ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  konu dışı  bizlere
erdem final proje
Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

hayali
hayali
vaktiyle biz,
ne sıkıntılar çekmişiz
okumak öğrenmek için..
size ne mutlu çocuklar!
güzel kitaplarınız var,
hocalarınız da iyi
öğretiyorlar her şeyi..
tahta,rahle,hep mükemmel..
hiçbiri yoktu evvel..
hasırlarda sürünürdük,
evlere hep cahil döndük..
bize nisbet bugün birer
küçük alimsiniz sizler
okuyunuz,
okuyanlar
çok şey bilir, çok şey yapar..

burada özel mesajla bir arkadaşa gönderme fırsatım olmuştu bu şiiri,herkesle paylaşmak istedim şimdi..tevfik fikret'ten..

sınav,proje ağırlığıyla sarsılan bizlere..yarına bir proje,bir final..
mezun olduktan sonra bulamayacağımız kendimizi geliştirme araçlarına bu denli sahip olduğumuz bu öğrenim hayatımızda hiç not için değil,hep alim olmak için,insani değerini,erdemini yüceltmek için okumak..hep alim olmak için..
hep düştüğümüz bu yanılgıdan,sistem parçası olma hırsımızdan kurtulmak için..alim olmak için..
boşverelim notları,okuyalım..
kariyer kaygılarını mağlup edelim,okuyalım..hep alim olmak için..
kendine güvenir geçinen,beyaz yakalı kariyeristlere özenmeden,okuyalım..
nakte çevirmek için değil,alim olmak için..
popüler kültürün üzerimizde baskısını oluşturduğu kariyer mefhumunun sevdalıları olmadan..içi boş kavram..
okuyalım durmadan,alim olmak için..
çok şey yapmak için..
çok şey yapmak için..
çok var beyaz yakalı,çok az alim var,çok az alim var..
çok zengin var..o kadar cipi alacak,o kadar villaya yerleşecekler var..çok var onlardan..çok az alim var..
çok şey yapan çok az var..
okuyalım aralıksız..
alim olmak için,
çok şey yapmak için..
 10   ~ 468 gün   mesajın adresini al  

with arms wide open
with arms wide open
gel de bunu benim içimdeki sese anlat asıl hep baska seyler istiyo:))))
~ 468 gün   mesajın adresini al  

p.* selin akay*
p.* selin akay*
okumak cehaleti alir eseklik baki kalir. keske esekligi almak icin de birseyler yapilabilse...
 3   ~ 468 gün   mesajın adresini al  

ßµ®ãk
ßµ®ãk
ayrıca,okuyalım ben değil biz demek için

with arms wide open
with arms wide open
bunlar guzel mesajlar da madem boyle dusunuyosunuz ey usttekiler burda işiniz ne,ekrana bakarak ne de guzel alim olunuyo,biri bana anlatsın

bonaventure
bonaventure
vaktiyle biz,
ne sıkıntılar çekmişiz
okumak öğrenmek için..
size ne mutlu çocuklar!
güzel kitaplarınız var,
hocalarınız da iyi
öğretiyorlar her şeyi..
tahta,rahle,hep mükemmel..
hiçbiri yoktu evvel..
hasırlarda sürünürdük,
evlere hep cahil döndük..
bize nisbet bugün birer
küçük alimsiniz sizler
okuyunuz,
okuyanlar
çok şey bilir, çok şey yapar..

burada özel mesajla bir arkadaşa gönderme fırsatım olmuştu bu şiiri,herkesle paylaşmak istedim şimdi..tevfik fikret'ten..

