala onun ilkelerine bağlıyız..Şeriatı getirmek yemez..Onların ancak yapacağı içten pazarlıklı, sinsi işlerdir..Yürekleri yok ki çıkıp biz şeriat istiyoruz diye bağırsınlar..Ancak alttan alttan cahil kesimi, aklı bir karış havada gençleri sömürürler, beyinlerini yıkarlar!okullarda namaz kıldırırlar..birilerini gaza getirip ramazanda milleti satırlarla doğratırlar..
*taner can* demis ki:
..odaklanma dediğim o şeriat geliyor fikrine odaklanmışsınız bir zamanlar din elden gidiyor denildiğinde verilen tepkiye benziyor bence
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/11669
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.