sınav,proje ağırlığıyla sarsılan bizlere..yarına bir proje,bir final..
mezun olduktan sonra bulamayacağımız kendimizi geliştirme araçlarına bu denli sahip olduğumuz bu öğrenim hayatımızda hiç not için değil,hep alim olmak için,insani değerini,erdemini yüceltmek için okumak..hep alim olmak için..
hep düştüğümüz bu yanılgıdan,sistem parçası olma hırsımızdan kurtulmak için..alim olmak için..
boşverelim notları,okuyalım..
kariyer kaygılarını mağlup edelim,okuyalım..hep alim olmak için..
kendine güvenir geçinen,beyaz yakalı kariyeristlere özenmeden,okuyalım..
nakte çevirmek için değil,alim olmak için..
popüler kültürün üzerimizde baskısını oluşturduğu kariyer mefhumunun sevdalıları olmadan..içi boş kavram..
okuyalım durmadan,alim olmak için..
çok şey yapmak için..
çok şey yapmak için..
çok var beyaz yakalı,çok az alim var,çok az alim var..
çok zengin var..o kadar cipi alacak,o kadar villaya yerleşecekler var..çok var onlardan..çok az alim var..
çok şey yapan çok az var..
okuyalım aralıksız..
alim olmak için,
çok şey yapmak için..

böyle bir uyarıyı(!) yapacak adamı nerde tanıyabilirim başka?

with arms wide open
with arms wide open
nickinden(hayali) de anlaşılıyo zaten,yazdıını savunamıyosun cunku sen de copy paste gençliğdensin....kendine ozgu bı fıkrın olsa yazardın ama boylesi daha kolay,seni suçlamıyorum ama en azından paste yaptıın yazıyı savunucak kadar hazmetmeni isterdim..

ßµ®ãk
ßµ®ãk

with arms wide open demis ki:

bunlar guzel mesajlar da madem boyle dusunuyosunuz ey usttekiler burda işiniz ne,ekrana bakarak ne de guzel alim olunuyo,biri bana anlatsın

baktıgın ekrana gore değişir,sahsen tv lerde bos programları ızlemektense bu ulkenın gelecegı olan ınsanların bulundugu bır ortamda tartısılan fıkırleri konusulan konuları ne olup ne bittiğini gormek daha iyi.

with arms wide open
with arms wide open
farklı bişey olmadıını sen de adın gibi biliyosun,eğer gerçekten boyle dusunseydin tv ile kıyaslama kolaylıına kaçmazdın....

with arms wide open
with arms wide open
çok korkuyorum hatta suan ayaklarım titriyo,açtıın konuyu savunsaydın gozume giricektin ama benim kullandıım kelımelerden cumle turetıyosun ,açtıın aslıkta olduu gibi...

ßµ®ãk
ßµ®ãk

with arms wide open demis ki:

farklı bişey olmadıını sen de adın gibi biliyosun,eğer gerçekten boyle dusunseydin tv ile kıyaslama kolaylıına kaçmazdın....

evet farklı,en azından populer kulturun hayatımızın ıcıne ettıgı ve bunu bıze empoze eden tv. lerdeki programları dıkkatle ıncelersen su an bu yazıyı baktıgın forum ıle tv arasındakı farkı daha ıyı anlarsın ;)

ßµ®ãk
ßµ®ãk
bu arada gereksız bır tartısma soz konusu,yukarıdakı yazıda anlatılmak ıstenen dusunce ortada,o konu uzerınde dusunursek daha ıyı olur kanısındayım.

with arms wide open
with arms wide open
yazdıklarını savunup fikrimi değiştirmeye çalışmak yerine,soylıycek bişey bulamadıın için hala topu bana atma,3 kişi ornek mesajlar verdi ama kımse soylediğinin arkasında durmadı,çok ısrarcı olmama rağmen hem de...neyse beni çok iyi aydınlattınız.

with arms wide open
with arms wide open

sorunda o yazı zaten kımseyi yazıyı sorgulamadı,okudu ve aaa ne guzel yazmıs,eet herkes boyle olmalı dıye pembe bi dunya dusledi,dur bi dakıka arada ben de bi mesaj sıkıstırıyım dedi...boyle olmamalıydı

ßµ®ãk demis ki:

bu arada gereksız bır tartısma soz konusu,yukarıdakı yazıda anlatılmak ıstenen dusunce ortada,o konu uzerınde dusunursek daha ıyı olur kanısındayım.

bonaventure
bonaventure
sen şimdi sorgulamış mı oldun?

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008